ITINERAR SANTORINI: CUM SĂ PETRECI 1, 2 SAU 3 ZILE ÎN SANTORINI

Clopotele manastirii la apus

Santorini este o destinație populară pe lista de dorințe a multor călători, și asta pe bună dreptate. Plajele, satele și apusurile de soare uluitoare din Oia atrag o mulțime de vizitatori pe această mică insulă. Dacă vă planificați un itinerar în Santorini, avem câteva sugestii pentru dumneavoastră. Fie că aveți la dispoziție 1, 2 sau 3 zile în Santorini, aflați cum să vă planificați timpul astfel încât să aveți parte de o experiență de neuitat.

CUM A DECURS ITINERARIUL NOSTRU ÎN SANTORINI

Ziua 1

O zi în Santorini vă oferă suficient timp pentru a vizita cele mai importante obiective turistice. În mod ideal, planificați să petreceți două nopți în Santorini, astfel încât să aveți la dispoziție o zi întreagă pentru a explora insula.

OPȚIUNEA #1: DE LA FIRA LA OIA ȘI PRIVIREA APUSULUI ÎN OIA

Această opțiune funcționează cel mai bine dacă nu aveți la dispoziție o zi întreagă pe insulă (de exemplu, dacă ajungeți din Mykonos cu feribotul de dimineață). De asemenea, aceasta funcționează bine dacă doriți să explorați o parte a insulei fără a face un tur sau a închiria o mașină. Și, din moment ce mersul pe jos din oraș în oraș și vizionarea apusului de soare este gratuit, dacă sunteți un călător cu buget redus, aceasta este o modalitate excelentă de a petrece 1 zi în Santorini.

Plimbarea de la Fira la Oia vă permite să explorați patru sate mici și minunate (Fira, Firostefani, Imerovigli și Oia), să faceți fotografii uluitoare de-a lungul calderei iar apoi să încheiați cu apusul de soare văzut din Oia.

Drumetie in santorini

Începe în Fira și se termină în Oia. Plimbarea are 10 km și poate dura între 3 și 5 ore, în funcție de ritm și de frecvența cu care vă opriți. Încheiați ziua explorând Oia, sărind de pe stânci în Golful Ammoudi iar apoi mergeți să vedeți faimosul apus în Oia.

AFLAȚI MAI MULTE: Cum să faci o drumeție de la Fira la Oia, cea mai frumoasă plimbare din Santorini

Apus in Oia
Apus de soare în Oia | Itinerar Santorini

OPȚIUNEA #2: TURUL INSULEI SANTORINI

Dacă aveți la dispoziție doar o zi în Santorini și nu doriți să mergeți pe jos din oraș în oraș, luați în considerare posibilitatea de a face un tur al insulei.

Există o serie de tururi care vă vor duce în jurul insulei, putând vizita locuri populare, cum ar fi plajele cu nisip negru și roșu, situl arheologic Akrotiri, Profitis Ilias și una dintre cramele din Santorini. Este o modalitate excelentă de a explora insula fără stresul legat de condus.

În acest tur ghidat de o zi întreagă, vizitați principalele atracții din Santorini, degustați vinul local la Muzeul Vinului și apoi veți vedea apusul de soare în Oia.

Plaja-Rosie
Red Beach – Plaja Roșie
Kamari-Beach
KamariBeach – Plaja Kamari

Dacă preferați să ieșiți pe apă, faceți o croazieră în caldera din Santorini. Multe croaziere durează 5 ore și vizitează insulele din apropiere, izvoarele termale sau plajele. Multe dintre ele vor include prânzul sau cina și posibilitatea de a face snorkeling. Dacă rezervați o croazieră de seară, ziua se va încheia cu admiratul apusului de soare de pe apă.

Puteți încerca una dintre aceste experiențe

ITINERAR DE 2 ZILE ÎN SANTORINI

Dacă aveți la dispoziție două zile în Santorini, puteți vizita cu ușurință multe dintre principalele atracții fără să fiți mereu pe fugă

Acestea sunt locurile pe care vă recomandăm să le vizitați în acest itinerar de 2 zile în Santorini:

  • Admirați apusului în Oia
  • Explorați Oia
  • Vizitați plaja cu nisip negru de la Kamari sau Perissa
  • Faceți o croazieră
  • Vizitați o vinărie
  • Mâncați!!! Încercați cât mai multe restaurante posibil
  • Mergeți pe jos de la Fira la Oia

Dacă sunteți pasionați de istorie, merită să faceți o vizită la situl arheologic Akrotiri (versiunea din Santorini a Pompeiului) sau la Thira antică.

Dacă călătoriți cu copii, petreceți ceva timp pe plajă. Pentru o experiență unică pe plajă, luați în considerare posibilitatea de a merge la plaja Vlychada, care arată aproape ca un peisaj lunar. De asta se mai numește și Plaja Lunii

Dacă vă place ideea de a vizita sate mici, Pyrgos este un bun loc de adăugat pe listă.

Panorama-din-Oia
Bisericile cu acoperis albastru din Oia
cele-mai-bune-lucruri-de-facut-in-Santorini
OIA

Pentru o listă completă de lucruri de făcut în Santorini, citiți articolul nostru 20 de lucruri uimitoare de făcut în Santorini.

ZIUA 1

În ziua 1, vizitați insula. Pentru a scăpa de grija condusului (de obicei, ne place libertatea de a închiria o mașină, dar Santorini este un loc în care nu ne-a plăcut să avem o mașină), luați în considerare posibilitatea de a face un tur al insulei.

Multe tururi vor include o vizită la situl arheologic Akrotiri, una sau două plaje, un sat, urcarea cu mașina pe Profitis Ilias și o vizită la o cramă.

Tururile care se adresează grupurilor mai mari vor fi considerabil mai ieftine, dar vor trebui, de asemenea, să se deplaseze în jurul insulei pentru a-i lua pe toți și, ulterior, să-i lase. Acest lucru poate adăuga o oră la începutul și la sfârșitul turului.

Grupurile mici și tururile private vor costa mai mult, dar veți evita procesul lung de preluare și, în plus, veți avea parte de o experiență mai personalizată cu ghidul.

Încheiați-vă ziua în Oia cu o cină și cu minunatul apus.

AFLAȚI MAI MULTE: Două locuri uimitoare pentru a vedea apusul soarelui în Oia

Oia-Santorini-1

ZIUA 2

În a doua zi a acestui itinerar în Santorini, faceți o croazieră în caldera din Santorini. Multe croaziere durează 5 ore și vă vor duce la izvoarele termale, la una sau două plaje din Santorini și vă vor oferi prânzul sau cina.

Dacă luați o croazieră dimineața, după-amiaza și seara vor fi disponibile pentru cină și un alt apus de soare magic de pe marginea calderei. Există câteva restaurante minunate în Imerovigli (consultați articolul nostru despre Santorini pentru sugestii) și acesta este un alt loc minunat pentru a vedea apusul. Dacă sunteți cazați la un hotel care are vederea spre partea vestică, aveți posibilitatea de a vedea apusul din confortul propriului spațiu.

Dacă rezervați o croazieră pentru după-amiaza, invariabil ziua se va încheia cu o cină pe catamaran. Dimineața, puteți merge pe jos de la Fira la Oia (sau de la Oia la Fira).

Apus de soare în Imerovigli | Santorini Itinerar
Apus de soare în Imerovigli | Itinerar Santorini

ITINERAR DE 3 ZILE ÎN SANTORINI

3 zile în Santorini este perfect. Puteți vedea tot ce este mai frumos pe această insulă, vă puteți relaxa pe plajă sau la hotel, puteți încerca mai multe restaurante, puteți urmări apusurile de soare și puteți face o croazieră pe caldera.

Petreceți o zi vizitând insula cu mașina, într-un tur, cu transportul public sau cu o mașină închiriată (deși noi nu recomandăm să închiriați mașină aici). Petreceți o altă zi în croazieră pe caldera, iar a treia zi petreceți-o mergând pe jos din Fira până în Oia. În timpul liber, relaxați-vă pe plajă, faceți un tur al vinurilor, mergeți la cumpărături sau orice altceva ce vă face plăcere.

Iată un exemplu de itinerar de 3 zile în Santorini:

Ziua 1: Ajungeți în Santorini dimineața. Cazați-vă la hotel. Plimbare pe jos din Fira până în Oia. Urmăriți apusul de soare în Oia.

Ziua 2: Faceți un tur terestru al insulei. Seara, ieșiți la cină în oraș sau faceți un tur al vinului la apus.

Ziua 3: Faceți o croazieră pe caldera. Folosiți timpul de dinainte sau după croazieră pentru a merge la plajă, a vă relaxa la hotel sau a ieși la cină în oraș (dacă faceți o croazieră de o zi).

Stancile-din-Oia
Imerovigli | Itinerar Santorini

CUM SĂ VĂ DEPLASAȚI ÎN SANTORINI

SOSIREA CU FERIBOTUL ÎN PORT

Toate feriboturile spre Santorini ajung în același port. De la port, este un drum lung, cu serpentine, pentru a ajunge pe marginea calderei. Nu vă așteptați să mergeți pe jos de la port la Fira sau oriunde altundeva pe insulă. Veți avea nevoie de o formă de transport.

Taxiurile sunt greu de găsit. În timpul vizitei noastre, am văzut un singur taxi disponibil când am ajuns în Santorini. Există autobuze, dar în perioadele aglomerate este posibil să trebuiască să așteptați dacă autobuzele sunt pline.

Cel mai bine este să vorbiși cu cei de la unitatea de cazare să vă asigure un transfer privat. Multe hoteluri vă vor oferi acest lucru gratuit. Merită să plătiți banii pentru a avea un șofer pregătit să vă ducă direct la hotel. Dacă hotelul dvs. nu oferă transport, puteți folosi acest serviciu de transfer.

Există și curse”expres” care vă pot duce pentru un preț ceva mai mic decât un transfer privat. Sunt microbuze de 15-20 de locuri.

AR TREBUI SĂ ÎNCHIRIEZI O MAȘINĂ?

Asta depinde.

Șofatul vă oferă libertatea de a vizita totul pe insulă în ritmul dumneavoastră. Cu toate acestea, condusul pe drumurile înguste, întortocheate și aglomerate poate fi o bătaie de cap, iar găsirea unui loc de parcare poate fi uneori un coșmar.

Dacă vă aflați pe insulă doar pentru o zi sau două, cea mai bună soluție este să luați un tur privat sau semi-privat, să folosiți autobuzul sau să folosiți taxiurile pentru a vă deplasa.

Am avut o mașină în timpul vizitei noastre de 3 zile în Santorini, dar am constatat că a avea o mașină a fost o bătaie de cap. Până în a treia zi pe insulă, am lăsat mașina în parcarea sa și am folosit un taxi pentru a ne deplasa. A fost o experiență mult mai plăcută.

Dacă intenționați să vizitați Santorini pentru 3 sau mai multe zile, să închiriați o mașină ar putea fi o idee bună. Aceasta vă permite să vizitați insula pe cont propriu și la un preț mai mic decât dacă vă alăturați unui tur privat sau unui grup. Pregătiți-vă pentru drumuri înguste, trafic și bucuria de a găsi un loc de parcare (sau deznădejdea de a nu găsi). Dar dacă nu știți dacă să închiriați sau nu o mașină, suntem de părere că veți scăpa de mult stres dacă veți folosi transportul public, taxiurile sau tururile private.

AR TREBUI SĂ ÎNCHIRIEZI UN ATV?

Răspunsul nostru ar fi nu. Când ne documentam despre cum să ne deplasăm în Santorini, am citit mai multe povești nefericite despre accidente în care au fost implicate ATV-uri și în care turiștii au fost răniți, sau chiar mai rău, în timp ce făceau turul insulei.

Cu trei zile înainte de vizita noastră în Santorini, un cuplu tânăr a murit în mod tragic în timp ce făcea turul insulei cu ATV-ul.

ATV-urile par a fi foarte distractive, dar, după părerea noastră, riscul este prea mare.

TRANSPORTUL PUBLIC ÎN SANTORINI

Autobuzele publice fac legătura între majoritatea locurilor de pe insulă. Fira, care se află în centru, este principalul nod pentru deplasarea cu autobuzul.

Pentru programul și prețurile autobuzelor publice, faceți clic aici. Autobuzele circulă aproximativ la fiecare 30 până la 60 de minute.

TAXIURILE

Taxiurile sunt mai scumpe decât autobuzul, dar pot fi mai rapide și mai convenabile. Așteptați-vă să plătiți între 15 și 25 de euro, în funcție de distanța pe care o parcurgeți în Santorini. Cu toate acestea, poate fi dificil să găsiți un taxi disponibil, mai ales în lunile de vârf. Am citit că există doar 30 de taxiuri pe insulă.

doua zile in santorini

AJUNGEREA ÎN SANTORINI

CU AVIONUL

Există mai multe zboruri zilnice între Atena și Santorini. Zborul din Atena este cea mai rapidă modalitate de a ajunge la Santorini.

Există, de asemenea, zboruri directe spre Santorini din destinații internaționale precum Amsterdam, Paris, Viena, Londra, Zürich, Madrid și Oslo. Din România sunt zboruri directe către Santorini din București, Cluj și Sibiu.

De asemenea, din Santorini puteți lua un zbor scurt spre Mykonos și alte câteva insule grecești. Aceste orare se schimbă în funcție de sezon, așa că vă recomand să căutați pe Skyscanner.com pentru a verifica orarele de zbor.

CU FERIBOTUL

CĂTRE/DIN ATENA
Din Atena, este o călătorie lungă cu feribotul până la Santorini. Seajet oferă cea mai rapidă rută cu catamaranele lor, dar răul de mare poate fi o problemă pentru unii, iar aceste ambarcațiuni mai mici sunt primele care sunt anulate în caz de vreme rea. Este nevoie de aproximativ 4,5 – 5 ore pentru a călători de la Atena la Santorini cu Seajet.

Blue Star oferă cea mai confortabilă cursă, dar durează 8 ore pentru a călători de la Atena la Santorini. Hellenic Seaways are un feribot de “mare viteză” (după cum spun ei) cu care, călătoria durează 5,5 ore.

SPRE/DIN MYKONOS
Cu feribotul, durează între 2 și 5 ore pentru a naviga între Santorini și Mykonos. Când vă rezervați biletele, asigurați-vă că alegeți un feribot direct, deoarece unele feriboturi vor face escale în Naxos, Ios sau Paros.

SPRE/DIN PAROS
Durata medie a călătoriei este între 2 și 5 ore.

DE LA/ÎN NAXOS
Durata medie a călătoriei este între 1 și 3 ore.

REZERVAREA BILETELOR DE FERIBOT
Dacă vizitați Grecia în timpul lunilor de vară, rezervați-vă biletele din timp, deoarece acestea se epuizează (în special feriboturile mai mici Seajet).

Vă puteți rezerva biletele online în avans direct pe site-ul companiei de feribot sau puteți folosi FerryHopper.com. Noi am folosit Ferry Hopper și îl recomandăm cu căldură. Site-ul lor este ușor de utilizat și nu există nicio taxă suplimentară de rezervare pentru utilizarea serviciului lor.

Vedere-asupra-localitatii-Firostefani-si-Fira

UNDE SĂ MĂNÂNCI ÎN SANTORINI

Unul dintre lucrurile noastre preferate de făcut în Santorini a fost să mâncăm, să degustăm vin și să căutăm cele mai bune restaurante cu vedere la apus. În articolul nostru despre cele mai bune lucruri de făcut în Santorini, puteți citi despre recomandările noastre pentru Oia, Fira, Imerovigli și Metaxi Mas.

UNDE SĂ VĂ CAZAȚI ÎN SANTORINI

Am stat la Absolute Bliss în Imerovigli. Aceasta a fost o mare cheltuială pentru noi, dar dacă aveam de gând să plătim vreodată pentru o cadă cu hidromasaj cu priveliște, Santorini ar fi fost locul unde să o facem.

În timpul vizitei noastre, temperaturile s-au luptat să atingă 16°C și, din cauza vânturilor de care v-am spus mai sus, a fost prea frig pentru a intra în piscină. Dar am folosit cada cu hidromasaj în fiecare seară.

itinerar santorini
Absolute Bliss | Itinerar Santorini

Pentru mai multe recomandări despre unde să vă cazați, citiți articolul nostru despre cele mai bune hoteluri din Santorini. Aflați unde să vă cazați pentru a avea o priveliște minunată asupra calderei și primiți recomandări, indiferent dacă sunteți în căutarea unui hotel de buget, a unui hotel de lux sau dacă sunteți aici cu familia.

MAI MULTE INFORMAȚII PENTRU CĂLĂTORIA DUMNEAVOASTRĂ ÎN GRECIA

LUCRURI DE FĂCUT ÎN SANTORINI: Pentru o listă completă de lucruri de făcut, citiți articolul nostru Cele mai bune lucruri de făcut în Santorini. De asemenea, avem ghiduri detaliate despre Cum să mergi pe jos din Fira în Oia și Cele mai bune locuri pentru a vedea apusul de soare în Oia.

MYKONOS: Aflați despre lucrurile de făcut și cum să vă deplasați în Mykonos în ghidul nostru pentru Mykonos.

NAXOS: Aflați cum să vă planificați vizita la Naxos în articolul nostru Cele mai bune lucruri de făcut în Naxos. Avem, de asemenea, informații despre drumețiile spre Muntele Zas, cum să faceți drumeții spre Apano Kastro și un ghid detaliat pentru drumețiile pe traseul Village Trail spre Melanes, Myli și Kouroi.

ATENA: Planificați-vă vizita la Atena cu itinerariul nostru de 2 zile în Atena. Avem, de asemenea, o listă detaliată de Lucruri de făcut în Atena și un ghid despre Cum să vizitați Acropole.

ITINERARUL GRECIEI: Aflați cum să vizitați Atena, Santorini, Naxos și Mykonos în Itinerarul nostru de 10 zile în Grecia.

SFATURI DE CĂLĂTORIE: Prima dată în Grecia? Iată lucrurile esențiale pe care trebuie să le știți despre Grecia, de la cartele SIM la rezervarea feriboturilor și închirierea unei mașini.

Plănuiți o excursie în Grecia? Citiți toate articolele noastre în Ghidul nostru de călătorie în Grecia.

Pngtree—subscribe click reminder red icon 8704820

Abonează-te la canalul nostru de Youtube

pngkey.com facebook logo png 4488

Urmărește-ne pe Facebook

Grup facebook

Înscrie-te în grupul “Ponturi de Călătorie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *