Ghid de calatorie in Zanzibar: tot ce trebuie să știți

ghid de calatorie in Zanzibar featured

Află ultimele informații despre interdicțiile de călătorie în Tanzania de AICI

Ai vrea să te relaxezi și să lenevești pe unele dintre cele mai bune plaje din lume? În acest ghid de calatorie in Zanzibar, veți găsi unele dintre cele mai uimitoare locuri de vizitat și informații despre unele dintre cele mai frumoase plaje din lume.

În ultimul an, atenția turiștilor români către Zanzibar a crescut foarte mult. Chiar dacă pandemia actuală impune condiții specifice de călătorie, totuși aici se poate ajunge destul de ușor. Mult mai usor decât în alte destinații.

Pentru o vacanță în Zanzibar nu se cere(a) test covid (în cazul în care zbori cu Qatar Airways -sunt alte companii care solicită test – deci atenție cu ce zburați)iar procedura de intrare este ușoară.  În avion veți primi o declaratie de sanatate, în care declarați dacă aveți simptome specifice covid ori febra sau malarie, ce tari ați tranzitat in ultimile 21 zile și atât. Aceste informații pot varia de la o zi la alta, așadar interesați-vă înainte.

Tocmai de aceea am adunat cele mai utile sfaturi în acest ghid de calatorie in Zanzibar (de la prieteni care au fost acolo și din experiențe proprii) pentru a ne asigura că veți putea profita de aceasă oportunitate la maxim. În acest ghid, veți găsi informații despre cele mai bune locuri în care să mergeți, câteva locuri excelente pentru a mânca, pentru a vă caza și multe altele. Suntem siguri că dacă urmați acest ghid veți descoperi locuri cu adevărat uimitoare pe această minunată insulă de unde nu vă veți dori niciodată să mai plecați.

Ghid de calatorie in Zanzibar

Care este cel mai bun moment pentru a vizita zanzibarul?

Imediat după sezonul ploios, începând din iunie este momentul în care începe sezonul de vârf. În această perioadă a anului se înregistrează temperaturi mai scăzute, dar precipitațiile lipsesc aproape în totalitate. Este populară această perioadă deoarece mulți oameni vor vizita Serengeti unde, în acest timp pot asista la Marea Migrație iar apoi vor veni la Zanzibar pentru plajă.

Decembrie-februarie este următorul sezon recomandat. Chiar daca temperaturile sunt mai ridicate și există și o cantitate mică de precipitații. Acesta este și sezonul de vârf pentru curenții de aer specifici (vânturile), ceea ce face ca locurile precum Paje să fie extrem de populare pentru kitesurferi.
Un lucru bun în Zanzibar este acela că, aproape indiferent de luna în care veți veni, vă veți putea bucura de plaje.

Este Zanzibar o destinație sigură?

Răspunsul scurt este DA. Și, deși majoritatea vizitelor în Tanzania sunt fără probleme, criminalitatea este în creștere.
Aveți grijă deosebită în locurile frecventate de turiști. În Zanzibar, au avut loc incidente în Stone Town, la hotelurile și pe plajele turistice populare.

Care sunt cele mai bune plaje?

Cele mai bune plaje din Zanzibar sunt în zona Nungwi și Kendwa, după părerea noastră. Paje și zona din sud-est sunt, de asemenea, foarte frumoase.

Cât voi cheltui pe zi în Zanzibar?

Ține de fiecare. Zanzibar nu este o destinație ieftină. Noi, în general suntem călători la buget. Cu toate acestea puteți avea o experiență plăcută în Zanzibar pentru 60 de dolari pe zi. Despre asta vom vorbi pe larg mai jos.

Este bună de băut apa de la robinet?

Nu. Incercați pe cât posibil să nu beți apă de la robinet. Noi am cumpărat mereu apă plată la stică. Dar am văzut că unii turiști își cumpărau filtre de apă iar apoi foloseau apa de la robinet.

Inainte de orice, un mic ghid de calatorie in Zanzibar

 • Faceți-vă timp pentru a explora mâncarea și cultura din Stone Town. Merită!
 • Dacă aveți loc în bagaj luați cu voi o mască de snorkel. Vă veți dori să o folosiți aproape peste tot.
 • Nu atingeți coralii sau peștii atunci când faceți snorkeling.
 • Condimentele și cafeaua merită toată atenția voastră.
 • Zanzibar este o insulă musulmană, așa că îmbracați-vă corespunzător.
 • Feriți-vă de escrocheriile cu tururi cumpărate de la marginea drumului.
 • Insula Zanzibar este în general sigură, dar cu precauție suplimentară veți fi mult mai în siguranță.
 • Când sunteți pe plajă, nu vă lăsați niciodată lucrurile nesupravegheate.

Ghid de calatorie in Zanzibar


Unde este situat Zanzibarul?

Această mică insulă este una dintre insulele Oceanului Indian. Este situat pe coasta Swahili, adiacentă Tanzaniei, țara de care și aparține.

Cum ajungem în Zanzibar?

Zanzibar este acum ușor accesibil din orice colț al lumii. Zanzibar, fiind destinația principală de plajă din Africa de Est beneficiază de o accesibilitate destul de mare. Nu este la fel de luxoasă ca Seychelles dar se poziționează ca destinația perfectă atât pentru călătorii de buget, cât și pentru cei care caută luxul.

Cel mai simplu este să apelați la serviciile unei agenții de turism. In felul acesta scapați de toate grijile generate de modalitațile de a ajunge aici. Sunt însă și variante pe cont propriu.

ghid de calatorie in zanzibar

Cu avionul

Insula Zanzibar este bine conectată prin zboruri internaționale cu întreaga lume. Qatar zboară direct de la Doha, permițând călătorilor din Europa și America să ajungă aici cu ușurință. În plus, Ethiopian Airlines are zboruri directe de la Addis Abeba, permițând conexiuni internaționale ușoare.

Cu feribotul

Dacă alegeți varianta de călătorie prin Tanzania (și cu un buget restrâns – sau doriți doar să faceți o plimbare pe mare până la destinație), există servicii regulate de feribot din Dar Es Salaam în Zanzibar. Acesta este un mod popular de a ajunge pe insulă, deoarece este rapid și mai ieftin decât pe calea aerului. În timp ce zborurile vor costa aproximativ 60-80$ dus, feribotul este la jumătate din cost.

Din portul principal din Dar Es Salaam, sunt patru feriboturi pe zi care efectuează această călătorie. Feriboturile sunt în cea mai mare parte noi, cu mult spațiu în aer liber, permițându-vă să vă relaxați și să vă bucurați de priveliște și de briza mării. O călătorie durează, în medie, 1h 45min.

Citește și: Cum am vizitat o țară cu doar…4 lei dus-intors

Când cumpărați biletul în Dar Es Salaam, asigurați-vă că refuzați ofertele celor care se vor oferi să vă ducă bagajul la feribot. Acest lucru nu este necesar și, deși ei încearcă doar să își câștige existența, nu aveți nevoie de nimeni care să vă ia bagajele. Terminalul de unde veți lua feribotul este destul de comun, cu o sală de așteptare în care vă puteți odihni.

Viza – Ghid de calatorie in Zanzibar

 La aterizare vă va fi înmânat un formular foarte scurt în care declarați unde sunteți cazați, cât stați, date din pașaport iar apoi veți fi întrumați spre un ghiseu de undeprimiți viza. Cetățenii români nu plătesc taxă de viză iar procedura de intrare durează nici 5 minute.

Limba

Limba principală în Zanzibar este swahili, cu toate acestea, engleza este a doua lor limbă, astfel încât majoritatea oamenilor știu și această limbă.

Moneda

Moneda în Tanzania este șilingul tanzanian. Bancomatele sunt foarte rare, așa că vă recomandăm să retrageți suficienți bani pentru tot sejurul pe insula Zanzibar, altfel s-ar putea să rămâneți fără bani. Nu se poate plăti cu cardul aproape nicăieri. Nici în benzinării sau la obiectivele turistice. Unele unități de cazare percep chiar un comision de 5% la plata cu cardul. De asemenea fiți atenți la comisioanele de retragere de la bancomate. Acestea pot ajunge și la 9 dolari per tranzacție. Plafonul maxim pe care îl puteți retrage într-o zi este de 400.000 de șilingi, adica 180 $. Noi am folosit un card de debit fără comisioane la retragere și nu am avut probleme. Dar gândiți-vă cât veți pierde dacă faceți retrageri multe.

Siguranța

Deși rata infracționalității a crescut destul de mult, în general veți fi în siguranță în Zanzibar. Pe site-ul MAE și AICI puteți găsi informații despre nivelul de siguranță actuală din Tanzania.

De asemenea, luați în calcul și că în această zonă este prezentă malaria.

Pentru cele mai bune sfaturi medicale merită să vizitați și site-ul Fit for Travel. Ar trebui să solicitați sfatul medicului privind vaccinările și orice alte sfaturi pe care vi le poate oferi un profesionist. Deoarece este o zonă umedă, vă recomandăm să aveți un spray anti-țânțari la voi. De asemenea este important să aveți o asigurare bună de călătorie

Ce să aveți în bagaj – Ghid de calatorie in Zanzibar

Zanzibar este un loc foarte cald și umed. Temperatura medie este de aproximativ 29 de grade și scade puțin noaptea. Așadar, încercați să împachetați haine subțiri, comode și respirabile.

Transportul în Zanzibar

Zanzibarul fiind o insulă măricică(din punct de vedere al transportului) necesită planificarea pentru a ajunge dintr-un loc în altul. Dacă stați doar câteva zile, este puțin probabil să aveți nevoie. Oricum…

Există două modalități diferite de a vă deplasa în Zanzibar, unul este cu taxiul, iar cealaltă opțiune este cu Dalla Dalla. Am ales un taxi de cele mai multe ori, deoarece este mult mai rapid și convenabil

dala dala ghid de calatorie in zanzibar
Dalla Dalla

Taxi: Majoritatea taxiurilor nu au aparat de taxare, așa că va trebui să negociați prețul cu șoferul. Din motive de siguranță, asigurați-vă că taxiul pe care îl luați are licență și că aceasta aparține șoferului. Am auzit câteva cazuri în care turiștii au fost înșelați.
Dalla Dalla: Este transportul public cu care se deplasează localnicii. Sunt ca niște autobuze mici care se aglomerează tare la orele de vârf și nu au aer condiționat. Sunt mult mai ieftine decât taxiurile, dar probabil mai puțin confortabile și nu veți avea prea mult spațiu la dispoziție, nici măcar pentru un rucsac


Buget de călătorie – Ghid de calatorie in Zanzibar

Am cheltuit în medie 59 $ pe zi în Zanzibar(absolut toate cheltuielile incluse). Luați în considerare faptul că deplasarea dintr-un punct în altul într-un taxi nu este chiar ieftină. De asemenea, va depinde de abilitățile voastre de negociere, dar, indiferent, nu va fi la fel de ieftin ca un Dalla Dalla.

De asemenea, unele locuri nu au opțiuni tocmai prietenoase cu bugetul. Deci, din experiență, credem că 59$/zi este o estimare rezonabilă.

Buget de calatorie - ghid de calatorie zanzibar

Cum am calculat prețul mediu?

Am împărțit totalul cheltuielilor la numarul de zile stat acolo. În cazul nostru am împărțit la 14. Am facut asta luând in considerare următoarele:

Ce fel de cazare am folosit: am stat în principal la hoteluri ieftine și la câteva pensiuni

Ce mijloace de transport am folosit: în majoritatea timpului am folosit taxiul. Rar am folosit Dalla Dalla iar într-o zi am închiriat un scuter (10$ pentru permis tanzanian + 25$ pentru scuter)

Ce am mâncat: în principiu am cautat localuri mai puțin turistice, cu mâncăruri locale. Sfat: asigurați-vă că mâncarea este bine gătită. Ni s-a întâmplat să mâncăm legume crude.

Ce numim divertisment: tururi și excursii.


Unde să mergi – Ghid de calatorie in Zanzibar

Stone Town. Orașul de piatră este prima oprire din insula Zanzibar. Forma sa amintește de un labirint de alei înguste cu multe magazine locale mici, bazare, case mici și moschei. Un loc bogat în istorie și cultură, devenit patrimoniu mondial UNESCO.

the rock restaurant ghid de calatorie in zanzibar.jpg

Paje. Situat pe coasta de est a Zanzibarului și la doar o oră de mers cu mașina de Stone Town, a devenit o mecca pentru turiști. O fîșie lungă de nisip și apele turcoaz sunt combinațiile perfecte pentru oricine caută sporturi nautice dar nu numai. Este un loc ideal pentru cei care sunt interesați de kitesurf și una dintre cele mai mari plaje din Zanzibar. Cel mai faimos restaurant din Zanzibar, The Rock, este situat în această peninsulă.

Nungwi. Este cel mai pur loc pe care l-am găsit în Zanzibar. Un mic sat fermecător din nordul Zanzibarului, la numai 3 km de Kendwa. Locul perfect pentru relaxare și plimbare pe plajă și,de asemenea, una dintre cele mai bune plaje din Zanzibar.

Kendwa. Este una dintre cele mai mari plaje din Zanzibar. Kendwa este o destinație populară printre turiști pentru frumusețea sa și, de asemenea, pentru găzduirea petrecerilor pe plajă. Aici veți găsi o mulțime de restaurante și baruri.

Ghid de calatorie in ZanzibarItinerariu recomandat:

Luând în considerare timpul minim necesar în Zanzibar pentru a vedea cât de cât ceva, vă sugerăm să petreceți cel puțin 7 zile aici. Nefiind o insulă chiar atât de mare, deplasarea cu un taxi poate fi cea mai bună opțiune ca timp, deși drumurile de acolo nu sunt în cele mai bune condiții.

itinerariu zanzibar ghid de calatorie in zanzibar

Sugestia noastră pentru o rută în Zanzibar va începe în Stone Town. De aici vă puteți deplasa cu ușurință oriunde. Vă recomandăm o scurtă călătorie la Insula închisorii (Prison Island). Nu numai insula este superbă, dar veți avea și șansa de a vedea țestoasele uriașe.

După aceea, Paje ar fi a doua escală. Recomandată atât iubitorilor de sporturi acvatice cât și celor care vor câteva tururi într-o atmosferă puțin mai relaxată.

De aici, puteți lua un taxi până la Nungwi. Acesta este adevăratul paradis, așa că aici vă puteți bucura de unele dintre cele mai frumoase plaje din Zanzibar.

Citește și: Cum am ajuns în CIPRU dintr-o greșeală

În sfârșit, orice călătorie către Zanzibar ar trebui să treacă pe lângă Kendwa. Plajele sunt absolut minunate.

Acesta este, în mare, un posibil itinerariu de călătorie de 7 zile în Zanzibar pentru a acoperi cele mai importante atracții turistice.


Ce să faci aici – Ghid de calatorie in Zanzibar

Prison-Island-Zanzibar
Insula Inchisorii
 1. Pierdeți-vă în Stone Town: Dacă nu este suficient doar să vizitați cele mai bune plaje din Zanzibar, Stone Town are multe de oferit. Înarmați-vă cu o hartă, aventurați-vă pe aleile mici și lăsați-vă îmbătați de aroma mirodeniilor specifice. Stone Town este plin de mici detalii fascinante care vă vor oferi un indiciu despre ceea ce s-a întâmplat de-a lungul anilor. Vorbiți cu localnicii și lasați-i să vă spună câteva secrete despre orasul pe care doar aceștia îl cunosc cu adevărat.
 2. Tururi în Stone Town și Insula închisorii: Veți vedea cele mai fascinante situri istorice din Stone Town Închiriați o barcă tradițională Dhow și mergeți pe Insula închisorii. Acolo, ghidul vă va prezenta gigantelor broaște țestoase Agabra.Iar ca fapt divers, cea mai bătrână broască țestoasă are 192 de ani! După ce vizitați închisoarea, veți avea ceva timp să vă răcoriți făcând snorkeling. Dacă doriți să evitați mulțimile, rezervați-vă turul dimineața devreme, deoarece este o activitate populară.
 3. Vizitați Pădurea Jozani: O expediție de 3 ore în această pădure vă va duce direct în inima naturii. Ghidul vă va spune mai multe despre acest ecosistem delicat, despre viețuitoarele sale, despre proprietățile medicinale ale plantelor de aici și multe altele. În plus vedea și peisajul uimitor.
 4. Navigare cu bărci Dhow: Este o activitate de care ne-am îndrăgostit. În acest tur, am vizitat două insule. Ne-am simțit bine acolo, echipaj foarte prietenos și prânzul (inclus) a fost foarte gustos. Singurul dezavantaj a fost aglomerația mare de oameni concentrați pe o insulă mică.
 5. Leneviți pe plajele Nungwi și Kendwa: Fără îndoială, acestea sunt cele mai bune locuri pentru zilele în care nu aveți chef de explorat. Nungwi este mai puțin aglomerată și mai autentică în opinia noastră, deși plajele din Kendwa sunt ca un paradis la care ai visat dintotdeauna! Pentru noi, acestea au fost cele mai bune plaje pe care le-am văzut în Zanzibar .
 6. Descoperiți scufundările la Mnemba: O experiența palpitantă de scufundare care vă va oferi șansa de a explora uimitoarea lume subacvatică.

Evitați să înotați cu delfinii. Este o activitate des recomandată aici, dar cu care nu suntem deloc de acord. Delfinii sunt stresați destul de rău astfel încât turiștii să poată inota printre ei. Este o activitate pe care noi nu o recomandăm.

Unde ne-am cazat în Zanzibar – Ghid de calatorie in Zanzibar

Unde am stat în Stone Town

Ne-am cazat la Lost and Found Hostel, un loc renumit pentru excursioniști, care are o locație bună, paturi supraetajate mari cu perdele pentru a vă păstra intimitatea, aer condiționat în camere și personal bine informat. Ne-am rezervat tururile și transferurile prin intermediul lor și am fost mulțumiți.

demani lodge zanzibar

Unde ne-am cazat în Paje
Am stat la Demani Lodge, care este, ce-i drept,puțin departe de epicentrul distracțiilor, dar are plaja chiar în față, colibele sunt curate și are o zonă de odihnă cu piscină și leagăne, ceea ce îl face locul perfect pentru relaxare . Ne-a plăcut acest loc, iar piscina pe care o au este grozavă.

Unde am dormit în Nungwi
Am găsit o cazare chiar în fața plajei numită Makofi, un loc liniștit la prețuri accesibile, cu o atfosfera faină și cu un mic dejun delicios. Ce ne-a plăcut cel mai mult a fost că tot timpul petrecut acolo am stat în costum de baie și desculți

Unde ne-am cazat în Kendwa
Am stat la Palumbo Kendwa, care este la aproximativ 15 minute de mers pe jos de plajă, dar aveau propriul transfer, care era foarte convenabil mai ales noaptea, deoarece în zonă nu era lumină.

Folosind formularul de mai jos puteți să căutați însă orice cazare

Dacă doriți cele mai frumoase plajeghid de calatorie in Zanzibar
Cele mai bune plaje din Zanzibar sunt în zona Nungwi și Kendwa, după părerea noastră. Paje și zona din sud-est sunt, de asemenea, foarte frumoase. Așadar, dacă mergeți în Zanzibar pentru plaje, aici trebuie să vă căutați cazare.

Dacă vă plac marile stațiuni all inclusive de 5 *
Dacă sunteți dornici de marile stațiuni de lux cu mai multe piscine, zone mari de luat masa și amenajări fanteziste, atunci credem că Nungwi va fi cea mai bună alegere.

camera dubla in Demani lodge zanzibar

Dacă vă plac hotelurile de tip boutique de pe plajă
Dacă vă plac hotelurile tip boutique, cu vedere frumoasă la plajă și spații de cazare luxoase, dar cu puțini oameni, atunci zonele recomandate sunt Matemwe și sud-est. După părerea noastră, zona Michamvi este capitala hotelurilor de tip boutique.

Dacă doriți cazare ieftină
Frumusețea Zanzibarului constă,printre altele și în faptul că putem găsi cazări prietenoase cu portofelul în aproape fiecare parte a insulei. Cu toate acestea, cele mai ieftine locuri în care puteți găsi cazare sunt în Nungwi, Paje și, bineînțeles, Stone Town.


Unde mâncăm – ghid de calatorie in Zanzibar

Zanzibar este o insulă care a fost dezvoltată cu adevărat pentru turism în ultimul deceniu. Aceasta oferă o varietate de opțiuni culinare pe tot parcursul celor 2.500 km pătrați .

Ghid de calatorie in Zanzibar

Africa, în general, este o zonă scumpă, așa că dacă vă așteptați să găsiți prețurile din Asia de Sud-Est sau America Centrală veți fi dezamagiți. Aici este mult mai scump și nu veți găsi delicioasele Thai Thai la 1$ pe stradă.

unde mancam in zanzibar

În cea mai mare parte, veți lua masa la restaurante turistice deținute de localnici sau de străinii care s-au stabilit aici. Prețul pentru un fel principal de calamari la grătar cu orez va fi de aproximativ 6-10$.

Există unele restaurante care aparțin de lanțurile hoteliere și, cu cât hotelul este mai luxos, cu atât veți plăti mai mult. Bere locala, cum ar fi Serengeti și Safari, poate fi cumpărată pentru aproximativ 3 USD (sticla de 500 ml).

Desigur, prețurile locale vor fi mai mici decât acestea, dar va trebui întâi să găsiți acele localuri care, de obicei, sunt mai mereu departe de zona plajelor.


Activități în afara insulei – ghid de calatorie in Zanzibar

Zanzibar are de oferit mai mult decât suficient pentru a vă ține ocupați săptămâni întregi. Insula este imensă și mereu veți găsi ceva de făcut sau de văzut.

pemba beach zanzibar ghid de calatorie
Insula Pemba

Cu toate acestea, împrejurimile Zanzibarului oferă multe alte opțiuni. În afara ofertelor standard de safari, cum ar fi în Serengeti, Selous, craterul Ngorongoro etc., există insule din apropiere care merită vizitate.

Mafia Island – Insula Mafiei

Dacă sunteți pasionați de scufundări, atunci veți dori să vizitați Insula Mafiei. Deși există numeroase opțiuni de snorkeling în Zanzibar, acestea nu se compară cu insula Mafia. Aceasta este poate cea mai bună zonă pentru acest gen de activități din Africa de Est.

banc de nisip langa insula Mafiei in zanzibar
Banc de nisip langa Insula Mafiei

Insula Mafiei este mult mai rustică și mai puțin dezvoltată decât Zanzibarul. Plajele sunt mai sălbatice și nu veți găsi stațiuni mari în apropiere. Pentru a ajunge aici, din Zanzibar, va trebui să luați un zbor spre Dar Es Salaam și mai departe spre această insulă.

rechin balena langa insula mafiei zanzibar

Caută cazare pe Mafia Island – ghid de calatorie in Zanzibar

Insula Pemba
Dintre cele trei insule tanzaniene, insula Pemba este fără îndoială cea mai puțin vizitată. Acest lucru este bun pentru cei care caută un paradis tropical uluitor și nedescoperit. Frumusețea naturală a insulei Pemba este de neegalat în opinia noastră.

Insula Aiyana Zanzibar
Insula Aiyana Zanzibar

Insula însăși încă mai trăiește în alte vremuri și, încă de când ajungi aici, vei simți că ai făcut un pas înapoi în timp. Scufundările pe Pemba sunt, de asemenea, spectaculoase, deși nu la fel de uimitoare ca Insula Mafiei. Cu toate acestea, dacă doriți liniște, sălbăticie și plaje minunate, atunci Pemba este alegerea perfectă.

Caută cazare pe Insula Pemba – ghid de calatorie in Zanzibar


Concluzie la acest ghid de calatorie in Zanzibar

Din fericire pentru noi, am fost în multe locuri din întreaga lume, dar este greu de învins Zanzibarul atunci când vine vorba de plaje și snorkeling

Este o insulă uimitoare, cu multe de oferit. Sperăm că, prin acest mic ghid de calatorie in Zanzibar, v-am adus cu un pas mai aproape de acestă destinație.

Dacă aveți întrebări, le așteptăm în comentariile de mai jos.

În afară de asta, „Hakuna Matata”!

Daca v-a placut articolul ne puteti ajuta cu un “Follow” sau un “Like”

Iar daca sunteti pasionati de calatorii va invitam pe grupul nostru de Facebook: „Ponturi de calatorie„

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *