Top 20 cele mai frumoase locuri de vizitat din Muntenegru

4. Sveti Stefan Montenegro

De multe ori ne-am gândit care ar fi cele mai frumoase locuri de vizitat din Muntenegru. Așa că ne-am hotărât să facem o listă.

Muntenegru, o bijuterie cuibărită în inima Balcanilor, este o destinație care oferă un amestec bogat de frumusețe naturală, istorie și cultură. Acest ghid vă va conduce prin cele mai frumoase 20 de locuri din Muntenegru, prezentând diversele atracții care îl fac o destinație obligatorie pentru orice călător.

locuri de vizitat din Muntenegru

Așadar, haideți să vedem care sunt cele mai frumoase locuri din Muntenegru

1.Kotor:

Amplasat între munții impunători și strălucitorul golf Kotor, acest sit din Patrimoniul Mondial UNESCO este o mărturie a istoriei bogate a Muntenegrului și una dintre atracțiile de top din această țară. Orașul vechi medieval bine conservat, fortificațiile uimitoare și cultura vibrantă din Muntenegru fac din Kotor o vizită obligatorie.

2. Budva:

2 Budva Montenegro

Cunoscută pentru plajele sale imaculate, Budva este un amestec perfect de soare, mare și istorie. Riviera Budva oferă o scenă de viață de noapte incredibilă, în timp ce orașul vechi îți oferă posibilitatea de a face o încursiune în trecut. Din punctul nostru este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Muntenegru

Citește și: Top 20 cele mai frumoase locuri de vizitat din Bulgaria

3. Parcul Național Durmitor:

locuri de vizitat din Muntenegru parcul national Durmitor

Acest parc clasat pe lista UNESCO este un paradis pentru iubitorii de natură și pentru cei care caută aventura. Cu munții săi uimitori, lacurile glaciare și oportunitățile de drumeții în Muntenegru, este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din această țară.

4. Sveti Stefan:

Sveti Stefan Montenegro Depositphotos 143851733 m 2015 900x600 1

Această insuliță pitorească, care acum găzduiește un hotel de lux, este unul dintre cele mai fotografiate atracții din Muntenegru. Plajele cu nisip roz și apele turcoaz o fac o destinație de top din Muntenegru.

5. Perast:

perast muntenegru

Acest oraș fermecător din Golful Kotor este cunoscut pentru arhitectura sa barocă și pentru cele două insulițe care se află chiar în largul coastei. Este o alternativă mai liniștită la Kotor și Budva, oferind o experiență de călătorie unică în Muntenegru.

6. Parcul Național Lovćen:

Parcul national lovcen muntenegru

Cunoscut și sub numele de Casa Mausoleului lui Njegoš, acest parc oferă priveliști panoramice care îți taie respirația. Insăși drumul plin de serpentine este o aventură în sine. Tocmai de aceea l-am adăugat pe lista celor mai frumoase 20 de locuri de vizitat din Muntenegru.

7. Ulcinj:

ulcinj muntenegru

Acest oraș sudic este cunoscut pentru plaja sa lungă de nisip (cea mai lungă de la Marea Adriatică). Orașul vechi, cu istoria sa bogată și arhitectura sa unică, ne-a făcut să îl plasăm pe această listă cu locuri frumoase de vizitat din Muntenegru.

8. Lacul Skadar:

lacul skadar Muntenegru

Cel mai mare lac din sudul Europei este un paradis pentru observatorii de păsări și pentru pasionații de natură. Frumusețea lacului și satele tradiționale de pescari din jurul acestuia îl fac un punct de atracție al peisajului din Muntenegru.

9. Cetinje:

cetinje muntenegru locuri de vizitat din Muntenegru

Vechea capitală regală este o comoară culturală și istorică. Numeroasele muzee și situri istorice o fac să fie o parte esențială a oricărui ghid de călătorie în Muntenegru.

10. Herceg Novi:

herceg novi muntenegru locuri de vizitat din Muntenegru

Cunoscut sub numele de “Orașul Soarelui”, este renumit pentru grădinile sale luxuriante, cetățile istorice și frumoasa intrare în Golful Kotor.

Fiecare dintre aceste locuri oferă o experiență de călătorie unică în Muntenegru, fie că sunteți interesat de a face fotografie aici , de explorarea naturii din Muntenegru sau de aprofundarea culturii muntenegrene.

Până să trecem la următoarele ultimele 10 cele mai frumoase locuri de vizitat în Muntenegru mai trebuie să vă spunem câte ceva.

Atunci când vă planificați călătoria, luați în considerare opțiunile de cazare. Cazarea în Muntenegru variază de la resorturi de lux în Budva și Sveti Stefan la pensiuni pitorești în munți.

Nu uitați să vă răsfățați cu bucătăria din Muntenegru, care este la fel de diversă ca și peisajul său. De la fructe de mare proaspete de-a lungul coastei până la mâncăruri specifice zonelor montane, există ceva care să satisfacă fiecare turist.

Citește și: Top 20 cele mai frumoase locuri de vizitat din Bulgaria

Să mergem mai departe și să vedem care sunt ultimele 10 cele mai frumoase locuri de vizitat din Muntenegru

11. Mănăstirea Ostrog:

11. ostrog montenegro

Această mănăstire uimitoare, sculptată în peretele unei stânci, este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din Balcani. Locația sa unică și semnificația sa spirituală o fac un punct de reper obligatoriu de vizitat în Muntenegru. Și tot aceste lucruri ne-au făcut și pe noi să o includem în 20 cele mai frumoase locuri de vizitat din Muntenegru.

12. Canionul râului Tara:

canionul raului tara muntenegru

Cunoscut sub numele de “Lacrima Europei”, acest canion oferă unele dintre cele mai impresionante peisaje din Muntenegru. Este, de asemenea, un punct de atracție pentru activitățile de aventură din Muntenegru, cum ar fi raftingul și tiroliana.

13. Grota Albastră:

grota albastra muntenegru locuri de vizitat din Muntenegru

Această peșteră marină din Peninsula Lustica este cunoscută pentru lumina albastră hipnotizantă care umple peștera atunci când soarele lovește marea. Este un loc de top pentru fotografii din Muntenegru.

14. Canionul Piva:

14. canionul piva muntenegru

Casa unuia dintre cele mai adânci și mai frumoase rezervoare din Europa, Canionul Piva este o mărturie a frumuseții naturale uimitoare din Muntenegru.

15. Munții Prokletije:

munții porkletije muntenegru locuri de vizitat din Muntenegru

Adesea numiți “Alpii de Sud”, acești munți oferă unele dintre cele mai bune oportunități pentru drumeții în Muntenegru și sunt un paradis pentru iubitorii de natură. Tocmai de aceea am trecut acest loc in topul nostru cu locuri de vizitat din Muntenegru.

16. Râul și insula Ada Bojana:

16. ada bojana river montenegro

Această insulă fluvială unică este un paradis pentru observatorii de păsări și un loc popular pentru kite-surfing. Plajele sale cu nisip fin și atmosfera relaxată o fac o destinație unică în Muntenegru.

17. Valdanos Cove:

valdanos cove  Muntenegru

Cunoscut pentru plantațiile sale de măslini și plaja izolată, acest golfuleț este un refugiu de la zonele mai agitate din Muntenegru.

18. Lacul Negru:

18. Black Lake Montenegro

Situat în apropierea orașului Zabljak, acest lac este una dintre cele mai vizitate atracții din Parcul Național Durmitor. Frumusețea sa este un punct culminant al naturii din Muntenegru.

19. Canionul râului Moraca:

Canionul Raului Moraca

Acest canion este cunoscut pentru stâncile sale dramatice și pentru frumoasa Mănăstire Moraca. Este o plimbare pitorească care ar trebui să se regăsească pe fiecare itinerar de călătorie în Muntenegru.

20. Vrmac Ridge:

20. vrmac ridge kotor muntenegru

Această creastă oferă priveliști uimitoare asupra Golfului Kotor și Tivat. Traseele de drumeție de aici sunt mai puțin aglomerate, ceea ce o face o bijuterie ascunsă printre destinațiile din Muntenegru.

În concluzie, cele mai frumoase 20 de locuri din Muntenegru oferă o gamă variată de experiențe, de la explorarea siturilor istorice și scufundarea în cultura locală până la savurarea frumuseții naturale uimitoare a munților, plajelor și parcurilor din țară. Fie că sunteți un pasionat de istorie, un iubitor de natură sau un căutător de aventură, veți găsi ceva care să vă placă în Muntenegru.

Atunci când vă planificați călătoria, nu uitați să luați în considerare cel mai bun moment pentru a o vizita, deoarece clima variază de la coastă la munți. Indiferent când alegeți să vizitați, frumusețea și farmecul Muntenegrului vă vor lăsa cu siguranță foarte plăcut impresionat și cu o mare dorință să reveniți în această minunată țară.

Pngtree—subscribe click reminder red icon 8704820

Abonează-te la canalul nostru de Youtube

pngkey.com facebook logo png 4488

Urmărește-ne pe Facebook

Grup facebook

Înscrie-te în grupul “Ponturi de Călătorie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *