Parcul Mini Transilvania – Destinația perfectă pentru toată familia.

Parcul Mini Transilvania featured

Ne aflam de câteva zile în zona Odorheiului Secuiesc și nu puteam să ratăm acest parc deschis de un an de zile. Ne-a plăcut atât de mult încât am decis să împărtășim cu voi impresiile despre acest loc minunat.

Parcul Mini Transilvania – Prima impresie

Încă de la intrarea în Parcul Mini Transilvania suntem întâmpinați de două clădiri emblematice: Castelul Peleș și Castelul Bran. Suntem surprinsi de acuratețea cu care sunt reproduse detaliile. Avem senzația că suntem niște uriași care privim aceste cladiri de sus. La cat de bine sunt realizate ne asteptăm ca în curțile interioare să vedem curteni în miniatură care să fugă speriați de prezența noastră sau să fim atacați de mini-soldați, supărați că le-am invadat teritoriul. Cu ocazia asta ne-am adus aminte și de legendele uriașilor de la Șona. Dacă nu știți despre ce vorbim, lăsăm un link mai sus.

Parcul Mini Transilvania pare desprins parca dintr-un basm. Atât copiii cât și adulții sunt de-a dreptul fascinați de ce văd aici. Parcul reprezintă una dintre cele mai noi atracții turistice din România. Ideea de a construi acest parc tematic a fost inspirată de existența unor parcuri asemănătoare în alte țări: Mini Europa (Bruxelles, Belgia) și Minimundus (Klagenfurt, Austria). Obiectivul proiectului a fost acela de a  prezenta diversitatea arhitecturala din Ardeal.

Citește și:10 motive sa nu mergi pe plaja din Vadu

Din câte știm noi, Parcul Mini Transilvania este cel mai nou parc tematic din România.

Acesta a luat naștere la inițiativa echipei Legendarium formată din câțiva tineri din Odorheiu Secuiesc, pasionați de istorie și legende.  Machetele sunt realizate sub directa coordonare a unor specialisti în istorie care se asigură că produsul finit seamănă întocmai cu realitatea.

În momentul de față Parcul Mini Transilvania găzduieste peste 80 de machete, urmând ca până anul viitor colecției să i se mai adauge încă 30.

Expoziția este întinsă pe 8000 de metri pătrați și este împărțită pe judete, cuprinzând machete ale celor mai reprezentative castele, fortificații, conace și biserici din Transilvania. Multe dintre acestea nu mai există în zilele noastre, reconstrucția lor făcându-se pe baza vechilor ilustrații și informații istorice.

Machetele sunt realizate din plastic, lucrat manual, la detalii folosindu-se totuși tehnologia de imprimare 3D. Pictura, tot manual este realizata. Fiecare macheta a necesitat zeci de ore de muncă și documentare. Dar a meritat efortul… Parcul Mini Transilvania fiind unic în Europa de Sud-Est. Doar în primele zile de la deschidere, aproape 10.000 de turiști au venit să vadă această minunată expoziție.

Citește și: Ghid complet pentru un concediu în Sulina

Din loc în loc vom găsi și machete de orașe, cum ar fi Clujul, Odorheiul Secuiesc, Sibiul, dar și căsuțe tradiționale.

In interiorul Parcului Mini Transilvania veti observa și o mică linie de cale ferată. Pe aceasta va circula o mocăniță în miniatură, acționată de forța aburului, evident și care va fi capabilă să tracteze câteva vagoane tip scaun. Pentru copiii sub 3 ani această distracție este gratuită, dar adulții trebuie să plătească 10 lei separat, mersul cu mocănița nefiind inclus în prețul biletului de vizitare. Intr-un viitor apropiat, pe acestă linie va circula și o locomotivă electrică, miniaturală și ea.

parcul mini transilvania

Atmosfera din interiorul Parcului Mini Transilvania este intr-adevar una din alte timpuri. Care ține, așa cum am spus și la început, mai mult de basm decât de realitate.

Ce putem să vă spunem cu certitudine este faptul că merită din plin să vizitați această atracție turistică. Cei mici nu se vor plictisi, mai ales că în partea de sus am observat și un loc de joacă. Asta dacă mai au energie după ce și-au pus imaginația la încercare la vederea fiecărei machete.

Timpul de vizitare poate varia în funcție de cât de mult timp alocăm pentru a citi plăcuțele cu informații, aflate în dreptul fiecărui exponat.

Costul unui bilet pentru a vizita Parcul Mini Transilvania este de 20 de lei pentru un adult și 10 lei pentru copiii peste 3 ani, elevi și pensionari. Dacă alegem să vizităm Parcul Mini Transilvania în grup mai mare de 10 persoane, atunci un adult va plăti doar 17 lei iar un copil 8 lei.

Începând cu 30 aprilie 2021, în fiecare zi de la 10:00 la 18:00.

De asemenea, în zonă mai puteți vizita:

  • Statuia “Inima lui Isus” – care se află în vecinătatea satului Bisericani
  • Muzeul Apelor Minerale – aflat la 15 minute de mers lejer de Parcul Mini Transilvania
  • Localitatea Corund, vestită pentru vechea tradiție în olărit și pentru Muzeul de Aragonit – unic în România și în Europa (despre care am scris un articol pe care îl puteți citi AICI )
  • Localitatea Praid cu salina sa și celebra “Casă a fluturilor vii”. Și despre aceste două atracții am scris AICI și AICI.

Cazare aproape de Parcul Mini Transilvania

Noi ne-am cazat la ACEASTĂ pensiune (imaginile de mai sus sunt de acolo) și o recomandăm cu căldură dar dacă vreți să vedeți toate cazările disponibile în Odorheiu Secuiesc, puteți folosi formularul Booking de mai jos.

Daca v-a placut articolul ne puteti ajuta cu un “Follow” sau un “Like”

Iar daca sunteti pasionati de calatorii va invitam pe grupul nostru de Facebook: „Ponturi de calatorie„

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *