Testare gratuita COVID-19 pentru angajatii din industria hoteliera

testare gratuita covid-19 pentru cei din industria hoteliera

Nu trebuie sa va mai spunem ca turismul este una dintre cele mai afectate indrustrii de pandemia provocata de noul COVID-19. Lunile intregi de inactivitate va afecta aceasta ramura  pentru mult timp de acum inainte. Relaxarea conditiilor de izolare impuse de autoritati, sincronizata cu perioada concediilor si vacantelor a dus, cum era si firesc, la o pornire (lenta) a turismului la nivel national. Acest lucru insa a venit si cu riscul aparitiei de noi focare de infectie, lucru care s-a si intamplat in jurul marilor orase turistice (Brasov, Constanta, etc).

Mergand pe ideea ca multi dintre cei care aleg sa calatoreasca pot fi purtatori asimptomatici, cei din industria hoteliera sau din alte structuri turistice reprezinta, de cele mai multe ori  prima linie de interactiune cu acestia. Nevoia de protectie creste direct proportional cu cresterea numarului de infectari din aceata perioada. La fel cum alte industrii primesc ajutor din partea statului sau sectorului privat si turismul are nevoie de asta. In aceasta ordine de idei, pentru a veni in ajutorul sectorului HoReCa, MedLife si Razvan Pascu au lansat o campanie prin care ofera testare gratuita pentru COVID-19 angajatilor hotelurilor, pensiunilor, etc.

testare gratuita covid 19 medlife

Cine poate face aceasta testare gratuita COVID-19?

Acest test poate fi facut de toti cei care lucreaza “ in prima linie” a industriei hoteliere. Si aici ne referim la receptioneri, ospatari, cameriste, cei care lucreaza in centrele spa din cadrul hotelurilor si oricui vine in legatura directa cu turistii.

Ce fel de test este acesta?

Este un test prin care se detecteaza prezenta anticorpilor cu ajutorul testelor serologice pe baza de chemiluminiscenta. Acete teste pot detecta prezenta anticorpilor IgG din organism aparuti ca raspuns al corpului nostru la infectia cu noul coronavirus.

Sunt lucrator in domeniul hotelier. De ce sa ma testez?

In primul rand pentru a sti daca ati intrat in contact cu virusul sau nu, chiar daca nu ati avut nici un fel de simptome. Puteti fi purtatori fara sa stiti.

In cazul in care testul este pozitiv nu trebuie sa va panicati: nu este necesara izolarea sau carantina, nu este necesara suspendarea activitatii sau alte modificari la locul de munca

Un rezultat pozitiv va va indica faptul ca ati fost infectat cu SARS-CoV-2 iar organismul dumneavoastra a avut raspuns imunologic la virus. Acest lucru va protejeaza partial de o noua reinfectare (ATENTIE! Aceasta este doar o supozitie a specialistilor nu o concluzie).

Un rezultat negativ denota faptul ca nu ati fost purtatori al virusului in trecut sau ca perioada de timp de la infectare este prea mica pentru aparitia anticorpilor. Sau mai poate arata ca ai folosit eficient mijloacele de protectie.

Ce va putem spune cu certitudine este faptul ca indiferent de rezultat nu trebuie sa renuntati la masurile de protectie si igiena.

testare gratuita pentru covid pentru cei din industria hoteliera

Unde se realizeaza testarea?

Testarea gratuita COVID-19 se realizeaza in toate clinicile MedLife din tara dar si in cele 147 de puncte de recoltare la nivel national. Lista o puteti consulta AICI

icons test2

Ce trebuie sa stim despre aceste teste?

Testele sunt realizate prin recoltarea unei probe de sange si prelucrarea acesteia in laborator. Testul serologic Abbott (caci asa se numeste) are o precizie de 99,63% iar rezultatele sunt disponibile intr-un interval de 24-72 de ore de la prelevarea probei. Inainte cu 8 ore de examinare se recomanda evitarea consumului de alimente.

Cum ma inscriu pentru testarea gratuita pentru COVID-19?

Inscrierea pentru testarea gratuita se poate face prin completarea si trimitera unui formular  online. In scurt timp veti primi un raspuns in care va vor fi comunicati pasii urmatori. Nu uitati insa ca aceasta campanie se adreseaza strict lucratorilor din industria hoteliera care intra in contact direct cu turistii. Mai multe date si formularul de inscriere gasiti AICI

De asemenea luati in calcul ca testele vor fi efectuate gratuit in limita stocurilor disponibile.

Citeste si: Romania NESTIUTA- Cel mai amplu proiect turistic din Romania.

Noua, celor de la Nomadia Travel nu ne ramane decat sa salutam aceste initiative. Suntem de parere ca in aceste momente fiecare dintre noi suntem datori sa incercam sa ajutam la relansarea economiei. Indiferent de industrie sau ramura. Fiecare suntem buni la ceva. Noua ne place sa calatorim asa ca am lansat un proiect prin care ne dorim sa ajutam turismul din Romania. Proiectul se numeste ROMANIA NESTIUTA iar descriere acestuia o puteti gasi AICI.

Daca v-a placut articolul ne puteti ajuta cu un “Follow” sau un “Like”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *