9 pași pentru planificarea unei călătorii în familie în timpul pandemiei.

calatorii in familie in timpul pandemiei

Pentru mulți, toamna înseamnă și călătorii în familie, dar starea actuală dată de COVID-19 a complicat lucrurile anul acesta. Am adunat câteva informații despre cum să reușim totuși să călătorim și în același timp să reducem la maxim riscul infectării – știm, de exemplu, că în aer liber este, în general, mai sigur decât în ​​interior, masca este recomandată (sau obligatorie), dezinfectantul pentru mâini poate atenua riscul, iar distanța socială este esențială. Dar cum abordăm o excursie sau călătorie cu familia având situația actuală. De multe ori putem ajunge la concluzia că această activitate va genera mai multe probleme decât satisfacţii.

Cu toate acestea am adunat o listă de 9 paşi esenţiali de urmat pentru a vă asigura că totul decurge bine în timpul unei călătorii cu familia.

1.Citiți restricțiile de călătorie

Vă recomandăm să fiți la curent cu recomandările și restricțiile impuse de autoritățile de stat sau locale și verificați în mod regulat eventualele modificări mai ales atunci când vreți să organizați calatorii in familie. Asigurați-vă că știți ce destinație aveți, orice altă locație prin care ați putea trece și, bineînţeles, situaţia din localitatea de domiciliu (există posibilitatea ca aceasta să intre în carantină şi să nu puteţi ieşi).

Citește și: Ghid pentru un city break in Amsterdam

Dacă alegeţi să mergeţi în altă ţară citiţi urgent condiţiile de călătorie şi lista cu ţările aflate pe lista galbenă. Informaţi-vă asupra testării obligatorii şi/sau asupra obligaţiei de a sta în carantină. Înainte de a călători, vă recomandăm, de asemenea, să verificați nouă hartă de evaluare a riscului COVID. În locurile de culoare roșie, de exemplu, este interzisă părăsirea domiciliului, aşadar este interzisă şi călătoria spre acele zone.
Pentru a rămâne la curent cu aceste restricții care se schimbă rapid, există site-urile web ale departamentelor de sănătate ale statului sau ale Ministerului de Externe.

calatorii in familie pe vremea pandemiei

2. Fiţi la curent cu informaţiile medicale


În timpul pandemiei COVID-19, ratele de imunizare au scăzut, în special la copii, deoarece mulți copii trec peste controalele de rutină. Indiferent de vârsta, ar trebui să fiți la curent cu informaţiile medicale referitoare la zona în care intenţionaţi să călătoriţi, deoarece există întotdeauna riscul de a contracta noi boli dincolo de COVID-19.

Călătorii în familie

De asemenea, este o idee bună ca fiecare membru al familiei să discute cu medicul său despre riscurile individuale (în funcţie de afecţiunile pe care le aveţi – dacă aveţi) și măsurile esențiale de siguranță pe care să le luați. De preferat este să faceţi asta la începutul etapei de planificare a unei calatorii in familie. Nu uitaţi să vă luaţi la dumneavoastră medicamentele de care aveţi nevoie şi chiar un surplus care să vă asigure că nu veţi rămâne fără în caz că sunteţi obligaţi să intraţi în carantină la noua destinaţie.

3. Fiţi conştienţi de starea de risc impusă de condiţia dumneavoastră

Este recomandat ca persoanele mai în vârstă, care au şi alte afecţiuni, să evite călătoriile. De asemenea, dacă această călătorie în familie are drept scop vizitarea altor rude, luaţi în calcul şi starea lor de sănătate şi, mai ales, analizaţi cât de riguros puteţi dacă această călătorie este imperios necesară sau dacă, nu cumva, graţie stării actuale nu ar fi mai indicat să vă reconfiguraţi traseul.

4. Evitați zonele focare de COVID-19 – Călătorii în familie

Alegeţi-vă destinația cu înțelepciune. Vă recomandăm să fiţi flexibili asupra zonei în care vreţi să mergeţi. Dacă alegeţi să călătoriți în timpul unei pandemii, este important să înțelegeți că, în orice moment, restricțiile se pot schimba. O destinaţie spre care aţi plecat deja ştiind că este în regulă, vă poate obliga să intraţi în carantină 14 zile o dată ajunşi acolo.

5. Alegeți cu grijă unitatea de cazare în timpul unei calatorii in familie

Multe hoteluri din întreaga lume oferă tarife reduse pentru a încuraja deplasarile, mai ales calatoriile in familie, altele au creat noi reguli de acces şi igienă, dar, cu toate astea hotelurile mari, cu multe spații și lifturi comune, pot fi mai riscante decât cazările private cu număr mic de locuri.
Companii precum Airbnb obligă gazdele să dezinfecteze temeinic după fiecare plecare a oaspeților. Noi vă recomandăm totuşi să aveţi la voi şerveţele dezinfectante cu care să curăţaţi suprafeţele de contact, precum: clanţele, mânerele, robinetele, etc

conditii de calatorie pe pandemie

Citește și: Ghid complet pentru un concediu în Sulina


Oriunde stai – fie că este o căbănuţă izolată, o casă într-o zonă de plajă mai puțin cunoscută, un hotel într-un parc național – experții sugerează să alegem unităţi de cazare mai retrase de marile aglomerări urbane. Dacă puteți, plătiți sejurul online pentru că în felul acesta evitaţi mult contactul şi interacţiunea cu mediile posibil infectate.

6. Luați în considerare mijlocul de transport când faceți călătorii în familie

Este imposibil să știm dacă un tip de călătorie este mai sigur din punct de vedere al infectării decât altele – dar aeroporturile, stațiile de autobuz/tren precum şi sălile de aşteptare sunt locuri în care ați putea contacta virusul, atât de la alte persoane, cât și de pe suprafețe. De aceea, experții sugerează, în general, călătorii pe distanțe scurte, unde aveți mai mult control asupra împrejurimilor. De preferat este să alegeţi destinaţii interne şi să folosiţi propriile mijloace de transport.


Dacă alegeţi să zburaţi, experţii spun că este recomandat să avem un rând de haine special pentru zbor, pe care să le dăm jos când aterizăm. În felul acesta reducem şi mai mult riscul infectării.
Este bine să cunoaştem politicile companiei de zbor pentru a şti în ce condiţii putem anula şi rezervă fără a ieşi în pierdere. De asemenea vă sfătuim să vă descărcaţi din timp biletele pe telefon, să faceţi check-in online şi să aveţi la dumneavoastră doar minimul necesar de bagaje pentru a reduce la minim interacţiunea cu suprafeţele.

7. Improvizaţi „un bagaj de pandemie” în timpul unei călătorii în familie


Experţii ne recomandă să ne construim un „Kit de pandemie” pe care să îl avem la noi atunci când calatorim. Acesta ar trebui să includă dezinfectant pentru mâini, măști, șervețele dezinfectante, copii ale documentelor medicale, un termometru, mănuși din latex (pentru o singură utilizare în spațiile publice) și săpun pentru mâini.
Dacă plecaţi în călătorie cu maşina personală, luați suficiente gustări și băuturi la voi pentru a preveni opririle inutile.

8. Planificați activități în aer liber


Anul acesta, planificarea – și rezervarea în avans – este totul. Când vă planificați itinerariul, alegeți activități în aer liber şi evitaţi pe cât posibil marile atracții turistice, care ar putea fi închise sau nesigure acum. Experții recomandă în general să evităm activități interioare, cum ar fi vizita la muzee. Dar există o mulțime de modalități de a vă distra cu familia în aer liber: tabăre, drumeții, un traseu de bicicletă, petreceți timp pe o plajă liniștită sau vizitați un parc național din apropiere. Acestea sunt, momentan, cele mai sigure activităţi pe care le putem desfăşura în timpul unei călătorii.

activitati outdoor pe vremea pandemiei

9. Învăţaţi-vă copiii cum să rămână în siguranță în timpul unei călătorii în familie

Călătoriile reprezintă un mijloc tare plăcut prin care îi putem învăţa pe cei mici o mulţime de lucruri despre orice. Anul acesta însă este unul atipic. Vorbiţi cu cei mici despre noile restricţii, dar pe înţelesul lor. Pentru a-i pregăti asupra a ceea ce au de făcut/nu au voie să facă puteţi să jucați un joc în prealabil și arătați modul în care călătoria aceasta se va deosebi de cele din trecut.

Traveling Covid Franklin TN


Acestea sunt doar câteva sfaturi la care ne-am gândit pentru a vă veni în întâmpinare în condiţiile în care vreţi să organizați calatorii in familie. Evident că aceste măsuri se aplică în absolut toate situaţiile de călătorie. Acestea nu sunt sfaturi medicale avizate. Sunt pur şi simplu soluţii la îndemâna oricui. Noi doar le-am adunat la un loc şi le-am trecut în revistă. Indiferent unde aţi merge nu uitaţi de siguranţa voastră.

Daca v-a placut articolul ne puteti ajuta cu un “Follow” sau un “Like”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *