Cazare in Santorini – CELE MAI BUNE HOTELURI ȘI ORAȘE PENTRU BUGETUL TĂU

Apus de soare în Imerovigli | Santorini Itinerar

Dacăsunteți în căutarea unui loc de cazare în Santorini, aveți o mulțime de opțiuni.

Doriți o vilă cu piscină privată sau cadă cu hidromasaj? Ce ziceți de o cameră de unde să ai o vedere spectaculoasă la apus? Dacă călătoriți în familie sau într-un grup mic, poate doriți confortul și caracterul practic al unui apartament.

Nu numai că trebuie să alegeți în ce tip de cazare să stați, dar trebuie să decideți și unde să stați. Situate de-a lungul marginii calderei ( o zonă stâncoasă ce s-a format ca urmare a unei erupții vulcanice petrecută acum 3500 de ani) se află unele dintre cele mai populare orașe din Santorini… Oia, Fira și Imerovigli, pentru a numi doar câteva. Dar vă puteți caza și în apropierea plajei sau într-unul dintre orașele mai mici din interiorul insulei.

Pentru a vă face deciziile mai ușoare, am redus lista lungă de hoteluri la doar câteva proprietăți, organizate în funcție de oraș și buget.

PREZENTAREA GENERALĂ A ORAȘULUI SANTORINI

Înainte de a enumera cele mai bune hoteluri din Santorini, iată o scurtă lecție de geografie. Acest lucru este foarte important dacă este prima dumneavoastră vizită în Santorini.

Santorini are forma unei semilune. Această insulă este de fapt marginea unui vulcan antic.

Situate de-a lungul părții interioare a craterului se află orașele de pe faleză: Oia, Fira, Imerovigli și Firostefani. Dacă doriți priveliști uimitoare ale calderei, apusuri de soare spectaculoase și șansa de a sta în unele dintre cele mai fotogenice orașe din Grecia, acesta este cel mai bun loc de cazare în Santorini.

Pe cealaltă parte a insulei se află orașele de plajă din Santorini. De aici, puteți merge direct pe plajă, iar prețurile tind să fie mai mici, așa că aceasta este o alegere bună pentru familii.

Aveți, de asemenea, opțiunea de a vă caza într-unul dintre orașele mai mici, de pe dealurile din Santorini. Nu veți avea parte de priveliștile uimitoare ale calderei, așa cum ați avea din Oia sau Fira, și nu veți avea acces ușor la plajă, așa că aceasta este o alegere mai puțin populară pentru mulți vizitatori.

harta santorini cazare santorini

CAZARE IN SANTORINI

DE-A LUNGUL CALDEREI

Patru orașe principale sunt situate de-a lungul marginii calderei: Oia, Imerovigli, Firostefani și Fira. Pentru priveliști ale calderei, apusuri de soare spectaculoase și șansa de a avea propria terasă privată cu cadă cu hidromasaj sau piscină infinită, acesta este cel mai bun loc de cazare în Santorini.

UNDE SĂ TE CAZEZI IN OIA

Oia este unul dintre cele mai pitorești orașe din Santorini, dacă nu chiar din toată Grecia. Aici, clădirile albicioase se prăbușesc pe stâncile întunecate și vulcanice din Santorini. Bisericile cu domuri albastre și micile piscine cu apă turcoaz adaugă culoare orașului.

Acesta este unul dintre cele mai bune locuri în care puteți merge pentru a vedea apusul soarelui în Santorini, așa că așteptați-vă la aglomerație mare de la amiază până seara.

Oia este plin de restaurante grozave, de magazine excelente și de foarte multe hoteluri.

Din cauza popularității zonei și a autobuzelor pline de turiști care se plimbă pe străzi, acest oraș se simte extrem de aglomerat și foarte turistic. Noi nu am stat aici (am stat în Imerovigli), pentru că unele dintre hoteluri par să nu aibă intimitatea pe care o veți găsi în Imerovigli. Pe măsură ce vă plimbați prin oraș, este foarte ușor să vă uitați la oamenii cazați aici, care stau în piscine sau în jacuzzi, așa că țineți cont de acest lucru atunci când alegeți unde să stați. Luați în calcul de câtă întimitate aveți nevoie.

Pro: Unul dintre cele mai frumoase orașe din Grecia, un loc minunat pentru a vedea apusul soarelui, o mulțime de restaurante și hoteluri.

Contra: aglomerat, turistic, scump, unele hoteluri pot fi lipsite de intimitate. Deoarece multe hoteluri sunt orientate spre sud, există șanse mari să nu aveți priveliști ale apusului de soare chiar de la hotelul dumneavoastră, cu excepția cazului în care stați la capătul vestic al Oia.

stancile din oia
Oia la apus cazare santorini
Oia la apus

Andronis Luxury Suites. Această proprietate superbă, de 5 stele, are recenzii impecabile pentru locație, servicii, personal și mâncare. Camerele sunt frumos decorate, iar majoritatea camerelor oferă o cadă cu hidromasaj, o piscină cu vedere la caldera și multe altele. Dacă sunteți în căutarea unui hotel de lux sau dacă veți vizita Santorini cu o ocazie specială, cum ar fi o lună de miere sau o aniversare, Andronis Luxury Suites este un hotel bun de luat în considerare.

Charisma Suites. Situat în extremitatea sudică a orașului Oia, acesta este unul dintre puținele hoteluri din Oia unde vă puteți bucura de priveliști la apus chiar din camera dumneavoastră. De asemenea, este situat la marginea orașului, deci este mai liniștit și mai retras decât alte hoteluri din Oia. Oaspeții care au stat aici au declarat că acest hotel s-a simțit mai privat decât multe altele din Oia. Camerele sunt frumos decorate. Puteți sta chiar și în moară de vânt!

Charisma Suites Cazare Santorini
Charisma Suites

Marizan Caves & Villas. Situat chiar în capătul Oia, acesta este un alt hotel unde puteți vedea apusul de soare chiar din camera dumneavoastră. Micul dejun este servit zilnic în cameră. Dacă călătoriți în grup sau în familie, acest hotel oferă și apartamente cu două dormitoare și piscină proprie încălzită.

Marizan Caves & Villas Santorini
Marizan Caves & Villas

Thirea Suites. Acest hotel foarte bine cotat oferă un sortiment de camere care pot găzdui două persoane. Toate camerele au o terasă mică, privată, cu o cadă cu hidromasaj sau un jacuzzi.

Thirea Suites Oia Santorini
Thirea Suites

Captain John. Dacă călătoriți cu un buget limitat, acest mic hotel are recenzii foarte bune. Unele camere pot găzdui până la patru persoane. Apartamentele au și o bucătărie.

Cazare in IMEROVIGLI

Liniștit, pașnic, romantic…

Acest mic sat este foarte frumos și este presărat cu unele dintre cele mai bune hoteluri și restaurante din Santorini. Nu veți găsi magazinele și cafenelele cochete pe care le veți găsi în Fira sau Oia, dar nici mulțimile mari de turiști nu sunt prezente.

Priveliștile asupra calderei sunt spectaculoase de aici. Iar din camera de hotel, puteți privi orașul Oia cum strălucește noaptea.

Noi am stat aici și ne-a plăcut foarte mult. Cu mai puține mulțimi, Imerovigli s-a simțit mult mai puțin aglomerat și mai puțin turistic decât Oia. Am putut merge cu ușurință pe jos la multe restaurante de top, iar priveliștile de la hotelul nostru au fost uluitoare.

Pro: Priveliști uimitoare la caldera, mai liniștit și mai puțin turistic decât Oia sau Fira, ușor de mers pe jos la multe dintre restaurantele de top din Santorini.

Contra: Nimic? S-ar putea să nu fie la fel de popular ca Oia și faimoasele sale apusuri de soare (dar unii oameni vor vedea acest lucru ca un pro, nu ca un contra).

Apus de soare în Imerovigli. Departe, în depărtare, se vede Oia.
Apus de soare în Imerovigli. Departe, în depărtare, se vede Oia.

Absolute Bliss. Acesta este unul dintre cele mai bine cotate hoteluri din Imerovigli pe Booking.com și Trip Advisor. Aici am stat și noi și am avut o experiență minunată. Am stat într-o suită elegantă, care are o terasă privată cu o cadă cu hidromasaj și piscină. În timpul vizitei noastre din aprilie, temperaturile s-au luptat să atingă 16°C și, cu vânturi de 30 până la 40 km/h, așadar era prea frig pentru a intra în piscină. Dar am folosit cada cu hidromasaj în fiecare seară.

Absolute Bliss Cazare in Santorini
Absolute Bliss

În fiecare dimineață, micul dejun a fost adus în camerele noastre. Să ne începem și să ne încheiem ziua pe terasă, cu vedere la caldera, a fost una dintre experiențele noastre preferate în Santorini.

Above Blue Suites. Acesta este un alt hotel pe care l-am luat foarte mult în considerare. Ca și Absolute Bliss, are recenzii impecabile pe Booking.com și Trip Advisor. Începeți ziua cu un mic dejun cu șampanie pe terasa privată. Seara, cina poate fi servită, de asemenea, în camera dvs. Toate camerele sunt suite, cu opțiunea de a avea o cadă cu hidromasaj sau o piscină pe terasă.

Above Blue Suite Santorini
Above Blue Suite

Aqua Luxury Suites. Această frumoasă proprietate oferă o gamă largă de camere. Puteți alege între suitele private pentru luna de miere cu cadă cu hidromasaj, suitele cu două dormitoare cu piscină de scufundare și terase mari sau vilele cu un dormitor cu vedere uimitoare la caldera.

Aqua Luxury Suites cazare in imeroviglion
Aqua Luxury Suites in Imeroviglion

Athiri Santorini Family Friendly Hotel. Dacă sunteți o familie care călătorește cu un buget redus, acesta este un hotel excelent în Imerovigli. Camerele pot găzdui până la patru persoane. Camerele sunt mari, au chicinetă, o terasă, iar unele camere au vedere la mare.

Cazare in FIROSTEFANI

Orașul Firostefani se află între Imerovigli și Fira. Ca și Imerovigli, acesta este un oraș liniștit, care se mândrește cu priveliști uimitoare la caldera. Deoarece se învecinează cu Imerovigli, este nevoie doar de o plimbare ușoară pentru a ajunge la unele dintre restaurantele de top din Santorini.

Pro: Oraș liniștit, ușor de mers pe jos până la multe restaurante grozave, vedere minunată la caldera.

Contra: Nu există viață de noapte, mai puține opțiuni hoteliere decât alte orașe de pe această listă.

Cazare in Firostefani Santorini
Cazare in Firostefani Santorini

Ira Hotel & Spa. Acest hotel administrat de o familie are parte de recenzii foarte bune. Toate camerele sunt orientate spre caldera, iar tipurile de camere variază de la camere tradiționale, la peșteri și apartamente. Unele camere au curți și/sau terase private.

Santorini View Studios. Toate camerele sunt studiouri și oferă o chicinetă și vedere minunată la caldera. Această proprietate primește recenzii excepționale pe Booking.com, chiar dacă camerele nu oferă cadă cu hidromasaj sau jacuzzi, dar acest lucru ajută la menținerea prețului la un nivel scăzut.

Cazare in FIRA

Fira, numit și Thera, este cel mai mare oraș din Santorini. Acesta are un număr mare de hoteluri, restaurante și baruri. Este situat central și, cu stația sa de autobuz, acesta este un loc de cazare la îndemână dacă intenționați să vă deplasați cu mijloacele de transport în comun.

Pro: Situat central, un loc bun de cazare dacă intenționați să folosiți transportul public, unele hoteluri oferă vedere la caldera, multe opțiuni pentru restaurante, baruri și cumpărături, hotelurile pot fi mai ieftine decât în Oia sau Imerovigli.

Contra: aglomerat, zgomotos, lipsit de o parte din farmecul pe care îl veți găsi în Oia, Imerovigli sau Firostefani

Vedere asupra orașului Fira din Firostefani
Vedere asupra orașului Fira din Firostefani

Cosmopolitan Suites. Acesta este unul dintre cele mai bune hoteluri de lux din Fira și este membru al Small Luxury Hotels of the World. Acest hotel oferă zece camere, de la apartamente cu vedere la vulcan până la vile luxoase cu două dormitoare.

Marquise Suites – Doar pentru adulți. Pentru a se caza aici, oaspeții trebuie să aibă 18 ani sau mai mult. Camerele sunt decorate modern și multe dintre ele au terase private cu cadă cu hidromasaj. Micul dejun este servit zilnic în cameră.

Iriana Suites. Toate suitele au fie cadă cu hidromasaj, fie piscină încălzită și se mândresc cu vedere uimitoare la caldera. Camerele sunt mari și sunt decorate în stil tradițional, în stil cicladic. Unele camere pot găzdui până la 4 persoane.

Iriana Suites cazare Fira Santorini
Iriana Suites

Bedspot Hostel. Acest hostel îndeplinește toate cerințele. Are recenzii excepționale, are o locație excelentă în Fira, are o bucătărie și un lounge comun și oferă atât camere private cât și paturi în dormitoare comune.

Bedspost Hostel Fira Santorini
Bedspost Hostel Fira Santorini

ORAȘE DE PLAJĂ


În Santorini există trei orașe balneare notabile: Perissa Beach, Perivolos Beach și Kamari Beach. Ambele sunt situate în colțul de sud-est al Santorini, dar sunt separate de un deal uriaș, stâncos (în vârful acestui deal se află Ancient Thira).

UNDE SĂ VĂ CAZAȚI PE PLAJELE PERISSA ȘI PERIVOLOS

Aceste două plaje superbe cu nisip negru se află chiar una lângă cealaltă.

Pro: Plajă frumoasă cu nisip negru, excelentă pentru familii

Contra: drum lung până la Oia (aproximativ 40 de minute)

Plaja cu nisip negru Perissa
Plaja cu nisip negru Perissa

Stelios Place. Acest hotel este situat la distanță mică de plaja Perissa. Acest hotel are o piscină în aer liber, iar camerele pot găzdui până la patru persoane, deci este o alegere excelentă pentru familii.

Margarenia Studios. Situată între plajele Perissa și Perivolos Beaches se află această mică unitate de cazare pentru familii. Apartamentul poate găzdui până la patru persoane în trei dormitoare. Acest hotel are o piscină mare și ai nevoie de doar câteva minute de mers pe jos până la plajă.

Margarenia Studios
Margarenia Studios

Anastasia Princess Luxury Residence & Suites Adults Only. Dacă doriți să stați aproape de plajă, într-o unitate de cazare destinată exclusiv adulților, aceasta este o alegere excelentă. Camerele sunt frumos decorate, iar unele camere au propria piscină sau jacuzzi. Hotelul oferă, de asemenea, o piscină mare cu un bar la piscină. Plaja Perissa se află la doar un minut de mers pe jos de hotel.

Anastasia Princess Luxury Residence - Adults Only
Anastasia Princess Luxury Residence – Adults Only 

Cazare in KAMARI BEACH

Similar cu plaja Perissa, aceasta este o plajă cu nisip negru. Se află pe coasta de vest a Santorini, nu departe de aeroport.

Pro: Plajă frumoasă cu nisip negru, excelentă pentru familii, la o distanță scurtă de aeroport.

Contra: Drum lung până la Oia, dar mai puțin decât de la plaja Perissa (aproximativ 30 de minute)

Kamari Beach Santorini
Kamari Beach Santorini

Amara Suites. Acesta este unul dintre cele mai bine cotate hoteluri din Kamari. Toate camerele sunt suite king și sunt vopsite în alb, asemănătoare cu cele ale hotelurilor situate în Oia și Fira. Acest hotel are o piscină mare și se află la câțiva pași de plajă.

Amara Suites Santorini
Amara Suites Santorini

Secret Earth Villas. La această proprietate superbă, puteți alege între vile cu două, trei și chiar patru dormitoare, care pot găzdui până la 10 persoane. Vilele au piscină privată sau cadă cu hidromasaj, precum și o bucătărie și o zonă de living. Chiar mai bine, se află la doar 650 de metri de plajă.

Secret Earth Villas - Santorini
Secret Earth Villas – Santorini

Sigalas Beach Hotel. Acest hotel este situat chiar pe plajă, la capătul nordic al orașului Kamari. Hotelul are o piscină mare și un bar la piscină. Camerele au vedere la Marea Egee sau la grădinile care înconjoară hotelul. Unele unități au până la patru dormitoare, ceea ce face ca aceasta să fie o alegere excelentă pentru familii.

Harta unităților de cazare din Santorini

Cum se utilizează această hartă: Faceți clic pe pictogramele de pe hartă pentru a obține mai multe informații despre fiecare hotel. Faceți clic pe steluța de lângă titlul hărții pentru a adăuga această hartă în contul dumneavoastră Google Maps. Pentru a o vizualiza pe telefon sau pe computer, deschideți Google Maps, faceți clic pe butonul de meniu, mergeți la “Your Places”, faceți clic pe Maps și veți vedea această hartă în listă.

Sfaturi pentru alegerea hotelului

Cada cu hidromasaj sau piscină? În cazul în care rezervați o cameră și aveți posibilitatea de a opta pentru o cadă cu hidromasaj sau o piscină, luați în considerare perioada din an în care vizitați hotelul. În lunile aprilie, mai și septembrie, când temperaturile sunt mai scăzute, o alegere mai înțeleaptă este o cadă cu hidromasaj. În timpul lunilor de vară, luați în considerare posibilitatea de a obține o cameră cu o piscină de scufundare.

Nu toate camerele cu cadă cu hidromasaj sau piscină sunt private. Noi am putut să privim multe piscine și jacuzzi de pe traseele de mers pe jos din oraș (mai ales în Oia). De asemenea, unele camere au căzi cu hidromasaj care se află literalmente lângă căile de promenadă, acei turiști neavând parte de nici o intimitate. Atunci când vă alegeți hotelul, priviți cu atenție fotografiile camerelor de hotel, astfel încât să știți exact ce veți primi.

Oia va fi cel mai scump oraș din Santorini. Dacă vreți să stați chiar pe caldera, fără a cheltui o mică avere pentru o terasă privată cu jacuzzi, Fira este cel mai bun loc pentru a face asta.

Dacă călătoriți cu copii, asigurați-vă că verificați regulile hotelului înainte de a vă rezerva camera. Multe hoteluri sunt doar pentru adulți sau au o vârstă minimă pentru copii. Dacă faceți rezervarea pe Booking.com, puteți găsi aceste informații la rubrica “Reguli ale casei”, aproape de partea de jos a paginii pentru hotel. Dacă aveți întrebări, (de exemplu, se precizează “fără copii”, dar cel mai mic dintre ei are 15 ani), trimiteți un e-mail la hotel.

apus de soare in Imerovigli cazare santorini

RECOMANDĂRILE NOASTRE DE CAZARE IN SANTORINI

Există o mulțime de opțiuni în Santorini și chiar și cu lista noastră restrânsă, alegerea unui loc ar putea fi copleșitoare. Așadar, cum vă decideți unde să vă cazați? Iată câteva recomandări bazate pe stilul de călătorie și pe buget.

În ceea ce privește locația, Imerovigli este prima noastră alegere. Este liniștit, este plin de hoteluri și restaurante grozave, are o poziție relativ centrală în Santorini, iar din acest oraș aveți cele mai bune priveliști asupra calderei. De asemenea, este puțin mai ieftin decât Oia.

Oia este o alegere de top pentru mulți vizitatori și este un loc minunat de cazare. Așteptați-vă doar la prețuri mai mari și la aglomerație mare.

Dacă vizitați Santorini în cuplu sau, dacă sunteți în luna de miere, luați în considerare Andronis Luxury Suites sau Charisma Suites în Oia, sau Aqua Luxury Suites în Imerovigli.

Ne-a plăcut foarte mult șederea noastră în Absolute Bliss și recomandăm cu căldură. Acestea oferă terase private și servicii de top la prețuri ușor mai mici decât multe alte hoteluri din acest post.

Dacă doriți să stați într-un hotel bine cotat și vă place ideea de a fi situat central în Santorini, luați în considerare Cosmopolitan Suites sau Marquise Suites din Fira.

Pentru familii, vă recomandăm Stelios Place de pe plaja Perissa, Sigalas Beach Hotel din Kamari sau Athiri Santorini Family Friendly Hotel din Imerovigli.

Dacă sunteți un călător cu buget redus, luați în considerare Captain John în Oia, Santorini View Studios în Firostefani sau Bedspot Hostel în Fira.

MAI MULTE INFORMAȚII PENTRU CĂLĂTORIA DUMNEAVOASTRĂ ÎN GRECIA

LUCRURI DE FĂCUT ÎN SANTORINI: Pentru o listă completă de lucruri de făcut, citiți articolul nostru Cele mai bune lucruri de făcut în Santorini. De asemenea, avem ghiduri detaliate despre Cum să mergi pe jos din Fira în Oia și Cele mai bune locuri pentru a vedea apusul de soare în Oia.

MYKONOS: Aflați despre lucrurile de făcut și cum să vă deplasați în Mykonos în ghidul nostru pentru Mykonos.

NAXOS: Aflați cum să vă planificați vizita la Naxos în articolul nostru Cele mai bune lucruri de făcut în Naxos. Avem, de asemenea, informații despre drumețiile spre Muntele Zas, cum să faceți drumeții spre Apano Kastro și un ghid detaliat pentru drumețiile pe traseul Village Trail spre Melanes, Myli și Kouroi.

EXCURSIE DE 10 ZILE IN GRECIA: Aflați cum să vizitați Atena, Santorini, Naxos și Mykonos în itinerariul nostru de 10 zile în Grecia.

LOCURI DE VIZITAT ÎN ATENA: Pentru o listă completă de lucruri de făcut, citiți articolul nostru Cele mai bune lucruri de făcut în Atena. Și nu ratați ghidul nostru despre cele mai bune priveliști din Atena și Acropole.

Plănuiți o excursie în Grecia? Citiți toate articolele noastre în Ghidul nostru de călătorie în Grecia.

Pngtree—subscribe click reminder red icon 8704820

Abonează-te la canalul nostru de Youtube

pngkey.com facebook logo png 4488

Urmărește-ne pe Facebook

Grup facebook

Înscrie-te în grupul “Ponturi de Călătorie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *