Malta oferă bani de cazare turiștilor care o vizitează în această vară.

Malta da bani turistilor

Într-un efort de a-și revigora industria turistică după mai bine de un an de pandemie, Malta a lansat un plan de plată a turiștilor care aleg să viziteze insula vara aceasta.

Autoritatea turistică a țării va plăti călătorilor străini până la 100 EUR atunci când fac rezervări pentru a sta la un hotel cel puțin trei nopți, începând cu luna iunie.

Citește și: Ghid complet pentru un concediu în Sulina

Suma de bani plătită fiecărei persoane va depinde de tipul hotelului în care se cazează.

Malta featured 1

Anunțând inițiativa vineri, ministrul turismului din Malta, Clayton Bartolo, a declarat: „Schema vizează plasarea hotelurilor din Malta într-o poziție competitivă pe măsură ce turismul internațional va reîncepe”.

Turiștii pot primi 100 EUR de persoană la fiecare rezervare la un hotel de cinci stele, 75 EUR pentru un hotel de patru stele și 50 EUR pentru un hotel de trei stele. Dacă există mai multe persoane pe o singură rezervare, fiecare persoană va primi suma respectivă.

Malta oferă bani de cazare turiștilor

Ministrul turismului, Clayton Bartolo, a adăugat că aceste sume vor fi compensate de hoteluri, dublându-le la fiecare nivel, astfel încât vizitatorii să poată câștiga până la 200 EUR (aproximativ 238 dolari) pentru șederea lor de trei nopți la un hotel de cinci stele, a informat Reuters. Iar cei care merg pe insula mică Gozo din Malta vor primi un stimulent suplimentar de 10%.

Citește și: Cum se folosește Skyscanner pentru a găsi zboruri ieftine

Oferta se aplică doar „călătorilor individuali ” – adică persoanelor care își planifică singuri propriile călătorii fără a apela la serviciile unei agenții de turism.

Pentru a avea acces la aceste reduceri, doritorii trebuie să se înregistreze pe pagina web a Autorităţii pentru Turism, www.mta.com.mt.

malta ofera bani turistilor

Autoritatea pentru turism a alocat 3,5 milioane EUR schemei și se așteaptă să aducă peste 35.000 de turiști în țară.

În prezent, Malta se află încă într-un blocaj parțial dat de pandemie, primii pași spre redeschidere începând de săptămâna viitoare(creșele, grădinițele și școlile primare se redeschid, iar vizitele la casele de bătrâni sunt permise din nou). Magazinele și serviciile neesențiale se vor redeschide luni, 26 aprilie, în aceeași zi, grupuri de până la patru persoane se vor putea întâlni în public, potrivit site-ului Autorității de Turism din Malta.

Dar cea mai importantă dată din calendar rămâne cea de 1 iunie, când Malta va fi deschisă oficial călătorilor. La urma urmei, 27% din economia țării provine din turism, conform datelor Consiliului Mondial al Turismului. Țara a înregistrat 2,7 milioane de vizitatori în 2019, dar acest număr a scăzut cu 80% când a lovit pandemia de coronavirus, a raportat Reuters.

Citește și: Ghid de calatorie in Zanzibar: tot ce trebuie să știți

Țara a avut 29.614 de cazuri COVID-19 și 402 de decese de la începutul pandemiei, potrivit datelor Centrului de Resurse pentru Coronavirus Johns Hopkins. Potrivit Reuters, 42% dintre adulți s-au vaccinat deja cu prima doză, Malta având cea mai mare rată de vaccinare din Uniunea Europeană.


Caută zboruri către Malta


Caută cazare în Malta


Daca v-a placut articolul ne puteti ajuta cu un “Follow” sau un “Like”

Iar daca sunteti pasionati de calatorii va invitam pe grupul nostru de Facebook: „Ponturi de calatorie„

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *