20 DE LUCRURI DE FĂCUT ÎN SANTORINI, GRECIA

top 20 de lucruri de făcut în Santorini

Santorini este o insulă vulcanică, măturată mai mereu de vânt, din Insulele Ciclade. Apusurile de soare magice din Oia, bisericile spectaculoasecu cupole albastre și o multitudine de plaje colorate atrag mii de vizitatori în fiecare an, făcând din această insulă una dintre cele mai populare destinații din Grecia. Dacă plănuiți o excursie pe această insulă minunată, iată care sunt cele mai bune lucruri de făcut în Santorini.

LUCRURI INTERESANTE DESPRE SANTORINI

Santorini este cea mai sudică insulă din Ciclade. Numele său oficial este Thira (Thera în greaca clasică).

Pe această insulă a avut loc una dintre cele mai mari erupții vulcanice din istoria înregistrată. În urmă cu aproximativ 3.600 de ani, vulcanul de aici a erupt, provocând un tsunami uriaș care a lovit insula Creta, ceea ce a dus în cele din urmă la prăbușirea civilizației minoice. Acum, Santorini este o semilună plină de apă, rămășițele acestui vulcan antic. Orașele Oia, Fira și Imerovigli sunt toate cocoțate de-a lungul marginii calderei (marginea stâncoasă a craterului).

Pe insulă există mai multe biserici decât case, deși majoritatea sunt foarte mici și private.

Vinul este o industrie majoră aici. Clima caldă și uscată este perfectă pentru cultivarea strugurilor, iar dacă vă place să vizitați crame și să faceți degustări de vinuri, o să vă placă Santorini. Apropo, vița de vie este cultivată direct pe pământ, mai degrabă decât pe un spalier, așa cum vedeți de obicei în multe alte podgorii din lume. Acest lucru se întâmplă pentru că în Santorini este vânt mai tot anul.

Și da, așteptați-vă la condiții de vânt. În timp ce eram aici, au fost rafale de vânt suficient de puternice pentru a doborî oameni, la propriu. Ianuarie, februarie, iulie și august tind să fie cele mai vântoase luni în Santorini.

CELE MAI BUNE LUCRURI DE FĂCUT ÎN SANTORINI

1. PRIVIȚI APUSUL DE SOARE ÎN OIA

Cel mai probabil, ați văzut deja fotografiile iconice cu apusul de soare din Oia. Poate că așa a ajuns Santorini pe lista dvs. de “văzut neapărat”. Cel puțin la noi așa a fost!

Oia , este unul dintre cele mai bune locuri din Santorini pentru a vedea apusul de soare. Bisericile cu cupole albastre așezate printre clădirile albe reprezintă cadrul perfect pentru a vedea cum apune soarele. Acesta este cel mai aglomerat loc din Santorini la apusul soarelui, așa că așteptați-vă la asta în momentul în care vreți să obțineți cadrul cu apusul perfect.

SFAT: Dacă închiriați o mașină, încercați să ajungeți aici cu câteva ore înainte de apusul soarelui, pentru a vă asigura că veți găsi un loc de parcare. Parcarea este extrem de limitată, iar până după-amiaza târziu, autobuzele pline de turiști înrăutățesc și mai mult situația.

Puteți să vă plimbați pe străduțe și să căutați singuri locul perfect, dar noi avem două sugestii pentru dumneavoastră.

Cel mai popular loc pentru a vedea apusul este lângă Castelul Oia. Aglomerat! Dar ceea ce primești este priveliștea morilor de vânt și a clădirilor vopsite în alb care coboară în cascadă pe stâncile insulei.

Apus de soare în apropiere de castelul OIA | Cele mai bune lucruri de făcut în Santorini
Apus de soare în apropiere de castelul OIA | Cele mai bune lucruri de făcut în Santorini
aglomerașie la apus in Santorini
Cam așa de aglomerat este

Castelul Oia nu a fost punctul nostru preferat pentru apus. A fost foarte aglomerat și nu se vedeau bine nici domurile albastre iconice.

Locul nostru preferat a fost chiar lângă cele trei cupole albastre din Oia. Aceasta este o priveliște fantastică, pentru că nu numai că obțineți cupolele albastre, dar puteți obține și clopotele unei biserici în fotografie. Ca un bonus suplimentar, la apus eram acolo doar o mână de oameni.

apus de soare langa domurile din Oia
Cam așa se vede din preajma celor 3 domuri albastre

Citiți mai multe despre aceste două puncte de unde puteți vedea apusul, cu indicații despre cum să găsiți aceste locuri, în articolul nostru Două locuri uimitoare pentru a vedea apusul soarelui în Oia.

2. APUSUL ÎN IMEROVIGLI

Imerovigli este o localitate mai puțin populară decât Oia, dar este totuși un loc fantastic pentru a vedea apusul. Este, de asemenea, un loc mult mai liniștit, un alt motiv pentru care este atât de frumos.

Vă puteți bucura de priveliște în timp ce vă plimbați pe aleile înguste, de pe terasa, din cada cu hidromasaj sau din piscină (dacă ați rezervat un hotel aici), sau de la unul dintre cele câteva restaurante.

Apus în IMEROVIGLI
Apus în IMEROVIGLI
Apus de soare in Ierovigli cazare in Santorini 1

Restaurantul nostru preferat în Santorini este La Maison. Nu numai că este o experiență gastronomică în sine, dar priveliștea este uimitoare.

Apusul văzut de la restaurantul La Maison
Apusul văzut de la restaurantul La Maison | Cele mai bune lucruri de făcut în Santorini

3. FACEȚI UN TUR CU BARCA sau o CROAZIERĂ LA APUS

O altă experiență minunată în Santorini este să faceți o croazieră la apus. De pe catamaran, bucurați-vă de priveliștea orașelor de pe marginea calderei și priviți cum apune soarele. Majoritatea croazierelor oferă cină, băuturi și posibilitatea de a face snorkeling sau de a înota.

TURUL VULCANULUI CU BARCA

Ieșiți pe apă și navigați spre vulcan. Puteți înota în Marea Egee sau în izvoarele termale, puteți privi în craterul unui vulcan, puteți explora orașul Thirassia și puteți vizita plajele cu nisip roșu și alb. Unele dintre aceste croaziere se vor încheia cu un spectaculos apus.

Noi nu am făcut acest lucru, pur și simplu pentru că, în timpul vizitei noastre, nu erau încă oferite tururi. Cu toate acestea, cred că un tur cu barca de o jumătate de zi sau o zi întreagă ar fi una dintre experiențele de top din Santorini.

SFAT: Vrei să eviți aglomerația de pe navele de croazieră? Aflați când vor fi în port navele de croazieră făcând clic aici. Puteți obține programul navelor de croazieră nu doar pentru Santorini, ci și pentru Atena și celelalte insule grecești.

4. PLIMBARE SPRE SKAROS ROCK

Skaros Rock este un promontoriu mare de stâncă care iese din insulă chiar sub Imerovigli. Aceasta a fost cândva locația unui castel și a unor fortărețe antice. Acum, este un loc popular pentru fotografii și drumeții. Explorați potecile de piatră, bucurați-vă de priveliștea spre Imerovigli și admirați ruinele vechilor fortărețe.

Pentru a ajunge aici, mergeți pe poteca în zig-zag din Imerovigli până la biserica Agios Ioannis și continuați pe poteca spre stânca Skaros.

Biserica Agios Ioannis  Lucruri de făcut în Santorini
Biserica Agios Ioannis – Cele mai bune 20 de lucruri de făcut în Santorini
Stanca SKAROS
Stânca SKAROS
Skaros santorini

5. MERGEȚI LA O DEGUSTARE DE VINURI

Vinul este o industrie importantă în Santorini. Assyritiko este principalul strugure cultivat în Santorini și se va regăsi în multe dintre vinurile produse aici. Puteți vizita vinăriile pe cont propriu sau puteți face un tur. Santo Wines este cea mai populară cramă de vizitat, dar și Venetsanos Winery este o alegere bună.

6. MERGEȚI PE JOS DE LA FIRA LA OIA

Plimbarea de-a lungul marginii calderei, de la Oia la Imerovigli și Fira, a fost una dintre experiențele noastre preferate în Santorini. În timp ce explorați potecile dintre Imerovigli și Fira veți avea parte de peisaje spectaculoase. Asigurați-vă că aveți suficientă baterie la telefon sau la aparatul de fotografiat!

Drumetie din fira la oia
Drumetie din Fira la Oia
Drumetie Fira in Oia
Vedere asupra localității Firostefani și Fira
Vedere asupra localității Firostefani și Fira

Această plimbare este de aproximativ 10 km și poate dura între 3 și 5 ore, în funcție de cât de repede mergeți și de cât de des vă opriți. Este mai mult o drumeție decât o plimbare, deoarece veți merge și pe poteci de pământ, veți urca și coborî mai tot traseul, dar cea mai mare parte a drumului este asfaltată.

Puteți merge în ambele direcții. Noi am mers pe jos de la Oia la Fira. Cu toate acestea, după părerea noastră, ar fi o experiență mai bună să mergeți pe jos de la Fira la Oia. Făcând-o în acest fel, ar fi o plimbare în general în coborâre (deși va trebui să urcați totuși de câteva ori), veți vedea priveliștile uimitoare din Oia în fața dumneavoastră (în loc să trebuiască să vă întoarceți pentru a le vedea) și puteți termina în Oia. Petreceți restul zilei explorând satul, admirând apusul de soare și apoi întoarceți-vă la hotel.

7. EXPLORAȚI OIA

Da, Oia este renumită ca destinație pentru apusuri spectaculoase. Dar este la fel de minunată și în timpul zilei. Explorați aleile înguste, mergeți la cumpărături, mergeți din cafenea în cafenea și fiți pregătiți să umpleți cardul de memorie al aparatului foto cu tone de fotografii. Acesta este unul dintre cele mai fotogenice locuri din Santorini.

Oia Santorini
Oia | Cele mai bune lucruri de făcut în Santorini
Muzician in oia
Panorama din Oia
Suveniruri din Oia
alta priveliste din oia

9. VIZITEAZĂ AMMOUDI BAY

Golful Ammoudi se află chiar în josul falezei din Oia. Puteți ajunge aici relativ ușor coborând pe jos pe poteci întortocheate. Odată ajuns aici, mergeți la plajă, luați masa la un restaurant (vă recomandăm fructele de mare) sau chiar puteți să faceți salturi de pe faleză în mare (aveți grijă să nu vă accidentați).

Golful Ammoudi | Cele mai bune lucruri de făcut în Santorini
Golful Ammoudi | Cele mai bune lucruri de făcut în Santorini

9. FOTOGRAFIAZĂ BISERICA AGIO TEODORII

Aceasta este una dintre cele mai populare biserici cu cupole albastre din Santorini. Se află în Firostefani și puteți face un ocol aici în timp ce mergeți pe jos din Fira spre Oia.

Biserica Agios Theodori
Biserica Agios Theodori | Cele mai bune lucruri de făcut în Santorini

10. EXPLORAȚI IMEROVIGLI

Aah… liniștită, pitorească Imerovigli. Ne-a plăcut foarte mult aici. Acest mic sat este foarte frumos și înțesat cu unele dintre cele mai bune hoteluri și restaurante din Santorini. Nu are magazinele și cafenelele cochete pe care le găsiți în Fira sau Oia, dar nici aglomerațiile din acele zone nu le veți găsi aici.

Imerovigli vazut de sus
Biserica Imerovigli
Biserica Imerovigli

Am stat în Imerovigli la un hotel numit Absolute Bliss și a fost cu adevărat uimitor. Din cada cu hidromasaj, puteam să privim apusul de soare peste caldera și să vedem cum luminile din Oia scânteiau noaptea. A fost semnificativ mai scump decât suntem noi obișnuiți să cheltuim în călătorii, dar măcar o dată, ca experiență, merita! A fost privat, a fost liniștit și a fost minunat. De aici, am ajuns foarte repede pe jos de câteva restaurante foarte bine cotate. Și, deoarece Imerovigli este situat în centrul insulei, a fost o locație foarte convenabilă pentru a explora împrejurimile.

Dacă intenționați să mergeți pe jos de la Oia la Fira, veți trece prin Imerovigli. Sper să vă bucurați de această experiență la fel de mult ca și noi!

11. VIZITAȚI RED BEACH – PLAJA ROȘIE

Vulcanicul Santorini găzduiește câteva plaje colorate și unice. Prima de pe lista noastră este Plaja Roșie. Aceasta este cea mai faimoasă plajă din Santorini. Culoarea sa roșie neobișnuită provine de la roca vulcanică pulverizată. Este situată în apropierea sitului arheologic Akrotiri.

Cu toate acestea, este predispusă la alunecări de teren, așa că poate fi periculoasă. Aceasta ar putea fi o plajă de care să vă bucurați doar de la distanță și apoi să mergeți mai departe. Pentru mai multe informații, citiți acest articol.

Plaja Roșie | Cele mai bune lucruri de făcut în Santorini
Plaja Roșie | Cele mai bune lucruri de făcut în Santorini

12. Vizitați White Beach – Plaja Albă

La mică distanță de la Red Beach se află White Beach. Această plajă își primește numele de la stâncile albe care domină zona, chiar dacă nisipul este negru. Singura modalitate de a ajunge aici este cu barca, dar puteți avea parte de o priveliște frumoasă a plajei, așa că merită.

Pentru a ajunge la punctul de belvedere, trebuie mai întâi să mergeți pe un drum de pământ foarte îngust, accidentat și fără nume (sau noi nu am aflat cum se numește). Drumul începe lângă Aeolos Tavern și duce la Kambia Beach. Noi nu am parcurs tot drumul cu mașina pentru că devenise prea accidentat. Așa că am mers pe jos o bună bucată, pe lângă case mici, câini care lătrau și podgorii. Chiar după o casă mică, există o potecă nemarcată care duce sus pe un deal, la un punct de belvedere asupra White Beach. Este o plimbare foarte scurtă până la punctul de belvedere (2 – 3 minute).

În cadrul acestui tur, navigați spre White Beach și Red Beach cu catamaranul. Excursia include un open bar, o masă grecească și o vizită la izvoarele termale de la vulcanul Nea Kameni.

White beach
White Beach
Vedere asupra coastei
Vedere asupra coastei
Drumul catre white beach
Drumul pentru a ajunge la White Beach. În unele locuri este mult mai accidentat decât aici.
Poteca spre White Beach
Poteca care duce la punctul de belvedere. Este o potecă nemarcată și începe în stânga gardului.

Am mers și până la Kambia Beach. Este OK, dar, având în vedere că este un loc atât de dificil de accesat, vă recomandăm să aveți grijă.

13. VIZITAȚI PLAJELE CU NISIP NEGRU

Plajele cu nisip negru din Perivolos și Perissa sunt tare frumoase. Acestea sunt presărate cu mici magazine, cafenele, baruri pe plajă și restaurante, așa că, dacă doriți să petreceți o zi la plajă și să aveți o mulțime de facilități, acesta este un loc perfect pentru asta.

Plaja Perissa
Plaja Perissa
Nisip negru

14. VIZITAȚI KAMARI BEACH

Plaja Kamari este o altă plajă cu nisip negru din Santorini. Este foarte aproape de plaja Perissa, însă un deal uriaș, stâncos, separă cele două plaje. La fel ca în Perivolos sau Perissa și aici aveți o mulțime terase sau cafenele.

Plaja Kamari | Cele mai bune lucruri de făcut în Santorini
Plaja Kamari | Cele mai bune lucruri de făcut în Santorini
Santorini plaja cu nisip negru

15. VIZITAȚI VLYCHADA BEACH

Numită și Moon Beach, aceasta arată mai degrabă ca un peisaj lunar decât unul vulcanic. Stânci uriașe, cu aspect ciudat, mărginesc plaja de nisip negru.

Plaja Vlychada | Cele mai bune lucruri de făcut în Santorini
Plaja Vlychada | Cele mai bune lucruri de făcut în Santorini

Vrei să faci ceva unic în Santorini? În acest tur aveți posibilitatea călătoriți călare pe plajele din zonă.

16. VIZITAȚI PYRGOS

Pyrgos este un mic sat situat în una dintre cele mai bune zone viticole din Santorini. Este o localitate cu străduțe întortocheate și localuri cochete. Dacă vreți să vă îndepărtați de orașele mai mari și mai turistice de pe caldera, acesta este un loc bun de luat în calcul.

17. BUCURAȚI-VĂ DE PRIVELIȘTEA DE LA PROFIT ILIAS

Profit Ilias este cel mai înalt punct din Santorini. De aici, aveți o vedere de aproape 360° asupra insulei.

profit ilias

Puteți ajunge aici cu mașina, cu ATV-ul, cu un ghid sau pe cont propriu, pe jos. Există un traseu de drumeție care leagă Profit Ilias de Kamari, Ancient Thira și Perissa. Dacă nu intenționați să închiriați o mașină în timp ce vă aflați în Santorini, acest tur privat de 5 ore include o vizită la Profit Ilias, la situl de excavare Akrotiri, la Oia și la Perivolos sau la plaja Perissa.

18. VIZITAȚI ORAȘUL ANTIC THIRA

Ruinele din Thira este rămășițele unei așezări antice din Santorini. Acest oraș a fost locuit din secolul al IX-lea î.Hr. până în anul 726 d.Hr. Puteți vedea rămășițele acestui oraș antic în acest sit.

Orașul antic Thira
Orașul antic Thira
Drumul către orașul antic Thira
Drumul către orașul antic Thira

Ancient Thira este deschis între orele 8:30 și 14:30 în fiecare zi, cu excepția zilei de luni. Puteți veni aici cu mașina, dar este un drum întortochiat, îngust, cu peste 20 de viraje în ac de păr. Noi am condus pe acest drum, dar era la prima oră a dimineții și nu era aglomerat deloc. O opțiune mai bună este să luați autobuzul din Kamari. Acesta pleacă din oră în oră și vă scutește de un drum cu peripeții.

Aflați mai multe despre autobuz, prețurile biletelor și programul actualizat pe site-ul oficial.

19. VIZITAȚI SITUL ARHEOLOGIC AKROTIRI 

Akrotiri este o veche așezare minoică. Foarte veche. În secolul al XVI-lea î.Hr., așezarea a fost distrusă în urma unei erupții vulcanice și îngropată în cenușă vulcanică, la fel ca Pompei, în Italia. Se estimează că oamenii au locuit această zonă încă din mileniul al V-lea î.Hr.

Noi nu am vizitat Akrotiri, deși am încercat. Orarul de vizitare spune că programul este până la ora 20:00. Cu toate acestea, personalul a plecat acasă mai devreme în ziua vizitei noastre, undeva pe la ora 16.00 (noi am ajuns la 16.10). A fost foarte dezamăgitor. Și nu a fost prima dată în Grecia când ceva ce am vrut să vizităm s-a închis neașteptat de devreme.

Orarul de vară (de la 15 aprilie la 31 octombrie) este de la 8:00 la 18:30 zilnic, închis lunea. Costă 12 euro. Citind recenziile de pe internet, unii oameni afirmă că acesta este un preț prea mare pentru ceea ce primești. Nu putem comenta acest lucru, din păcate, dar dacă sunteți un pasionat de istorie, s-ar putea să merite. Aflați mai multe de pe site-ul oficial.

20. ÎNCERCAȚI UNELE DINTRE CELE MAI BUNE MÂNCĂRURI DIN SANTORINI

Acesta a fost, de asemenea, unul dintre lucrurile noastre preferate de făcut în Santorini… nu numai că am încercat să mâncăm la cât mai multe restaurante, dar și să gustăm mâncăruri noi și minunate.

Solul vulcanic și climatul din Santorini sunt condiții perfecte de creștere a roșiilor. Roșiile cherry sunt delicioase! Există chiar și un muzeu al roșiilor în Santorini. Alte lucruri pe care trebuie să le încercați sunt Brantada, o mâncare locală de pește , fasolea fava și melitinia, care sunt fursecuri făcute din brânză și iaurt.

În ceea ce privește restaurantele care ne-au plăcut, avem o mulțime de sugestii.

METAXI MAS

Metaxi Mas, situat în vârful dealului din orașul cu același nume, este locul unde trebuie să mergeți dacă doriți să vă delectați cu mâncare tradițională grecească. Masa va începe cu grappa și apoi puteți alege dintr-o selecție largă de mâncăruri grecești. Mâncarea este delicioasă. Faceți neapărat o rezervare în avans, chiar și pentru prânz, deoarece acesta este un restaurant foarte popular și foarte bine cotat în Santorini.

OIA

În Oia, Oia Vineyart este un local foarte bine cotat, conform recenziilor de pe TripAdvisor. Noi nu am mâncat aici, dar ne-am fi dorit să o facem. Mâncărurile sunt făcute din ingrediente locale și sunt însățite de vinuri produse în Santorini. Noi am luat cina la Pelekanos. Mâncarea a fost grozavă și ai o priveliște frumoasă asupra împrejurimilor. Atât Fino Cocktail Bar, cât și Melitini au fost pe lista noastră pentru Oia, dar nu am putut mânca atât de multe cine într-o singură noapte. Pentru desert, mergeți la Lolita’s.

IMEROVIGLI

Aveți de unde alege în Imerovigli. La Maison a fost locul nostru preferat, dar și cel mai scump. Dar priveliștea, servirea și mâncarea au fost incredibile. Am mâncat la Avocado de două ori la prânz și îl recomandăm cu căldură. The Athenian House servește mâncare grecească delicioasă și iar de pe terasa lor aveți o priveliște de care nu vă veți putea sătura. Am mâncat aici în ultima noastră noapte în Santorini. Kapari Wine Bar, are recenzii foarte bune pentru mâncarea de aici. Noi nu am mâncat la acest local, dar am băut un vin și ne-a plăcut experiența. Alte restaurante care au mai fost pe lista noastră sunt Anogi, Mezzo și Le Moustache.

restaurante în santorini

FIRA

Dacă aveți poftă de mâncare italiană, am citit că Cacio e Pepe din Fira este este renumit.

SFAT: Dacă mergeți în timpul sezonului de vârf, faceți rezervări în avans. Chiar și în aprilie am avut nevoie de rezervări la mai multe restaurante.

Încă două recomandări

Am mai făcut câteva lucruri în Santorini, care, deși nu ne-au “dat pe spate”, le adăugăm totuși.

Farul Akrotiri. Farul Akrotiri se află pe vârful sud-vestic al semilunii insulei. Dacă prindeți o zi cu vânt….încercați să vă puneți ceva pietre în buzunar ca să nu vă ia pe sus. Vă recomandăm să aveți ochelari de soare, mai mult pentru a vă proteja ochii de praful ridicat de vânt decât pentru soarele de afară. Priveliștea merită însă.

Așa se vede de la farul Akrotiri
Așa se vede de la farul Akrotiri

Megalochori. Am auzit lucruri minunate despre acest orășel. Este fermecător, dar este și foarte, foarte mic. Nu sunt foarte multe de făcut aici și nu durează decât câteva minute să te plimbi prin centrul orașului.

Megalochori | Cele mai bune lucruri de făcut în Santorini
Megalochori | Cele mai bune lucruri de făcut în Santorini

HARTA CELOR MAI BUNE LOCURI DE VIZITAT DIN SANTORINI

Cum se utilizează această hartă: Faceți clic pe pictogramele de pe hartă pentru a obține mai multe informații despre fiecare hotel. Faceți clic pe steluța de lângă titlul hărții pentru a adăuga această hartă în contul dumneavoastră Google Maps. Pentru a o vizualiza pe telefon sau pe computer, deschideți Google Maps, faceți clic pe butonul de meniu, mergeți la “Your Places”, faceți clic pe Maps și veți vedea această hartă în listă.

ITINERAR SANTORINI

Aflați cum să puneți toate acestea laolaltă într-un tur de 1, 2 sau 3 zile în Santorini în articolul nostru:

Itinerar Santorini: 1, 2, sau 3 zile în Santorini

CÂTEVA CUVINTE DESPRE VIZITA NOASTRĂ ÎN SANTORINI

Am vizitat Santorini la mijlocul lunii aprilie. În mod obișnuit, aprilie deși este considerată ca fiind o lună încă în afara sezonului, totuși, fiind săptămâna sărbătorilor de Paște, Santorini era destul de aglomerat. Vremea a fost neobișnuit de răcoroasă și vântoasă în timpul vizitei noastre. În timpul zilei, temperaturile au fost în jur de 14 – 15°C , cu vânturi de până la 60 km/h (mda… ne cam strica echilibrul). A fost prea frig pentru a intra în apă (ceea ce explică de ce plajele sunt pustii în fotografiile noastre).

În această perioadă a anului, tururile cu barca spre vulcan nu erau încă disponibile, dar existau mai multe catamarane care ofereau croaziere la apus. Cu toate acestea, restaurantele și majoritatea hotelurilor sunt deschise.

Dar vântul… nebunie. Dezechilibra oamenii, mobilierul de exterior era mai mereu răsturnat și mai tot timpul aveam praf în ochi. După vizita la farul Akrotiri, a trebuit literalmente să ne curățăm nisipul din urechi. Iar localnicii spuneau că vântul devine și mai puternic spre finalul sezonului. Din fericire, vânturile de 60 km/h nu sunt suficient de puternice pentru a anula feriboturile și zborurile. Cel puțin nu în timpul vizitei noastre.

UNDE AM STAT

Am stat la Absolute Bliss în Imerovigli. Aceasta a fost o mare cheltuială pentru noi, dar dacă aveam de gând să plătim vreodată pentru o cadă cu hidromasaj cu priveliște, Santorini ar fi fost locul unde să o facem.

În timpul vizitei noastre, temperaturile s-au luptat să atingă 16°C și, din cauza vânturilor de care v-am spus mai sus, a fost prea frig pentru a intra în piscină. Dar am folosit cada cu hidromasaj în fiecare seară.

Absolute-Bliss-Cazare-in-Santorini

Am avut o experiență minunată la acest hotel. Este liniștit, este privat, priveliștile sunt uimitoare, servirea este de 5 stele și ne-au adus micul dejun în cameră în fiecare dimineață.

Pentru mai multe recomandări despre unde să vă cazați, citiți articolul nostru despre cele mai bune hoteluri din Santorini. Aflați unde să vă cazați pentru a avea o priveliște minunată asupra calderei și primiți recomandări, indiferent dacă sunteți în căutarea unui hotel de buget, a unui hotel de lux sau dacă sunteți aici cu familia.

MAI MULTE INFORMAȚII PENTRU CĂLĂTORIA DUMNEAVOASTRĂ ÎN GRECIA

10 ZILE ÎN GRECIA: Aflați cum să vizitați Atena, Santorini, Naxos și Mykonos în Excursia noastră de 10 zile în Grecia.

LOCURI DE VIZITAT ÎN ATENA: Pentru o listă completă de lucruri de făcut, citiți articolul nostru Cele mai bune lucruri de făcut în Atena. Și nu ratați ghidul nostru despre cele mai bune priveliști din Atena și Acropole.

SFATURI DE CĂLĂTORIE: Prima dată în Grecia? Iată lucrurile esențiale pe care trebuie să le știți despre Grecia, de la cartele SIM la rezervarea feriboturilor și închirierea unei mașini.

MYKONOS: Aflați despre lucrurile de făcut și cum să vă deplasați în Mykonos în ghidul nostru pentru Mykonos.

NAXOS: Aflați cum să vă planificați vizita la Naxos în articolul nostru Cele mai bune lucruri de făcut în Naxos. Avem, de asemenea, informații despre drumețiile spre Muntele Zas, cum să faceți drumeții spre Apano Kastro și un ghid detaliat pentru drumețiile pe traseul Village Trail spre Melanes, Myli și Kouroi.

Plănuiți o excursie în Grecia? Citiți toate articolele noastre în Ghidul nostru de călătorie în Grecia.

Pngtree—subscribe click reminder red icon 8704820

Abonează-te la canalul nostru de Youtube

pngkey.com facebook logo png 4488

Urmărește-ne pe Facebook

Grup facebook

Înscrie-te în grupul “Ponturi de Călătorie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *