APUS DE SOARE ÎN OIA, SANTORINI: 2 LOCAȚII UIMITOARE PENTRU FOTOGRAFIE

Apus-de-soare-oia-panorama

CUM SĂ SURPRINZI UN APUS DE SOARE ÎN OIA?

Oia este renumită în întreaga lume pentru spectaculoasele sale apusuri de soare. Stâncile pline de clădiri vopsite în alb, presărate cu mori de vânt și biserici cu cupole albastre, formează un fundal uimitor pentru fotografi. Pe măsură ce soarele apune, aceste clădiri strălucesc în roz, portocaliu și galben. În momentul în care soarele dispare sub orizont, mulțimile aplaudă și aclamă la propriu. Acesta poate fi un moment de neuitat pentru mulți oameni.

Dacă plănuiți să vizitați Santorini, cel mai probabil privirea apusului de soare în Oia se află pe lista de lucruri de făcut. Dacă da, avem două locuri pe care să le încercați. Unul este la Castelul Oia, cu siguranță cel mai popular punct foto din Oia. Dar dacă doriți să scăpați de cea mai mare parte a aglomerației și să vă bucurați de domurile albastre iconice în fotografiile dumneavoastră, vă spunem cum puteți face și asta.

APUS DE SOARE DE LA CASTELUL OIA.

Cel mai popular loc pentru a vedea apusul este lângă Castelul Oia. Dar mulțimea de aici este …nebună. Dar merită pentru că veți avea parte de o priveliște uimitoare a morilor de vânt și a clădirilor albe cocoțate pe marginea calderei (marginea stâncoasă a craterului vechiului vulcan).

Apus-de-soare-in-apropiere-de-castelul-OIA
Aglomeratie-la-apus-in-Santorini
apus de soare in oia

Dacă vreți un loc bun, planificați să ajungeți aici devreme. Oamenii vor începe să sosească cu mult înainte de apusul soarelui pentru a obține locul perfect.

SFAT: Dacă vă deplasați cu mașina, încercați să ajungeți în Oia cu câteva ore înainte de apusul soarelui pentru a vă asigura că veți găsi un loc de parcare. Parcarea este extrem de limitată, iar până seara târziu, autobuzele pline de turiști înrăutățesc și mai mult situația.

Oamenii vor fi cocoțați de-a lungul aleilor și teraselor din această zonă. Practic îi veți vedea peste tot pe unde pot sta. Cu toată aglomerația din zonă, cumva, am reușit să găsim un punct bun de fotografiat chiar în apropiere de Castelul Oia. Nu avem fotografii de la apus exact din acest punct , dar am făcut pozat locul în timpul zilei. Aceasta este priveliștea în timpul zilei.

lucruri de facut in santorini

Pentru a ajunge aici, mergeți la Castelul Oia, urcați până la punctul de observație mai înalt și apoi continuați să mergeți mai departe. Coborâți treptele pe o terasă mare și plată, apoi virați la dreapta și… admirați priveliștea. Pe Google Maps, acest punct foto este etichetat Lookout Oia Panoramic View. Acesta este un loc grozav, deoarece nu numai că puteți vedea și morile de vânt, dar aveți și o priveliște frumoasă asupra golfului Ammoudi.

Lookout-Oia-Panoramic-Viewpoint Santorini

Există o mulțime de spațiu aici și, dacă ajungeți suficient de devreme, puteți monta chiar și un trepied.

APUS DE SOARE CU CUPOLELE ALBASTRE DIN OIA

Chiar dacă Castelul Oia este cel mai popular punct de belvedere pentru apus, nu a fost locul nostru preferat. Era mult prea aglomerat și nu apuci să vezi cupolele albastre.

Locul nostru preferat a fost chiar lângă cele trei cupole albastre din Oia.

Aceasta este o priveliște fantastică, pentru că nu numai că aveți domurile albastre, dar puteți obține și clopotele unei biserici în fotografie. Și ghici ce, la apus, am împărțit acest punct foto cu doar o mână de alte persoane. Iată coordonatele GPS pentru locația exactă a fotografiei: 36°27’40.7″N 25°22’33.9″E.

Domurile albastre din Santorini
Domurile albastre chiar înainte de apusul soarelui. În depărtare, se vede Castelul Oia, promontoriul stâncos pe care stau o mulțime de oameni (mici).
Punctul de fotografie din oia
O priveliște a locului de fotografiere cam cu 45 de minute înainte de apus
Clopotele manastirii Santorini
Clopotele despre care vă spuneam
Oia la apus vedere in spate
Așa se vede în spate Oia la apus
Clopotele manastirii la apus
Vedere santorini
Santorini la apus

Acesta este un punct fotografic foarte popular în timpul zilei până la sfârșitul după-amiezii. Dar seara, toată lumea tinde să se adune la Castelul Oia. Așadar, dacă doriți un punct fotografic superb, fără aglomerație nebună, puneți acest punct pe lista dumneavoastră.

Singurul dezavantaj este că nu puteți folosi un trepied. Nu este interzis, dar această pasarelă este atât de îngustă încât un trepied ar bloca traficul și i-ar încurca pe toți ceilalți, așa că noi am renunțat la el.

CUM SĂ OBȚINEȚI FOTOGRAFII DIN AMBELE LOCURI ÎN ACEEAȘI NOAPTE

Am petrecut doar o seară în Oia. Din fericire, pentru că eram un grup de patru persoane, ne-am putut despărți și am putut acoperi mai multe puncte.

Nu am ajuns devreme la Castelul Oia. Aveam deja în cap că vreau să fiu la punctul de belvedere al domurilor albastre pentru apusul soarelui.

Apusul a fost la ora 20:00 la mijlocul lunii aprilie. Am găsit un loc la punctul Blue Domes la 6:45. Iar la acea oră, celălalt punct (Castelul Oia) era foarte, foarte ocupat. În punctul cu domurile până la 7:30, eram doar eu și încă trei sau patru persoane.

În timp ce doi dintre noi făceam fotografiile la apus cu domurile albastre, ceilalți doi prieteni au înfruntat mulțimea de la castel.

Apus de soare oia panorama

Imediat după apusul soarelui, ne-am alăturat lor la Castelul Oia și am făcut câteva fotografii. Deoarece am ajuns târziu, nu am putut prinde un loc bun și am preferat nici sa nu mai așteptăm să se aprindă luminile pe măsură ce se întuneca. Am preferat să ne întoarcem cu toții la locul cu domurile, unde acum, deja nu mai era nimeni, pentru a face câteva fotografii de noapte

Apus grecia apus de soare in oia
Oia noaptea apus de soare in oia

CE AM FACE DIFERIT

Știind ceea ce știm acum, aș merge mai întâi la Castelul Oia. Aș ajunge acolo devreme, aș aștepta lângă punctul de vedere panoramic, aș face fotografiile la apus și apoi aș merge la locul de fotografiere a domurilor albastre. Durează aproximativ 10 minute să mergi pe jos de la un punct la altul.

Desigur, aceste informații se bazează pe singura noastră experiență la apus de soare în Oia. Vizita noastră a fost în aprilie, care nu este o lună de vârf. Cu toate acestea, a fost sezonul sărbătorilor de Paște, astfel încât numărul turiștilor era relativ mare. În timpul lunilor de vară, credem că aglomerația atinge cu totul alte cote. Există șansa ca până și punctul foto cupolele albastre să fie aglomerat toată seara.

MOMENTUL APUSULUI DE SOARE

Când am fost noi, apusul era la ora 19:55. Fotografiile de la Castelul Oia au fost făcute la ora 19:50. Fotografiile finale de la domurile albastre au fost făcute la ora 20:18. Cu aproximativ 15 minute înainte de apusul soarelui, cerul capătă o strălucire frumoasă și roz. La fel și clădirile. Dar cel mai bun moment pentru a face fotografii este în cele 20-30 de minute de după apus, când luminile încep să se aprindă și cerul încă mai păstrează culorile de apus.

Puteți vedea ora exactă a apusului aici.

Încă o recomandare

Dacă nu vă place să stați în mijlocul unei mulțimi de oameni, vă puteți bucura de apusul soarelui de la o serie de restaurante din Oia. Noi am luat cina la Pelekanos, care are o terasă pe acoperiș și vederi frumoase asupra satului. Nu veți avea parte de priveliști emblematice, dar este un cadru plăcut pentru a privi apusul (iar mâncarea este excelentă).

UNDE AM PARCAT

Am reușit să găsim un loc în parcarea de lângă piața principală din Oia (coordonate GPS:  36°27’49.8″N 25°22’34.7″E).

Există alte câteva parcări mici situate la marginea Oia. Aruncați o privire pe Google Maps pentru a ști la ce să vă așteptați înainte de a merge acolo. Dacă nu doriți să vă faceți probleme cu parcarea și condusul, luați autobuzul sau un taxi. Cu toate acestea, coada pentru autobuzul care pleacă din Oia a fost incredibil de lungă și ne imaginăm că va trebui să fiți extrem de norocos pentru a prinde un taxi.

MAI MULTE INFORMAȚII PENTRU CĂLĂTORIA DUMNEAVOASTRĂ ÎN GRECIA

SANTORINI: Pentru o listă completă de lucruri de făcut, citiți articolul nostru Cele mai bune lucruri de făcut în Santorini. În itinerariul nostru Santorini, aflați cum să vă planificați vizita, indiferent dacă aveți la dispoziție 1, 2 sau 3 zile. În Ghidul nostru de hoteluri din Santorini, enumerăm cele mai bune hoteluri din Santorini, organizate în funcție de locație și buget.

NAXOS: Aflați cum să vă planificați vizita în Naxos în articolul nostru Cele mai bune lucruri de făcut în Naxos. Avem, de asemenea, informații despre drumețiile spre Muntele Zas, cum să faceți drumeții spre Apano Kastro și un ghid detaliat pentru drumețiile pe traseul Village Trail spre Melanes, Myli și Kouroi.

MYKONOS: Aflați despre lucrurile de făcut și cum să vă deplasați în Mykonos în Ghidul nostru pentru Mykonos.

SFATURI DE CĂLĂTORIE: Prima dată în Grecia? Iată lucruri esențiale pe care trebuie să le știți despre Grecia, de la cartele SIM la rezervarea feriboturilor și închirierea unei mașini.
ITINERARUL GRECIEI: Aflați cum să vizitați Atena, Santorini, Naxos și Mykonos în itinerariul nostru de 10 zile în Grecia.

Plănuiți o excursie în Grecia? Citiți toate articolele noastre în Ghidul nostru de călătorie în Grecia.

Pngtree—subscribe click reminder red icon 8704820

Abonează-te la canalul nostru de Youtube

pngkey.com facebook logo png 4488

Urmărește-ne pe Facebook

Grup facebook

Înscrie-te în grupul “Ponturi de Călătorie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *