Cu cortul la mare – Unde am campat lângă plaja Corbu

cu cortul pe plaja Corbu

Plaja Corbu – destinația perfectă pentru un sfârșit de săptămână liniștit

De mare și de plajă nu credem că ne putem sătura. Deși vara aceasta ne-am bucurat din plin de plajele din Croația, Albania și Spania, tot mai voiam.

Așa că atunci când am reușit să prindem primul weekend liber am profitat și am fugit la mare. Eram indeciși ce să alegem dintre Vadu și Corbu. În Vadu am fost anul trecut. Întreaga aventură o puteți citi AICI. În Corbu nu mai fusesem, așa că decizia a fost una simplă. Influențată și de faptul că mica noastră gașcă de prieteni se afla deja acolo.

Din Brașov am luat trenul până în Constanța iar de acolo a venit un prieten să ne ia cu mașina (mulțumiiim Zsolt). Biletul a costat 80 de lei de persoana și l-am cumpărat online de AICI.

Atenție dacă alegeți să cumpărați produse din gara Constanța. O sticlă de apa plata Borsec, la 2L costa 8 lei iar o punga de “covrigi de Buzău”…10 lei.

Din Constanța până în Corbu sunt aproximativ 30 de km iar ultima porțiune de drum este neasfaltată.

Unde ne cazăm

Aveam două opțiuni de cazare. Fie cu cortul direct pe plaja Corbu (ca la Vadu) fie într-un camping. Știind că totuși suntem în Rezervația Biosfera Delta Dunării iar campatul pe plaja este interzis am ales un camping. Oferta este destul de variată și pentru toate gusturile. Noi am ales campingul “Malul Mării” din mai multe motive. Primul este acela că este extrem de aproape de mare, chiar pe faleză. De la camping până la plajă am făcut, cronometrat, aproape 5 minute. Un alt motiv pentru care am ales “ Malul Mării” a fost siguranța. Campingul este împrejmuit cu gard, accesul în perimetru făcându-se pe bază de cartela.

Camping malul Marii

Am apreciat și faptul că suprafața de campare este plană și curată. Campingul dispune de numeroase borne de alimentare cu energie electrică (220 V) precum și de puncte de alimentare cu apă (și locuri de evacuare a apei uzate). Instalațiile sanitare (toalete și dușuri) sunt curate.

Sunt locuri amenajate pentru grătare sau pentru luat masa (chiar cu vedere către mare).

Campingul este monitorizat video iar pe timpul nopții este iluminat integral. O regulă strictă a campingului este cea legată de liniște: între orele 22:00 – 08:00 sunt interzise sursele de muzică sau petrecerile. Se poate sta în schimb la cort/sau rulotă vorbind mai încet. Deși campingul era plin, toti respectau această regulă.

Se ajunge cu mașina până la locul de campare. Adică o să ai mașina lângă cort.

La capitolul cort vă recomandăm să vă luați unul cu tehnologia Fresh & Black. Avantajul are este că puteți să dormiți până mai târziu, nefiind nevoiți să ieșiți din cort la primele raze ale soarelui. Cei care sunt pasionați de statul la cort știu despre ce vorbim. Noi avem modelul ĂSTA și din experiență vă garantăm că își merită banii.

camping malul marii plaja corbu

Cât am plătit ca să campăm

RULOTA 1 axa: 30 L (autoturismul tragator al rulotei nu se taxeaza)

RULOTA 2 axe: 40 L (autoturismul tragator al rulotei nu se taxeaza)

AUTORULOTA mica: 30 L (ex. California, Marco Polo, Sprinter, Ducato, etc)

AUTORULOTA mare: 40 L (ex. (semi)integrate, autorulote cu alcov, etc)

CORT mic: 10 L

CORT mediu: 20 L

CORT mare: 30 L

AUTOTURISM: 10 L

MOTOCICLETA: 5 L

ADULT: 30L

COPIL: 10L (2-12 ani)

ANIMAL de COMPANIE: 10L (obligatoriu in lesa in spatiile comune)

Costul/noapte reprezinta cumulul componentelor echipajului

Mai multe informații puteți găsi pe site-ul lor.

Pe noi ne-a costat 150 de lei/2 persoane/2 nopti

Acum să revenim la mare și la plaja Corbu.

Așa cum v-am spus și mai sus, pe plajă am ajuns în câteva minute. Până să ajungem la nisip trecem prin cherhanaua aflată imediat la baza falezei de unde puteți cumpăra pește proaspăt dimineața (informația asta nu am verificat-o, doar am auzit-o în camping).

Plaja Corbu este mai lată decât cea din Vadu iar marea este la fel: lină la intrare – am înaintat aproape 100 de metri fără să mă acopere.

Cei pasionați de adunatul scoicilor sau a rapanelor (categorie în care ne încadrăm și noi) vor crede cu siguranță că au ajuns în paradisul căutătorilor de scoici și melci.

Scoici pe plaja din corbu
SAMSUNG CSC

Deși a fost weekend nu putem spune că era foarte aglomerat. Am găsit loc suficient unde să ne instalăm umbrelele și prosoapele de plajă fără să avem senzația că ne suflă cineva ân ceafă sau că invadăm spațiul altor turiști.

Vă recomandăm să aveți la voi o sursă de umbră. Soarele este destul de puternic. Noi am avut umbrele de plajă și un umbrar ca acesta. Tare bune au fost!

P.S. Dacă vă luați umbrelă asigurați-vă că aveți și acest dispozitiv de fixat în nisip. Altfel o sa vi le zboare vântul

Într-una din zile am prins vânt destul de puternic iar marea era destul de agitată, valurile fiind destul de mari. Noi nu ne-am aventurat să intrăm în apă dar, în schimb, practicanții de kite surfing erau în elementul lor. Așadar, dacă sunteți pasionați de acest sport, Plaja Corbu/Midia este un loc perfect pentru voi.

apus plaja corbu

Așa a decurs weekend-ul nostru pe plaja Corbu. Merită din plin din punctul nostru de vedere. Spre deosebire de Vadu aici puteți sta liniștiți, fără frica de a lua amendă. Asta dacă alegeți un camping. Dacă stați direct pe plajă, riscul este același ca în Vadu.

Dacă vreți și alte detalii despre această locație vă stăm cu drag la dispoziție și vă așteptăm întrebările în comentarii.

Daca v-a placut articolul ne puteti ajuta cu un “Follow” sau un “Like”

Iar daca sunteti pasionati de calatorii va invitam pe grupul nostru de Facebook: „Ponturi de calatorie„

One thought on “Cu cortul la mare – Unde am campat lângă plaja Corbu

  1. Salut, 2 întrebări am și eu, Taxa pentru autoturism este pe noapte? Cum e 30 de lei de persoana pe noapte, asa este si 10 lei pentru masina pe noapte? Sau 10 lei pentru întreaga perioadă?
    Și, pe plajă au fost câini fără stăpân? Pentru că eu aș vrea să merg cu câinele și poate fi periculos pentru el.
    Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *