12 lucruri pe care ar trebui să le evitam inaintea unui zbor

nu intarziati la aeroport

Zborul poate fi un factor de stres, chiar si pentru cei care fac asta des. Si nu este surprinzator ca este asa, mai ales că inaintea unui zbor trebuie să planificați totul din timp, sa faceți bagajele, sa ajungeți la aeroport la vreme si sa treceti de toate protocoalele necesare. Toate acestea ii fac de multe ori chiar și cei mai experimentați calatori sa se simta amețiți.

Nomadia Travel adoră călătoriile, așa că astăzi, vrem să vă povestim despre unele dintre greșelile pe care poate nici nu știți că le faceți inaintea unui zbor.

12. Introducerea documentelor într-un bagaj mic

greseli facute inaintea unui zbor

Unii oameni obișnuiesc să pună toate documentele necesare într-o pungă/geantă mică, astfel încât să le poată avea întotdeauna la îndemână. Dar cu cât ai mai multe genți, cu atât este mai dificil să fii atent la toate. O geantă mică poate fi uitată într-un taxi sau într-o cafenea din aeroport. Este mai bine să introduceți cartea de identitate sau pașaportul în buzunarul unui bagaj  mai mare.

11. Uitați să verificați programul mijloacelor de transport  

Transfer aeroport

Dacă doriți să mergeți la aeroport folosind transportul public, nu uitați să verificați  programul acestora din vreme. Unele curse de noapte sunt adesea anulate sau nu există deloc, așa că este posibil să fiți nevoiți să găsiți o altă variantă pentru a ajunge la aeroport la vreme nu chiar inaintea unui zbor. Pe de altă parte, în unele orașe, există transport express care circulă 24 de ore.

Deci, dacă aveți bagaje grele și locuiți în apropierea unei stații, puteți evita să cheltuiți bani pe un taxi.

10. Nu reușiți să vă gestionați timpul cu înțelepciune

nu faceti asta inaintea unui zbor

Este recomandat să ajungeți la aeroport cu 2 până la 3 ore înainte de plecare. Dar, uneori, este prea mult și ajungeți să petreceți mult timp așteptând. Pe de altă parte, cei cărora nu le place să ajungă în avans riscă să întârzie și să piardă eventual zborul (și noi era să o pățim…de 2 ori).

Dacă întâmpinați probleme de gestionare a timpului, încercați să utilizați aplicații de zbor. Ne pot informa atunci când îmbarcarea este deschisă. Chiar și dacă ajungeți doar cu doar o oră și jumătate mai devreme, nu veți întârzia, mai ales dacă ați făcut check-in-ul  în avans.

9. Nu facem check-in-ul online

greseli pe care le facem la aeroport

Multe companii aeriene oferă posibilitatea de a face check-in online, deoarece este benefic din punct de vedere economic (nu trebuie să aibă mai mulți angajați). Mai mult, unele companii aeriene, în special cele low-cost, chiar „pedepsesc” pe cei care nu se înregistrează online. De exemplu, Wizzair percepe o taxă de 30 de euro dacă nu ne facem check-in online. Evident această regulă nu se aplică dacă avem de lăsat bagaje la cală.

8.  Vă petreceți noaptea în aeroport

sleeping at the airport G

Aceasta este cea mai proastă idee pe care o poți avea ca turist. Majoritatea aeroporturilor nu sunt dotate cu scaune „peste noapte”, având doar scaune incomode. Nu veți avea nici o șansă să vă relaxați și să vă odihniți, iar a doua zi vă vor durea toate cele. Ca să nu mai vorbim de faptul că veți fi adormit toată ziua următoare și nu vă veți putea bucura de vacanță.

Dacă nu aveți de ales și trebuie totuși să vă petreceți noaptea în aeroport, vă recomandăm să verificați care sunt prețurile la Business class. De regulă nu sunt atât de mari și veți avea șansa de a petrece timpul într-un spațiu mai confortabil intr-unul dintre lounge-urile VIP. De asemenea puteți avea acces la acest serviciu și dacă sunteți client fidel al unei companii.

7. Nu ne cântărim bagajele

bagaj mare la aeroport

Este recomandat să știți  greutatea bagajelor inaintea unui zbor, altfel s-ar putea să vă aflați într-o situație în care trebuie să vă decideți: plătiți pentru suplimentul de greutate sau reîmpachetați în mijlocul aeroportului?

Citeste si: Cum sa nu mai caram bagajele dupa noi in calatorii

Dacă nu aveți ocazia să vă cântăriți bagajul înainte, puteți să o faceți la aeroport. Puteți merge la un ghișeu de check-in și vă puteți cântării bagajele acolo, gratuit. Noi ne-am cumpărat un căntar mic special pentru așa ceva.

6. Înfășurarea bagajelor în folie

infasuratul bagajului in folie

După ce și-au împachetat bagajele, unii călători își dau seama că au uitat ceva în interior, așa că trebuie să taie ambalajul. Dacă doriți ca lucrurile dvs. să fie în siguranță, este mai bine să cumpărați o geantă cu lacăt.
Cei care își fac griji că valizele lor se vor murdări de obicei cumpără huse refolosibile.

5. Alegerea în grabă a unei porți de control al securității

aglomeratie la aeroport

De regulă, primele 2  puncte de control de securitate sunt cele mai aglomerate. Încercați să mergeți mai departe și veți vedea că nu sunt atât de mulți oameni acolo.
Există încă o greșeală pe care turiștii o fac la punctele de control de securitate. Adesea pun accesorii și dispozitive mici  pe fundul tăvii și le acoperă cu haine. Există șansele ca pur și simplu să vă uitați gadgetul după ce vă ridicați haina, așa că este mai bine să folosiți o tavă separată pentru aceste articole mici.

4. Uitați de regula cu privire la lichidele din bagajele de mână

Majoritatea turiștilor știu că recipientele din bagajul de mână nu pot avea mai mult de 100 ml, dar uită des de această regula. Unii dintre aceștia uită, de exemplu, să își pună șamponul în bagajele de cală și îl lăsă în bagajele de mână, alții înțeleg greșit regula și cred că au voie să transporte un pic de lichid rămas într-un recipient mare. Restul oamenilor care stau la rând trebuie să aștepte după acest pasager până este lămurit de catre autorități. Din când în când aceste situații pot genera scene haioase.

De asemenea, este bine de știut că toate lichidele, însumate, nu au voie să depășească 1L. Toate recipientele trebuie să fie transparente. În plus, unele aeroporturi au reguli chiar mai stricte. De exemplu, la Varșovia, trebuie să puneți produsele de machiaj (creme, dermatograf, mascara etc.) în pungi transparente.

3. Ne relaxăm după ce trecem de controlul de securitate

magazinele duty free ne pot distrage atentia inaintea unui zbor

După ce trecem de punctele de control avem tendința de a ne relaxa și de a pierde vremea prin magazinele Duty-Free. Apropo, pe unele aeroporturi precum Milano sau Salonic, aceste magazine sunt situate înaintea punctelor de control al pașaportului. În acest caz, puteți pierde noțiunea timpului și puteți rata zborul.

Citeste si: Parolele Wi-Fi ale aeroporturilor din întreaga lume într-o singură hartă

Este mai bine să vă găsiți poarta din vreme și să verifici dacă destinația este corectă. Chiar și după ce ați găsit-o, ar trebui să verificați informațiile de pe ecran din când în când, deoarece poarta poate fi schimbată în ultimul moment inaintea unui zbor.

2. Încercați mâncăruri neobișnuite înainte de zbor

greseli culinare inaintea unui zbor

Când sunteți în altă țară, doriți întotdeauna să gustați produse din bucătăria locală. Dar nu este recomandat să mănânci mâncare exotică înainte de un zbor, deoarece nu știi cum va reacționa stomacul la aceste preparate neobișnuite. Indigestia și alte probleme cu stomacul îți pot strica călătoria sau chiar îți pot afecta sănătatea dacă boala este cauzată de agenți patogeni periculoși la care organismul nostru nu are imunitatea unui localnic.

1. Vă panicați

nu va panicati inaintea unui zbor

Chiar dacă ceva nu merge bine, iar zborul dumneavoastră. este întârziat sau anulat, dacă vă rătăciți sau dacă pierdeți documentele, panica va înrăutăți cu siguranță situația. În aceste cazuri, trebuie să respirați adânc pentru a vă calma și să apelați la angajatii aeroportului pentru ajutor. Îți vor oferi toate instrucțiunile necesare pentru ceea ce trebuie să faci.

Sperăm că aceste informații vă vor ajuta să evitați situații neplăcute înaintea unui zbor. Dacă mai știți și  alte sfaturi nu ezitați să ni le impărtășiți cu noi pentru a putea să le adăugăm la această listă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *