Calator din fotoliu: Muzeul Luvru – Tur virtual

tur virtual muzeul luvru

Toata lumea trece printr-o perioada destul de grea si problematica. Nu mai este nevoie sa va spunem ca nu doar cei pasionati de calatorii sunt afectati. Pe masura ce lumea se opreste in fata pandemiei COVID-19, calatorilor nu le ramane altceva de facut decat sa stea in casa si sa viseze la urmatoarea calatorie. Din fericire internetul ne poate ajuta si de aceasta data. Din ce in ce mai multe muzee ofera gratuit tururi virtuale. Nu, nu este acelasi lucru cu vizitarea personala, dar sute de muzee, acvarii, gradini zoologice si alte obicetive turistice ofera tururi virtuale, fluxuri live si alte modalitati prin care calatorii sa le poata vizita online. Astfel, pentru a va face suferinta mai usoara, noi, cei de la Nomadia Travel, ne-am gandit sa va ajutam sa gasiti mai usor aceste atractii virtuale, sa le vedeti si sa planuiti ca intr-o buna zi sa le vedeti si in realitate. Asadar, intr-o ordine fix intamplatoare o sa incepem aceasta serie de “Calator in fotoliu” cu celebrul muzeu Luvru.

muzeul luvru noaptea

A fost donat in 1641 de cardinalul Richelieu Casei profesate a iezuitilor de pe Rue Saint Antoine din Paris. Nu a fost in plan sa ajunga muzeu, acesta avand in prima faza rolul de a gazdui picturile si operele de arta ale lui Henry al VI-lea. Celebra piramida a fost construita in 1989 atunci cand muzeul a trecut pritr-una dintre cele mai mari etape de marire si modernizare.

Expoziție: “The Advent of the Artist”.

Turul original il puteti gasi AICI

Citeste si: Cum am ajuns in Cipru dintr-o greseala

Egiptul antic

Colectia este situata in aripa de est a Muzeului Luvru si ocupa doua nivele. La parter este prezentata civilizatia din vremea faraonilor iar la etajul 1 celelalte relicve care sunt asezate in ordine cronologica.

Sfinxul Galeria egipteana egipt
Turul original il puteti gasi AICI

Citeste si: Diferente dintre turisti si calatori

Ruinele santului de aparare

Muzeul Luvru a fost initial o fortareata construite de regele francez Philippe Auguste. Pentru a o proteja de atacuri, in jur a fost sapat un sant de aparare. Astazi, vizitatorii se pot plimba in jurul acestui sant perimetral si pot vedea stalpii care sustineau podul de acces

Santul de aprare al Luvrului
Turul original il puteti gasi AICI

Galeria Apollon

Este situata deasupra Galeriei Mici si a fost distrusa de un incendiu in 1661 dar reconstruita de Le Vau. Plafonul, inceput de Le Brun, este unu omagiu adus regelui Soarelui, Ludovic al XIV. Galeria a fost restaurata recent.

Galeria apollon din Luvru
Turul original il puteti gasi AICI

Desigur ca muzeul Luvru contine muuuuult mai multe opere de arta pe care trebuie sa le vedeti. Pana data viitoare cand va vom prezenta alt muzeu, Nomadia Travel va recomanda sa stati in casa si sa va pregatiti temeinic viitoarele calatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *