12 Locuri mai puțin știute dar perfecte pentru o vacanță în Europa

Vacanta in europa locuri mai putin stiute

Ce mod de a vă petrece timpul liber este mai plăcut decât să vă faceți planuri de călătorie ? Dacă sunteți ca noi, probabil că doriți să evitați un loc plin de turiști și veți alege un loc unde să experimentați o altă cultură… mâncare și stil de viață. Pentru a vă ajuta să alegeți, am alcătuit împreună o listă cu destinațiile noastre preferate pentru o vacanță în Europa, care nu sunt așa cunoscute și de care, probabil că ar fi bine să profitați la maximum înainte ca toată lumea să afle de existența lor.

Isola la Maddalena, Italia – cea mai bună alternativă la Sardinia

Isola la Maddalena, Italia - vacanta in italia

Antiteza spectaculoasei Sardinia, Isola la Maddalena, aflată la doar 20 de minute de mers cu feribotul de vestita destinație este una dintre cele aproximativ 60 de insule situate în Arhipelagul La Maddalena. Până în urmă cu aproximativ zece ani, acest arhipelag spectaculos nu avea nevoie de turism, economia sa fiind alimentată în schimb de o mare bază navală americană, care s-a închis în 2008. Forțate să caute alte modalități de a obține venituri, insulele au fost nevoite să deschidă porțile turismului și acum atrag o mulțime de oameni , a căror principală preocupare este găsirea unor zone liniștite.

Citește și: Ghid complet de vacanta in Nessebar – Sunny Beach in Bulgaria

Isola la Maddalena este renumită pentru apele sale turcoaz, golfurile pitite și condițiile ideale pentru navigație, precum și pentru ruinele romane impresionante și legăturile istorice cu Napolean și Garibaldi. Aici veți găsi locuitori prietenoși, plaje care vă vor tăia respirația și mâncare apetisantă servită în trattoriile tradiționale. Dacă sunteți în căutarea unei destinații asemănătoare ca frumusețe cu Sardinia dar cu o aglomerație redusă, acesta este locul ideal!

Coverack, Cornwall – Una dintre cele mai bune destinații pentru un sejur sau o vacanță in Europa

Coverack, Cornwall - Una dintre cele mai bune destinații pentru un sejur sau o vacanță in Europa

Ascuns de vârful stâncilor spectaculoase ale peninsulei Lizard din Cornwall, chiar pe South West Coast Path, se află micul sat Coverack. Arătând ca desprinse dintr-un roman, căsuțele decolorate ale pescarilor coboară abrupt spre un port pitoresc și colorat și o plajă liniștită. Satul este neatins de turism în comparație cu vecinii săi iar acest lucru nu poate să fie decât minunat.

Citește și: Cu mașina în Albania și Croația – Ghid de calatorie

De exemplu, puteți cumpăra un cornish pasty proaspăt copt, servit direct din bucătăria unei bătrâne din localitate, și puteți savura un ceai gustos cu cremă alune într-una dintre cele câteva cafenele micuțe. Deliciosul pește proaspăt cu cartofi prăjiți sunt disponibili la singura prăvălie locală, iar poneii sălbatici se plimbă cu îndrăzneală de-a lungul micii peninsule care se întinde la marginea orașului. Acesta este un loc frumos, liniștit și nealterat pentru a petrece câteva zile sau pentru a fi folosit ca bază pentru explorări viitoareîn sud-estul Cornwallului.

Le Grau du Roi, Franța – cea mai bună alternativă la Nisa

Le Grau du Roi, Franța - cea mai bună alternativă la Nisa

Pentru toată frumusețea și soarele din Nisa, dar fără aceeași aglomerație și aceleași prețuri, vă recomandăm Le Grau du Roi, o mică stațiune balneară superbă construită în jurul Canalului Central din regiunea istorică Languedoc din Franța. Orașul pitoresc se află aproape de marginea Carmargue… o întindere vastă de mlaștini și zone umede care adăpostește ponei albi sălbatici și cel mai mare număr de flamingo sălbatici pe care îi veți vedea în afara continentului African.

În interiorul orașului veți găsi o arhitectură frumoasă de la începutul secolului XX, un far din secolul al XIX-lea și un port cochet . Faceți o plimbare pe malul portului sau mergeți la una dintre plajele din apropiere pentru o pauză cu adevărat relaxantă la malul mării, într-un cadru cu totul autentic. Din punctul nostru de vedere poate fi destinația perfectă pentru o vacanță în Europa.

Trogir, Croația – cea mai bună alternativă la Dubrovnik

Trogir, Croația - cea mai bună alternativă la Dubrovnik

La doar 50 km nord de Split, situat pe malul mării, se află orașul Trogir. Este unul dintre cele mai bine conservate orașe romanice și renascentiste din Croația. Aici sunt multe de văzut ,de la catedrala Sfântul Laurențiu la palatele de piatră din centrul orașului. Orașul a fost recunoscut oficial de UNESCO ca oraș al Patrimoniului Mondial și este evident de ce!

Fortificațiile medievale ale orașului vechi se află pe o insulă conectată la continent printr-o serie de poduri. În nopțile blânde de vară, vizitatorii și localnicii deopotrivă vor gravita pe promenada suficient de mare și se vor bucura de mese în aer liber și de plimbări romantice, înconjurați de luminile strălucitoare ale orașului care se reflectă pe apă.

Gdansk, Polonia – cea mai bună alternativă la Cracovia

Gdansk, Polonia - cea mai bună alternativă la Cracovia

Acest oraș istoric așezat pe coasta baltică este un produs al istoriei sale maritime unice și al celui de-al Doilea Război Mondial. Poziția sa ca port strategic pentru Prusia și Polonia ne dau de înțeles că multe dintre clădirile orașului au fost construite de negustori bogați care făceau comerț în special cu chihlimbar, element pentru care orașul este încă renumit.Grandoarea clădirilor reflectă acea economie înfloritoare și, de asemenea, prezintă o arhitectură diferită de cea întâlnită în restul Poloniei.

Deși localitatea a fost distrusă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, orașul vechi a fost restaurat cu grijă și readus la gloria de odinioară, iar vizitatorii se pot plimba printre casele înalte și elegante ale negustorilor din Long Market sau pot vizita una dintre numeroasele biserici uimitoare din cărămidă roșie din interiorul zidurilor orașului. Pentru iubitorii de istorie, există mai multe muzee și galerii de artă, inclusiv Șantierul Naval Gdansk și Muzeul Chihlimbarului. Orașul este plin de magazine, restaurante, piețe stradale și de tot ce aveți nevoie pentru un city break excelent!

Ria Formosa, Portugalia – cel mai bun loc pentru a descoperi o Portugalie autentică

Ria Formosa, Portugalia - cel mai bun loc pentru a descoperi o Portugalie autentică.

La sosirea în regiunea Algarve din Portugalia, majoritatea oamenilor se îndreaptă spre vest de la aeroportul din Faro ignorând parcul național liniștit aflat în partea opusă – acesta fiind printre altele, un rai al pasionaților de fotografiatul păsărilor. Orașul pescăresc liniștit Olhão este aerisit, necunoscând mulțimea de turiști din Algarve. Dincolo de acesta se află insula de nisip Culatra(pe care nu circulă mașini) și, la celălalt capăt, dincolo de Tavira, satul Cabañas, cu propria sa plajă insulară.

Dezvoltarea infrastructurii turistice este la început și, deocamdată, vizitatorii se pot bucura în liniște de frumusețea naturală și de kilometri de plaje pustii – perfecte pentru o vacanță în Europa. În perioada 10-15 august, festivalul gastronomic de la Olhão (festivaldomarisco.com) atrage în principal localnicii prin preparate culinare inovatoare și muzică live (cost bilet: adulți 8 euro, copii 3 euro). Pentru călătorii mai aventuroși, condițiile sunt perfecte pentru kitesurfing și există numeroase școli ale acestui sport în Cabañas și Tavira pentru a vă iniția (kitesurfeolis.com, sesiune de o jumătate de zi 100 euro). Pentru cazare spațioasă, încercați White Terraces, unitate de cazare care are mai multe apartamente și case în orașul Olhão, de la 210 euro pe săptămână (+51 962 337 285).

Lacul Königssee, Germania – unul dintre cele mai frumoase lacuri din Germania și o destinație perfectă pentru o vacanta in Europa.

Lacul Königssee, Germania - unul dintre cele mai frumoase lacuri din Germania


În sud-estul Bavariei, în superbul Parc Național Berchtesgaden, se află cel mai curat, cel mai adânc și, fără îndoială, cel mai frumos lac alpin din Germania. Vizitatorii care doresc o experiență liniștită de călătorie pot face o plimbare cu barca electrică în jurul lacului și pot admira frumusețea naturală a zonei, dar și biserica Sf. Bartolomeu aflată pe unul dintre maluri.

Citește și: Cum am vizitat o tara cu doar…4 lei dus-intors

Drumeții pot porni spre creste și se pot bucura de aerul curat, precum și de faptul că pot învăța ceva mai multe despre zonă din centrul pentru vizitatori aflat în zonă. Vom găsi cascade frumoase și mai multe puncte de belvedere uimitoare pentru a admira priveliștile de neegalat ale munților, iar în apropiere se află niște mine de sare fascinante, ideale pentru o vizită cu familia.

Kotor, Muntenegru – cea mai bună destinație în devenire – Vacanta in Europa

Kotor, Muntenegru - cea mai bună destinație în devenire

Uimitorul oraș medieval Kotor se cuibărește în peisajul dramatic al munților și al mării din Golful Kotor. Fortificat în Evul Mediu, orașul a fost menționat încă din anul 168 î.Hr. și vizitatorii pot vedea dovezi ale întregii istorii a orașului în arhitectura sa excelent conservată, care reflectă toate epocile sale fascinante, de la Roma antică până la cel de-al doilea război mondial.

Luați-vă timp pentru a vă plimba pe străzile pietruite și admirați priveliștile uluitoare de pe zidurile orașului, care sunt iluminate spectaculos pe timp de noapte. Orașul are multe muzee și galerii de vizitat, precum și o viață de noapte vibrantă dar și acces ușor la minunile naturale care îl înconjoară.

Dinant, Belgia – cea mai frumoasă “bijuterie” încă nedescoperită din Belgia – Vacanta in Europa

Dinant, Belgia - cea mai frumoasă "bijuterie" încă nedescoperită din Belgia

Puțin cunoscutul oraș Dinant se află pe malul râului Meuse, în regiunea valonă a Belgiei. Orașul este umbrit de o stâncă spectaculoasă și abruptă și este protejat de vechea cetate fortificată. Clădirile istorice ale orașului sunt încărcate de legende și, pe măsură ce vă plimbați pe străzile înguste, puteți simți că acesta este un loc cu multe povești de spus.

Poate că cea mai faimoasă conexiune cu acest oraș vine din faptul că este locul de naștere al lui Adolphe Sax, omul care a inventat saxofonul și a cărui casă o puteți vizita acum. Gurmanzii sunt sfătuiți să nu rateze ocazia de a încerca delicioasa Flamiche sau Couques de Dinant mai ales dacă aleg această destinație pentru o vacanță în Europa.

Liepaja, Letonia – cea mai bună alternativă de vacanță pe plajă.

Liepaja, Letonia - cea mai bună alternativă de vacanță pe plajă

Letonia este încă destul de puțin exploatată de turiști și există numeroase atracții turistice pe care le puteți descoperi vizitând această țară. Leipeija este una dintre ele, acest orășel fiind situat la marginea unei întinderi de 15 km de plajă cu nisip alb, presărată cu numeroase localuri și binecuvântată cu unele dintre cele mai impresionante apusuri de soare de care veți avea privilegiul să vă bucurați vreodată. In cârciumile din zonă atmosfera este una destul de boema iar localnicii sunt calzi și primitori cu călătorii. Tot aici se află și fosta bază militară Karosta – o amintire dură a trecutului sovietic al țării.

Citește și: Ghid de calatorie in Zanzibar: tot ce trebuie să știți

Karosta a fost o mare bază militară în timpul ocupației, iar vizitatorii încă mai pot vedea rămășițe ale unor baterii de tunuri și ale Cortinei de Fier în sine, precum și barăci de ofițeri care acum stau să se prăbușească, dar și închisoarea Karosta intactă, care acum găzduiește un muzeu și un hostel în care oaspeții își pot face o idee despre experiența pe care ar fi avut-o prizonierii militari în urmă cu mai puțin de 30 de ani. Nu sunt multe locuri în care să vă puteți bucura de o vacanță frumoasă pe plajă și, în același timp, să descoperiți informații fascinante despre istoria contemporană și tocmai din acest motiv, Leipeija este o zonă cu adevărat unică.

Lugano, Elveția – cea mai bună alternativă la Geneva – Vacanta in Europa

Lugano, Elveția - cea mai bună alternativă la Geneva

Amplasat liniștit pe malul nordic al lacului glaciar Lugano, în regiunea Ticino din sudul Elveției, se află încântătorul oraș Lugano. Vecinătatea cu Italia se reflectă aici în arhitectura și bucătăria care este puternic influențată de mișcarea neoclasică italiană. Printre clădirile pastelate și piațetele grandioase, există o mulțime de lucruri de văzut și de făcut. De-a lungul străzilor pitorești ale orașului, vizitatorii vor găsi multe atracții turistice, inclusiv fresce sau priveliști uluitoare asupra Italiei.

La mica biserică din vârful muntelui se poate ajunge cu un funicular din centrul orașului. Iubitorii de gastronomie se vor bucura de influența puternic mediteraneană a bucătăriei și de mesele în aer liber pe malurile lacurilor în care se reflectă munții din jur.

Parcul Național Nuuksio, Finlanda – una dintre cele mai bune destinații pentru iubitorii de activități în aer liber

Parcul Național Nuuksio, Finlanda - una dintre cele mai bune destinații pentru iubitorii de activități în aer liber

Dacă sunteți un fan al naturii sălbatice, nu căutați mai departe de Parcul Național Nuuksio din Finlanda. Aflat nu departe de Helsinki, parcul se întinde pe o suprafață de 53 km2 cu lacuri și păduri, castele, cabane și multe altele.

Zona este perfectă pentru iubitorii de activități înaer liber, existând kilometri de trasee de drumeție și numeroase oportunități de a descoperi adevărate monumente ale naturii, departe de aglomerație. O evadare perfectă din agitația cotidiană care, cu siguranță va aduce un pic de liniște în viața ta.

GP: Globalgrasshopper

Daca v-a placut articolul ne puteti ajuta cu un “Follow” sau un “Like”

Iar daca sunteti pasionati de calatorii va invitam pe grupul nostru de Facebook: „Ponturi de calatorie„

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *