Europa in ianuarie: 10 cele mai bune destinații de vizitat

Malta europa in ianuarie

Europa in Ianuarie – Locuri de vizitat

În Europa, luna ianuarie este una dintre cele mai reci luni din an, aproape întregul continent fiind acoperit de un strat de zăpadă. Continentul capătă un aspect diferit în această lună, pictat fie în alb și gri, fie în alb și negru.

Așadar, dacă nu vă este frică de frig și plănuiți o vacanță în Europa, ianuarie este cea mai frumoasă perioadă a anului.

Deși scurte, zilele sunt luminoase, munții acoperiți de zăpadă vă așteaptă pentru snowboarding, ski sau drumeții, în timp ce nopțile sunt pline de farmec, cu evenimente culturale exotice și festivaluri.

Continentul are multe de oferit vizitatorilor în această perioadă, fiind mai puțin aglomerat și accesibil din punct de vedere al costurilor.

Vremea in ianuarie in europa.jpg

Cum este vremea în Europa în luna ianuarie?

Întreaga lună ianuarie este cea mai rece lună din Europa. Temperaturile și stratul de zăpadă variază însă destul de mult în diferite părți ale continentului.

  • În nordul Europei este frig în luna ianuarie, având o temperatură maximă de 1 grad și o minimă de -7 grade.
  • Europa de Vest este la fel de rece, având temperaturi între 1 și 5 grade.
  • Europa de Est se confruntă, de asemenea, cu vreme rece, având temperaturi între 1 și -3 grade. Zilele sunt destul de scurte.
  • Europa Centrală, însă, este un pic mai confortabilă în timpul lunii ianurie. Vremea este rece (dar nu la fel ca în celelalte părți ale continentului) și plăcută având temperaturi între 7 și 17 grade. Aceasta este cea mai caldă parte a continentului în luna ianuarie.

Citește și: Cu mașina în Albania și Croația – Ghid de calatorie

Așadar, pentru a vă pregăti lista de călătorie, haideți să aruncăm o privire asupra celor mai bune locuri de vizitat în Europa în ianuarie.

Malta – vizităm Europa in ianuarie

Malta este cea mai caldă țară din Europa, cunoscută pentru plajele sale de coastă și pentru vremea caldă. Este o destinație mediteraneană și, prin urmare, este cel mai cald loc din Europa în luna ianuarie, datorită climatului extrem de confortabil, cu temperaturi cuprinse între 13 și 16 grade.

Festivalul Internațional Baroc din Valletta este organizat în această perioadă, sărbătorind evenimentul anual timp de 15 zile, începând de la spectacolele talentate până la baluri cu tematică barocă. Evenimentul plin de culoare este un răsfăț pentru ochi pentru toți cei care vor să viziteze Malta în luna ianuarie. De asemenea, vă puteți petrece ziua făcând drumeții prin zonele neobișnuite, vă puteți bucura de frumosul apus de soare văzut de pe stâncile Dingli.

stancile dingli malta - europa in ianuarie

De asemenea, faceți o vizită la misteriosul hipogeu, bucurați-vă de soarele cald pe plajele minunate, gustați pastizzi maltezi cu cafea sau ceai cald, încercați bucătăria tradițională mediteraneană, răsfățați-vă cu un tratament de lux la Myoka Spa, vizitați Catedrala Sfântul Ioan și bucurați-vă de croaziere mediteraneene pitorești. Destinația poate fi premiată pentru că are cea mai bună vreme din Europa în luna ianuarie.

Monaco – vizităm Europa in ianuarie

Monaco este o destinație din vestul Europei care are condiții climatice variabile în luna ianuarie, uneori temperatura scăzând până la 7 grade, în timp ce în cea mai mare parte a timpului rămâne răcoroasă, între 12 și 15 grade. Vremea este cea mai confortabilă pentru a explora frumoasele atracții din Monaco, cu excepția cazului în care sunteți întrerupt de precipitații, care sunt destul de frecvente aici în ianuarie.

Monaco ianuarie in europa

Unele dintre cele mai bune atracții de care vă puteți bucura aici sunt Cazinoul Monte Carlo, Palatul Prințului, superbul Musee Oceanographic, Catedrala Monaco, Les Jardins Saint-Martin cu vedere la Marea Mediterană, nopțile de operă la Opera de Monte Carlo și multe altele.

Citește și:Ce piețe de Crăciun vizităm? 7 orașe europene care sunt mai frumoase iarna decât vara.

Dacă temperatura este plăcută, puteți vizita chiar și frumoasele plaje din Monaco, cum ar fi Larvotto Beach, Baie du Soliel Beach, Plage Garmagilla Beach, Plage Mala Beach, Plage Paloma Beach și multe altele pentru a petrece timp de calitate sub soare, departe de aglomerația specifică lunilor de vară.

Barcelona – vizităm Europa in ianuarie

Barcelona este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Europa în ianuarie. Nu este nici prea frig dar nici prea cald, astfel încât turiștii o pot vizita în lunile de iarnă. În timp ce temperaturile pe timp de zi variază între 10 și 13 grade, noaptea poate scădea până la un maxim de 5-7 grade nu mai jos de atât.

Barcelona ianurie in europa

În această perioadă tarifele de zbor și prețurile hotelurilor sunt cele mai scăzute. De asemenea, Barcelona poate fi menționată ca fiind unul dintre cele mai ieftine locuri de călătorit în ianuarie în Europa. Există o mulțime de atracții de care turiștii se pot bucura în ianuarie, cum ar fi vizitarea principalelor piese ale lui Gaudi, bucurându-se de evenimente precum “Parada celor trei regi” și “Festivalul Els 3 Tombs & Sant Antoni”.

Puteți face plimbări ocazionale la lumina zilei prin Ramblas și Barri Gotic, puteți explora Acvariul din Barcelona și vizita Muzeul Picasso și multe alte locuri.

Spania fiind cea mai caldă țară din Europa și printre țările europene calde în ianuarie vă ajută să aveți o vacanță de iarnă confortabilă. Fie că sunteți în căutarea celor mai bune orașe europene de vizitat în prima lună din an sau a celor mai bune locuri din Europa de vizitat în ianuarie, Barcelona este o destinație obligatorie.

Londra – vizităm Europa in ianuarie

Londra se numără printre cele mai bune locuri de vizitat în ianuarie în Europa, datorită festivalurilor și evenimentelor sale atractive care au loc imediat după Anul Nou. Londra are o climă răcoroasă și umedă în această lună, dar suficient de suportabilă pentru a vă bucura de locurile sale frumoase. Temperaturile în timpul zilei variază între 8 și 9 grade, în timp ce noaptea scad între 3 și 5 grade.

Londra in ianuarie

Întreaga lună ianuarie vă așteaptă o mulțime de festivaluri în Londra, cum ar fi parada de Anul Nou, London Boat Show, Festivalul Twelfth Night, Târgul de Artă din Londra, parada și festivalul de Anul Nou chinezesc, Festivalul Internațional de Mime din Londra și spectacole de teatru londonez.

Alte atracții includ patinoarul de gheață de lângă Muzeul de Istorie Naturală și Hyde Park Winter Wonderland, plin de atracții și târguri interesante, baletul regal, London Classic Car Show, și lista poate continua. Londra se clasează în topul 5 al celor mai bune locuri de vizitat în ianuarie în Europa.

Pisa – vizităm Europa in ianuarie

Pisa, în Italia, care este renumită în întreaga lume pentru turnul său înclinat, are o vreme rece în luna ianuarie, cu temperaturi cuprinse între 7 și 10 grade și care pot scădea până la 3 grade pe timpul nopții. Pisa poate că nu este cel mai cald loc din Europa în ianuarie dar locația se bucură totuși de o cantitate destul de mare de soare.

Pisa in ianuarie

Pisa este o locație atât de uluitoare,prin prisma patrimoniului istoric, încât adaugă o aromă diferită în fiecare lună a anului.

Unele dintre cele mai bune atracții de explorat în Pisa sunt – Turnul Înclinat, malurile Arno, Piazza Dei Miracoli, Battistero. Cei pasionați de sporturile de iarnă pot schia în districtele din Toscana și în stațiunile de schi de aici. Cei pasionați de artă și cultură, se pot bucura de nopțile de operă și de festivalurile de iarnă din Toscana, pot vizita Santa Maria della Spina, face o plimbare la turnul Guelph, explora frumosul Pod Mezzo și multe alte .

Ghent, Belgia – vizităm Europa in ianuarie

Ghent, Belgia
Ghent este un oraș frumos din Belgia, renumit pentru arhitecturile sale istorice din epoca medievală, care dau așezării un aspect mai mult decât frumos. Nu este o destinație turistică faimoasă în comparație cu alte orașe din Belgia și este mai degrabă o bijuterie ascunsă. Este unul dintre locurile pitorești de vizitat în Europa în luna ianuarie.

Ghent Belgia in ianuarie

Clima în această perioadă este rece, având temperaturi între 2 și 6 grade. Orașul primește foarte puțin soare în ianuarie, iar vremea este fie înnorată, fie ploioasă. Una dintre misterioasele atracții de iarnă din Ghent este Castelul Minunilor de Iarnă, care mai este numit și castelul contelui.

Vă puteți petrece ziua explorând istoria acestuia și zonele din jur, puteți explora orașul Ghent prin plimbări cu barca, puteți merge pe patinoarul de gheață, puteți face plimbări cu trăsura pe străzile orașului ca familia regală, puteți vizita muzeele, sala marilor măcelari, puteți face tururi cu barca pe canal și multe alte activități distractive.

Santorini – vizităm Europa in ianuarie


Santorini este este o insulă de coastă pe malul Mării Egee. Apa albastră regală a Mării Egee, în contrast cu insula Santorini, este ceva desprins din rai. Destinația are o vreme rece-dar plăcută – în ianuarie, variind între 10 și 14 grade.

santorini in ianuarie in europa

Nu este cel mai cald loc din Europa în ianuarie, dar soarele strălucește aproape 7 ore pe zi. Ianuarie este în afara sezonului turistic și, prin urmare, este un moment excelent pentru a explora locurile pitorești ale acestei insule de coastă.

Oferă turiștilor diverse activități de iarnă de lux, cum ar fi cazarea în vila din peșteră cu vedere la frumoasa Mare Egee, vizitarea satului Oia, pictat în alb, și a caselor sale istorice.

Explorați restaurantele pline de farmec, magazinele din orașul Fira și faceți o plimbare cu telecabina deasupra Mării Egee, vizitați domul albastru din Firostefani, priviți uimitoarea mare Egee din Imerovigli și faceți o drumeție până la cel mai înalt punct al Muntelui Profiti Ilas.

Veneția – vizităm Europa in ianuarie

Cea mai romantică locație din Italia devine unul dintre cele mai ieftine locuri de vizitat în ianuarie în Europa. În ianuarie este destul de frig în Veneția, dar este confortabil dacă sunteți imbracați corespunzător. Temperatura variază între 3 și 6 grade și uneori scade chiar și la 0 grade.

Venetia in inauarie

Diminețile sunt frumoase în Venice Beach, turiștii putând urmări localnicii care fac baie în apa înghețată sau cum italienii sărbătoresc Epifania și Befana cu păpușa vrăjitoarei bune La Befana.

Alăturați-vă sărbătorii de Sfântul Anton și explorați atracțiile locale, cum ar fi Palazzo Ducale, parcurgeți Ponte Dei Sospiri, faceți o plimbare cu gondola pe Canal Grande etc.

Ljubliana, Slovenia – vizităm Europa in ianuarie

Ianuarie este una dintre cele mai bune luni pentru a vizita Ljubljana datorită mediului plin de distracție și peisajelor superbe de iarnă. Începând de la un patinaj distractiv pe gheață la Lucky Land și până la a vă bucura de eveniment de operă al lui Placido Domingo.

Ljubljana in inauarie

Petreceți momente de distracție cu familia urmărind patinajul pe gheață și bucurându-vă de circul rusesc “Moscow Circus on Ice“, vizitând festivalul muzical Ment Ljubljana și încercând aventuroasele cine în telecabina deasupra Krvavec Ski Resort.

Ljubljana este, de asemenea, una dintre cele mai ieftine destinații din Europa.

Laponia – vizităm Europa in ianuarie

Faptul că Laponia este extraordinar de frumoasă iarna este unul dintre motivele pentru care ar trebui să vizitați acest loc în ianuarie. Vremea este complet geroasă aici, având temperaturi extrem de scăzute, între -9 și -12 grade, cu soare minim.

laponia in ianurie

Frumoasa locație din Finlanda este ca un vis pentru călători, oferind o serie de activități de iarnă, cum ar fi mersul cu sania trasă de husky și reni, snowshoeing, schi, snowboarding și pescuitul la copcă.

Locația acoperită de zăpadă arată ca un paradis având construcții frumoase, drumuri, copaci și totul acoperit cu zăpadă. Încercați exotica saună finlandeză în climatul înghețat, explorați magica aurora boreală, faceți drumeții cu rachete de zăpadă prin zonele de pădure, vizitați hotelul de gheață, faceți cățărare pe gheață, călărie pe tanc și multe altele. Este o destinație perfectă pentru cei care iubesc zăpada.

Daca v-a placut articolul ne puteti ajuta cu un “Follow” sau un “Like”

Iar daca sunteti pasionati de calatorii va invitam pe grupul nostru de Facebook: „Ponturi de calatorie„

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *