Ghid pentru un city break in Amsterdam

city break amsterdam

Ghidul nostru pentru un city break in Amsterdam arată că, alături de monumentele istorice, orașul este o capitală modernă, cu toate atracțiile pe care un călător și le-ar putea dori, inclusiv o gamă largă de hoteluri, restaurante inovatoare și magazine elegante pentru cumpărături.Cu peste 70 de kilometri de canale și aproape 7.000 de clădiri datând din secolul al XVIII-lea sau mai devreme, Amsterdam este unul dintre orașele cele mai bine conservate din Europa – centrul abia s-a schimbat de pe vremea lui Rembrandt.

 ghid de calatorie in amsterdamColorat, ciudat și fermecător, orașul vechi este înțesat cu clădiri din secolul al XVII-lea, canale precum și prezența constantă a bicicletelor. Dar poartă și semnele distinctive ale unei metropole înfloritoare și de-a dreptul îngăduitoare. În timp ce mulți tineri vizitează Amsterdamul pentru toleranța la consumul marijuanei – și poate pentru a arunca o privire în cartierul roșu – orașul este plin de cultură, de la arta de talie mondială din Muzeul Van Gogh și Rijksmuseumn până la P.C. Hooftstraat, strada mondenă unde puteți găsi o mulțime declădiri având un design contemporan, de ultimă generație, care a devenit o sursă de mândrie în Amsterdam și Olanda.

Nu este un moment nepotrivit pentru a merge în această capitală olandeză, dar, în general, din mai până în octombrie este sezonul recomandat pentru un city break in Amsterdam, când găsim cea mai calda vreme. Numărul maxim de turiști este înregistrat în iulie și august. Cealaltă perioadă recomandată pentru o excursie este sezonul lalelelor când orașul „este în floare” din martie până în mai. Șansele de ploaie sunt prezente pe tot parcursul anului, iar iarna poate aduce zăpadă.

Hoteluri în Amsterdam

De la apartamente impunătoare din secolul al XVII-lea până la unități de cazare modulare și moderne, hotelurile din Amsterdam satisfac orice gust și buget.

Citește și: Cum am ajuns în Cipru dintr-o greșeală

hoteluri amsterdamAcest oraș foarte diversificat are o selecție la fel de variată de unități de cazare, de la case cu debarcader, la hoteluri de lux din secolul al XVII-lea și hoteluri de tip boutique elegante și cochete.

Pentru a obține cele mai mici tarife, rezervați un hotel din Amsterdam în afara sezonului, între noiembrie și martie (pedeapsa: cel mai probabil veți pierde lalelele). Dacă vă întrebați unde să stați în Amsterdam și vreți ceva extravagant, hotelul Hoxton este tot ce vă trebuie.

Dacă în schimb căutați ceva autentic dar accesibil ca preț, vă recomandăm Citizen M, un hotel de tip boutique situat vizavi de Beatrix Park, care oferă tot confortul pe care și l-ar dori un turist de la un city break in Amsterdam.


Acestea sunt doar câteva unități de cazare. Cu sigurantă veți găsi un loc potrivit pentru orice buget.

Restaurante in Amstardam

O mare varietate de experiențe culinare îi așteaptă pe călători în Amsterdam – de la restaurante cu stele Michelin până la tarabe de stradă care vând clătite, hering și alte delicatese olandeze. După cum se spune în Olanda: Eet smakelijk (vă lăsăm pe voi să aflați ce înseamnă)!

ghid de calatorie in Amsterdam - restaurante

Citește și: Cum am vizitat o țară cu doar… 4 leiBucătăria tradițională olandeză este incredibilă, plină de bunătăți, începând de la erwtensoep, o supă de mazăre specifică, până la feluri de mâncare simple, cum ar fi kip (pui) și biefstuk (friptură de vită).

Având în vedere locația sa europeană, plus lunga sa istorie a comerțului global, aici veți găsi restaurante cu aproape orice specific. Dacă sunteți conservatori e bine de știut că toate marile brand-uri mondiale de restaurante sunt prezente și aici.

Baruri in Amstardam

ghid turistic in amsterdam - baruri

Berea artizanală este o nouă tendință binevenită pe scena vieții de noapte din Amsterdam, care este în mod tradițional un bastion al băuturii de bere.

Cu toate acestea, nu trebuie să vă limitați doar la bere: barurile care servesc tot soiul de cocktailuri precum Tales and Spirits sunt geniale. Dacă sunteți băutori de vin, iarăși aveți de unde alege. 

De reținut este faptul că în Amsterdam, viața de noapte este la ea acasă. Așadar nu aveți de ce să vă faceși griji din aceasta privință.

Ce sa faci in Amsterdam

Cu muzee și locuri de talie mondială, de la Paradiso la Concergebouw, plus o abundență de spații verzi și atracții perfecte pentru familii, nu veți fi niciodată în pană de idei referitoare la ce puteți face în Amsterdam – deși acest oraș este și locul ideal pentru a nu face nimic.

ghid turistic in amsterdam - bicicletaAmsterdam este un oraș pentru pietoni și ar fi păcat să nu-l explorați așa cum fac localnicii – cu bicicleta (puteți închiria din foarte multe locuri). Nu uitați să vizitați Muzeul Van Gogh (și noua sa aripă). Muzeul include în jur de 200 de picturi și 500 de desene ale celui mai cunoscut pictor olandez, precum și lucrări ale prietenilor și contemporanilor lui. Un tur al Coster Diamonds vă va spune povestea rolului avut de Amsterdam în comerțul cu diamante. Ce să faci în Amsterdam între muzee și tururi? La Vondelpark, situat lângă Rijksmuseum, puteți să vă trageți sufletul sau să vă plimbați agale pe minunatele sale cărări  Tot aici veți găsi un teatru în aer liber precum și o statuie a lui Picasso.

Magazine de cumpărături

În secolul al XVII-lea, Amsterdamul era cunoscut ca „depozitul lumii” și este încă un loc minunat pentru o cei pasionași de cumpărături. Uitați de marile branduri internașionale: pentru cele mai bune cumpărături din Amsterdam, vă sfătuim să explorați brandurile locale sau să descoperiți numeroasele magazine de artizanat pe care orașul le are.

Acest material vrem să fie doar un mic ghid potrivit pentru un city break in Amsterdam. Dacă aveti și alte sugestii v-am fi recunoscători dacă le-ați împărtăși cu noi

calendar 1

Cel mai potrivit moment pentru un city break

Iulie și august sunt lunile cele mai populare -dar și cele mai aglomerate. Dacă doriți să vedeți lalele, veniți de la mijlocul lunii aprilie până la începutul lunii mai. Oferte bune de cazare veți găsi din octombrie până în martie, cu excepția Revelionului.

transportul in amsterdam 1

Sistemul de transport în Amsterdam

Amsterdamul este un oraș compact, așa că vă recomandăm mersul pe jos sau închirierea de biciclete Totuși, transportul public (tramvaie, metrou și autobuze) este, de asemenea, excelent. Cumpărați un card de la un automat de vânzare a biletelor sau la un ghișeu sau cereți șoferului un permis turistic (există carduri de o zi până la șapte zile începând de la 7 USD).

vremea

Vremea în Amsterdam

Luna august este cea mai călduroasă lună, cu o medie de 17 ° C, iar cea mai rece este ianuarie, cu o medie 17 ° C.

bine de stiut

Bine de știut

Unele atracții (în special Muzeul Van Gogh și Casa Anne Frank) devin foarte aglomerate, mai ales vara, deci rezervarea unui bilet online vă poate scuti de niște timp pierdut. Orașul este în general sigur, dar hoții de buzunare acționează peste tot în lume; așadar vă recomandăm sa fiți atenți mai ales în locurile aglomerate.

limba in olanda

Limba

Olandeză. Cu toate astea foarte mulți vorbesc și engleza

moneda in olanda

Euro

adaptor priza in olanda

Adaptor normal, european

Daca v-a placut articolul ne puteti ajuta cu un “Follow” sau un “Like”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *