Cum se folosește Skyscanner pentru a găsi zboruri ieftine

Zboruri ieftine skyscanner featured

Ne dorim cu ardoare să ne întoarcem la marea noastră pasiune: CĂLĂTORIILE. Pana atunci insa, ne-am gândit să vă prezentăm un ghid detaliat despre modul de folosire a platformei noastre preferate de căutat zboruri ieftine. Membrii comunității Nomadia știu că există câteva motoare de căutare a zborurilor pe care le recomandăm în mod obișnuit, iar Skyscanner este unul dintre ele. Fondat în 2001, Skyscanner este unul dintre cele mai populare și fiabile motoare de căutare a zborurilor.

La fel ca și Google Flights sau Momondo, Skyscanner nu este o OTA (agenție de turism online), așa că, în general, nu rezervați prin Skyscanner în sine; site-ul caută oferte de la sute de companii aeriene pentru a găsi cele mai bune zboruri la cele mai ieftine prețuri, pe care apoi le rezervați prin intermediul companiei aeriene sau a unei OTA.

zboruri ieftine skyscanner

La ce exceleaza Skyscanner

 • Dată flexibilă. Skyscanner vă permite să vedeți cu ușurință când există opțiuni de zbor mai bune și mai ieftine către și de la destinația aleasă de dumneavoastră. Opțiunea „cea mai ieftină lună” pentru căutare permite utilizatorilor să vizualizeze luna în care tarifele sunt cele mai mici către destinația aleasă. Acest lucru este util mai ales dacă aveți o locație stabilită, dar nu și data.
 • Căutare flexibilă la plecare și întoarcere. Spre deosebire de alte motoare de căutare, Skyscanner vă permite să căutați zboruri către o țară, față de un anumit oraș sau aeroport (cum este cazul altor motoare de căutare).
 • Căutarea în limita bugetului avut. Dacă nu sunteți pretențios la destinație ci doriți doar să mergeți undeva, Skyscanner vă permite acest lucru. Opțiunea de căutare „Peste tot” este un instrument extrem de puternic dacă sunteți flexibil cu destinația.
 • Caută oferte de tip last-minute. Spre deosebire de alte motoare de căutare, Skyscanner este excelent în căutarea unor oferte de ultimă oră, care nu sunt la îndemână în mod normal.
 • Căutarea OTA-urilor mai mici. Skyscanner este adesea capabil să găsească cele mai mici prețuri de zbor, deoarece caută OTA-uri mai mici, pe care alte motoare de căutare le neglijează. OTA- online travel agency (agentie de booking online – agenție de călătorie online).
 • Alerte de preț pentru date / rute specifice. Dacă ați stabilit data plecării și o destinație, puteți seta o alertă și veți primi notificări prin e-mail cu privire la fluctuațiile de preț pe ruta respectivă.
 • Aplicație mobilă ușor de utilizat. Aplicația Skyscanner este una dintre cele mai bune, raportată la cele ale concurenței . Are o interfață curată și este ușor de utilizat. În plus veți primi alerte de preț direct pe telefon.

La ce nu este atât de bun Skyscanner

 • Prețurile uneori zici că sunt fantome. La fel ca pe Google Flights, prețurile de pe Skyscanner dispar uneori; s-ar putea să găsiți un preț excelent, dar atunci când vreți să îl căutați a 2-a oară și să rezervați nu îl mai găsiți.
 • Calendarul lunar nu este actualizat. Prețurile se bazează pe căutările anterioare ale altor utilizatori. Acest lucru înseamnă că, probabil veți obține prețuri exacte pentru datele de pe rutele populare, cum ar fi de la București către Londra, dar pentru căutări mai rare (de exemplu, de la București la Tbilisi), dacă alți utilizatori nu au căutat recent acest traseu, calendarul va fi afișat doar parțial umplut fără informații despre preț. Puteți căuta în continuare, dar ați pierdut avantajul de a compara cu ușurință variațiile de preț în funcție de ziua de zbor.
 • Nu oferă întotdeauna cea mai ieftină opțiune. Deși Skyscanner poate descoperi uneori prețuri mai bune decât alte site-uri, nu avem nici o garanție că mereu este așa. Uneori îi mai dă cu virgulă. Deci asigurați-vă că veți compara rezultatele cu cele de pe Momondo, de exemplu.
 • Profesionalismul unora dintre OTA-urile mai mici este discutabil. Înainte de a rezerva un zbor printr-un operator cu care nu sunteți familiarizați, faceți mai întâi o mică muncă de detectivi și căutați parerile altor clienți. Evident că nu este vina site-ului Skyscanner pentru asta, dar pentru a nu vă trezi în aeroport cu un bilet invalid….

Tutorial Skyscanner – zboruri ieftine pe înțelesul tuturor
Cum să căutați un zbor pe Skyscanner

Să presupunem că încercați să rezervați un zbor din București către Roma. Ați dori să mergeți la sfârșitul primăverii, înainte de sezonul de vârf, și aveți la dispoziție aproximativ două săptămâni de vacanță.

Mai întâi, selectați-vă datele și locația. Pentru a obține rezultate mai largi, asigurați-vă că lăsați câmpurile „De la” și „Către” deschise către orice aeroport din zonă. Puteți selecta și aici clasa și numărul de călători. Dacă doriți să călatoriți și într-un alt oraș, selectați opțiunea „Multi-oraș”.

skyscanner multi oras

Vizualizarea rezultatelor

Rezultatele sunt sortate automat după opțiunile „Cele mai bune” (o combinație între timp și preț), dar puteți, de asemenea, să sortați după cel mai ieftin și cel mai rapid. În acest caz, cel mai ieftin zbor este cu cîteva minute mai lung decât cea mai rapidă opțiune, dar veți economisi aproape 190 de lei.

cel mai ieftin

Setarea alertelor de preț – calea sigură spre zboruri ieftine

Dacă nu intenționați să rezervați imediat, puteți configura o alertă dând clic pe „Obțineți alerte de preț” deasupra rezultatelor căutării. Vi se va cere să vă conectați și apoi veți primi e-mailuri pentru orice fluctuații de preț. Acest lucru este util când călătoria dumneavoastră urmează să aibă loc peste ceva timp (nu în viitorul apropiat) sau dacă nu sunteți familiarizați cu prețurile normale pentru acest traseu și doriți să vă asigurați că primiți o ofertă bună.

Alerte de pret

Locație de plecare flexibilă

Dacă sunteți flexibil cu orașul de plecare, atunci puteți căuta dintr-o țară, mai degrabă decât dintr-un oraș, de ex. România mai degrabă decât București. Procesul de căutare este identic cu cel de căutare dintr-un oraș, dar cu un pas suplimentar care vă arată cel mai ieftin preț din fiecare oraș înainte de vizualizarea calendarului. Cel mai ieftin aeroport ar putea să nu fie întotdeauna și cel mai apropiat.

pecari

Cum să setați date flexibile pe Skyscanner

Dacă sunteți mai flexibil cu datele de plecare puteți vedea prețurile pentru întreaga lună. Există două modalități de a face acest lucru: puteți selecta luna întreagă înainte de a căuta sau puteți vedea vizualizarea lunii complete în rezultatele căutării.

Pentru a căuta o lună întreagă, alegeți opțiunea „Întreaga lună” din meniul derulant atunci când selectați datele. Puteți selecta o anumită lună sau puteți alege opțiunea „Luna cea mai ieftină” dacă sunteți foarte flexibil cu datele de călătorie.

Date flexibile

Dacă aveți deja rezultatele zborurilor, puteți vedea totuși ce este disponibil peste o lună. În colțul din stânga sus al rezultatelor căutării, veți vedea un link text care spune „Afișare toată luna”.

afiseaza toata luna

Faceți clic pe el și dintr-o dată aveți mai multe opțiuni. Dacă sunteți interesat doar de zboruri directe, dați clic pe butonul din stânga sus pentru „Numai zboruri fără escală”. Rețineți, prețurile afișate în acest calendar sunt pentru fiecare etapă, nu dus-întors. Și, spre deosebire de Google Flights, aceste prețuri nu sunt actualizate în timp real și pot prezenta unele goluri sau date necompletate. Acest lucru nu înseamnă că nu există zboruri la aceste date, dar un utilizator nu le-a căutat recent, astfel încât Skyscanner nu are date pentru aceste date. (Puteți face clic pe aceste date și puteți vedea prețul, durează puțin mai mult.)

preturi pe toata luna

După ce ați selectat zborurile, veți vedea o listă cu operatorii de zboruri cu care puteți rezerva.

Cum se utilizează funcția „Search Everywhere”

Să luăm un scenariu diferit. Te simți obosit și ai nevoie disperată de o vacanță. Nu ești prea pretențios; vei merge oriunde este accesibil și interesant. Datele de plecare sunt undeva la mijlocul lunii mai, cu o oarecare flexibilitate.

Skyscanner vă permite să „căutați oriunde”. Tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe câmpul „Către” de pe ecranul de căutare și veți vedea instantaneu un meniu derulant.

Zboruri pretutindeni

Apoi veți vedea o listă de țări și prețurile eșantion pentru acestea. După ce faceți clic pe o țară, veți vedea prețurile pentru anumite orașe din țara respectivă.

lista de tari skyscanner

Cum să filtrați rezultatele pe Skyscanner

Puteți filtra rezultatele Skyscanner pentru a vă ajuta să găsiți cel mai bun zbor potrivit nevoilor voastre. Veți găsi o listă completă de filtre în partea stângă a listei de rezultate.

Filtre Skyscanner

Aceste filtre vă oferă opțiuni pentru alegerea rutelor directe sau a rutelor cu mai multe escale, pentru selectarea orelor de plecare preferate și a duratei călătoriei și pentru selectarea companiilor aeriene preferate. De asemenea, puteți alege și aeroporturile către care vreți să călătoriți.

Așadar, dacă doriți un zborfără nici o oprire de la București la Roma, cu o durată de cel mult 3 ore și doriți să zburați doar cu o anumită companie aeriană, puteți vedea doar zborurile care îndeplinesc acele criterii.

Cum să rezervați un zbor cu Skyscanner

Similar cu Kayak, este posibil să rezervați prin Skyscanner cu anumite companii aeriene cu care au parteneriate, însă aceste tarife apar doar dacă sunt printre cele mai ieftine opțiuni.

În majoritatea cazurilor, nu vă veți rezerva efectiv zborul prin Skyscanner; în schimb, Skyscanner vă va îndruma către o agenție sau compania aeriană care vă oferă zborul ales și veți rezerva cu ei. Aceasta înseamnă că uneori, taxa listată de Skyscanner nu este neapărat taxa cu care ajungeți. Să folosim un zbor direct de 246 de LEI de la București la Roma ca exemplu.

Așa cum s-a arătat anterior, după ce faceți clic pe butonul „Selectați”, veți fi direcționat către o listă de companii care oferă acest traseu. Acest tarif de 246 LEI este oferit de Blue Air.

bilet roma ore
Rezerva bilet skyscanner

Skyscanner vă duce pe site-ul companiei și verifică dacă tariful este încă disponibil. Aici vedem și ce avem inclus în acest bilet (ca bagaj).

Zbor blue air

Întrebări frecvente despre Skyscanner

Iată câteva întrebări frecvente despre utilizarea Skyscanner.

Pot alege locuri pe Skyscanner?

Orice selecție de locuri va avea loc prin compania aeriană, sub rezerva taxelor de selecție a acestora. După ce ați fost transferat pe pagina de rezervare a companiei aeriene, ar trebui să vedeți toate opțiunile pentru selectarea locului, dacă există.

Ce se întâmplă dacă trebuie să anulez un zbor rezervat pe Skyscanner?

Asigurați-vă că verificați politica de anulare a companiei aeriane cu care ați rezervat. Faceți acest lucru înainte de a vă rezerva zborul. Este posibil să nu puteți schimba sau anula zborul fără asigurare sau dacă nu treceți la un scenariu flexi-pass. Doar pentru că o companie aeriană are o anumită politică de anulare / modificare nu înseamnă că este aplicabilă atunci când rezervați printr-o agenție terță.

Aplicația Skyscanner este gratuită?

Da, absolut! Deși va trebui să vă înregistrați dacă doriți alerte de preț și alte caracteristici bonus.

De unde știu dacă o agenție online (OTA) este de încredere? ‍

Skyscanner are un sistem de evaluare bun pentru OTA-uri de calitate și se asigură că fiecare dintre ele este verificat. Cu toate acestea, unele se strecoară printre crăpături – Skyscanner a încetat recent să trimită utilizatorii către Bestjet și Tripsta din cauza problemelor din acele companii. Dacă nu ați mai auzit de o agenție până acum, faceți câteva cercetări pentru a vedea dacă este de încredere și luați în considerare dacă suma pe care o veți economisi cumparând de acolo merită vreun risc potențial.

Citește și:

Acesta a fost ghidul nostru pentru găsirea de zboruri ieftine folosind motorul de căutare SKYSCANNER. Sperăm că v-a fost de folos citirea lui și că sunteți cu un pas mai aproape de călătoria mult visată.

PENTRU A VĂ VENI ÎN AJUTOR AM INTEGRAT ȘI NOI MOTORUL DE CĂUTARE SKYSCANNER DIRECT ÎN SITE-UL NOSTRU. ÎL PUTEȚI ACCESA AICI

Daca v-a placut articolul ne puteti ajuta cu un “Follow” sau un “Like”

Iar daca sunteti pasionati de calatorii va invitam pe grupul nostru de Facebook: „Ponturi de calatorie„

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *