Grecia

white canopy tent on white building near ocean

GRECIA

Grecia este patria ruinelor antice, a insulelor vulcanice, a plajelor incredibile și a frumoaselor apusuri de soare. Veniți să vizitați Acropole, să vedeți apusul soarelui peste clădirile albite din Santorini și să faceți o drumeție spre vârful unde s-a născut Zeus! Grecia este o destinație perfectă, indiferent dacă preferați să vă petreceți timpul explorând orașele istorice ale Greciei, relaxându-vă pe cele mai faimoase insule ale Greciei sau bucurându-vă de un cadru îndepărtat în unele dintre locațiile mai puțin cunoscute ale Greciei.

Experiențe de top | Itinerar Grecia | Atena | Santorini | Mykonos | Naxos | Sfaturi de călătorie în Grecia | Cel mai bun moment pentru a vizita Grecia

DATE DESPRE GRECIA

Limba oficială: Greacă

Capitala: Atena

Populația: 10 milioane de locuitori

Monedă: Atena: Euro

Priză electrică: Tip C și F

templul atenei din Acropole

TOP EXPERIENȚE ÎN GRECIA

Atena. Atena este unul dintre cele mai vechi orașe din lume și este plin de comori arheologice. Acropolele și Partenonul sunt marea atracție pentru cei care le vizitează pentru prima dată, dar orașul este plin de ruine antice grecești și romane.

Acropole. Ridicându-se din centrul Atenei se află Acropola, un platou calcaros fortificat care este încununat de Parthenon și de alte câteva monumente istorice. Aceasta este Grecia antică, emblematică, locul unde filosofii au pus la îndoială universul, unde s-au născut democrația și libertatea de exprimare și unde au fost construite temple pentru a onora zeii.

Muzeul Acropolei. Muzeul Acropolei este un muzeu arheologic care adăpostește artefactele găsite pe Acropole și pe versanții din jur.

Santorini. Santorini este o insulă vulcanică, măturată de vânt, situată în Ciclade. Apusurile de soare magice din Oia, bisericile fotogenice cu cupole albastre și o multitudine de plaje colorate atrag mii de vizitatori în fiecare an, ceea ce face ca aceasta să fie una dintre cele mai populare destinații din Grecia.

Priviți apusul de soare în Oia. Oia este unul dintre cele mai bune locuri din Santorini pentru a privi apusul de soare. Bisericile cu cupole albastre așezate printre clădirile albite în cascadă reprezintă decorul perfect pentru a vedea cum apune soarele. Acesta este cel mai aglomerat loc din Santorini la apusul soarelui, așa că așteptați-vă la o aglomerație pe măsură.

Naxos. Naxos este cea mai mare și cea mai verde insulă din Ciclade. Relaxează-te pe plajele albe, cu nisip fin, vizitează templele antice, fă o drumeție până în vârful Muntelui Zas, fă windsurfing și explorează satele fermecătoare… toate acestea fac parte din lista celor mai bune lucruri de făcut în Naxos.

Muntele Zas. Faceți o drumeție până în vârful Muntelui Zas pentru vederi panoramice asupra Naxos și pentru a vă lăuda că ați stat pe cel mai înalt punct din Ciclade.

Mykonos. Mykonos este una dintre cele mai populare insule de vizitat din Grecia. Această insulă este renumită pentru cumpărături, petreceri pe plajă și orașul Mykonos, foarte fotogenic.

Faceți o excursie de o zi la Delos. Delos este o mică insulă din Ciclade și este unul dintre cele mai importante situri arheologice și mitice din Grecia. Insula este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Explorați mănăstirile de la Meteora: Vedeți peisajul neobișnuit de la Metéora, unde stâncile se ridică până la 300 de metri din pământ. În vârful acestor formațiuni se află Mănăstirile din Metéora, la care puteți face o drumeție pentru a le explora interioarele superbe.

Vizitați insula Paros: Paros are aceleași lucruri de oferit ca și Santorini, doar că fără atâta aglomerație. Așadar, dacă doriți să explorați orașe albe, să vă relaxați pe plaje frumoase și să vedeți situri istorice, acesta poate fi locul potrivit pentru dumneavoastră.

Muntele Olimp: Casa zeilor greci și cel mai înalt vârf din Grecia, acest munte este o destinație de top pentru drumeții și recreere în aer liber.

Vizitați Delphi: Construit pe pantele Muntelui Parnasus în secolul al VIII-lea î.Hr. se află situl sacru de la Delphi. Pe vremea Greciei antice, oamenii veneau aici pentru a se închina lui Apollo și pentru a cere sfaturi de la legendarul său oracol. Astăzi, peisajul montan frumos al sitului și importanța sa pentru mitologia greacă fac din Delphi una dintre cele mai faimoase atracții din Grecia.

Explorați Zykanthos: Zykanthos este o insulă uimitoare de vizitat, cu plaje frumoase, peșteri marine albastre și formațiuni stâncoase fascinante. Această insulă este un loc excelent pentru snorkeling și scufundări.

Vizitați Creta: Creta este una dintre cele mai mari și mai populare insule din Grecia de vizitat, și pe bună dreptate. Creta are unele dintre cele mai frumoase plaje din Grecia, există multe situri istorice și nu veți dori să părăsiți orașele sale pitorești. Insula găzduiește, de asemenea, una dintre cele mai provocatoare drumeții din lume: Defileul Samaria.

Corfu: Fiind o insulă luxuriantă și frumoasă, înconjurată de ape acvamarin, Corfu este un loc de evadare excelent. Aici veți găsi arhitectură italiană, monumente istorice și stânci care îți taie respirația.

ITINERARIU ÎN GRECIA

În acest itinerar de 10 zile în Grecia, vizitați trei frumoase insule grecești și orașul Atena.

Începeți în Santorini, o insulă vulcanică presărată cu sate cu imagini perfecte și renumită pentru legendarele sale apusuri de soare.

Apoi, călătoriți spre Naxos, o insulă mai liniștită și mai verde, mai ușoară pentru portofel și o surpriză neașteptată pentru mulți călători.

Petreceți o zi în Mykonos, explorând micul și minunatul oraș Mykonos și relaxându-vă pe plajă.

În cele din urmă, faceți un tur al orașului Atena și luați una dintre cele mai bune lecții de istorie din Europa.

Pentru a vedea itinerariul dați click pe imagine ->